2019.09.19. 18:00 – Lángoló Gitárok

Bizarr animációs utazás nyolc percben - Chris címmel hozott ki új dalt és videót az Angertea

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

angertea7.jpg

Új klipet, és hamarosan új EP-t jelentet meg az Angertea. A videót egy vadonatúj dalhoz, a 8 perces Chrishez készítette Lóránt Demeter rendező, és érdekessége, hogy az énekes-gitáros Gergő festményein alapszik, de persze megjelenik benne azért a zenekar is, bár elég bizarr és fura formákban. A klipet először tegnap mutatta be a zenekar egy különleges helyszínen, a Szentes Kultik Moziban mutatta, de mától online is megnézheti bárki - aki meri.

Mihály Gergő az Angertea énekes-gitárosa a következőket mondta el a dalról és a klipről:

Tudjuk, hogy idehaza nem feltétlenül arat majd nagy sikert egy 8 perces, elvont, nehezen bekategorizálható dal és a klipje, de úgy érezzük, hogy ezzel a produktummal megvalósítottuk azt a művészi szintet, amit kitűztünk magunk elé célnak. Ezt nem is klipnek, hanem egy speciális utazásnak szánjuk, ami elsőre fura lehet, de ha magával sodor, akkor nehezen fogod elengedni.

Lóránt Demeter, a klip rendezője így nyilatkozott a videóról:

Gergő rajzaira és festményeire építve, fotókat és videó részletek felhasználva, 2D és 3D digitális animációval megmozgatva készült a klip, aminek a különlegessége számomra az, hogy sok különböző technika van benne vegyítve, mégis stílusban harmonikus egységet alkot a végeredmény.

A zenekaros videófelvételt Nyári János, és a festmények fotózását Barna Péter készítette. A videó Maga a Chris egyébként egy nyolc számos EP előfutára, amelynek címe Crocodile Nerves, és ami remélhetőleg ebben az évben meg is jelenik majd. Az anyag tele lesz érdekességekkel, mint például öt koncertfelvétel, amelyek közül mind az ötöt más és más, a zenekarhoz közel álló arc keverte. Szintén szerepel majd a lemezen az Egyesült Államokban kiadott jótékonysági célú Chuck Mosley Tribute albumon szereplő Faith No More-feldolgozás,  illetve a Tisza című dal akusztikus átdolgozása. A teljes dallista így alakul:

1. Chris
2. Death March /feat. László Laz Pallagi (Obiat)
3. Damagebirth (live)
4. Seeds of Hell (live)
5. Interest Song (live)
6. Demons Surfaced (live)
7. Tisza (akusztikus verzió)
8. Bonus Track: Seeds of Hell (akusztikus live)

Az Angertea ősszel meglehetősen sok helyen elcsíphető lesz élőben, Karcagtól egészen a Vajdaságig. Budapesten legközelebb október 25-én játszanak majd a Stabbed társaságában. További részletek a koncert Facebook-eseményénél, és a zenekar Facebookján

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier magyar rock hír animáció metal progresszív videóklip angertea sludge új dal lóránt demeter #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása