2019.09.19. 14:00 – Lángoló Gitárok

Tudod, én ott voltam - Új dal és videóklip Bródy Jánostól

Lángoló Premier

tudod_digi_cover.jpg

Amikor Bródy János 1964-ben belépett az Illés zenekarba, még senki se gondolta, hogy ez volt az első lépés a magyar nyelvű rockzene hosszú történetében, és ötven év után már legendákat fognak mesélni a kezdetekről. Bródy legújabb klipjében a rá jellemző iróniával figyelmeztet minket arra, hogy a dolgok nem mindig úgy történtek, ahogy később a nagy mesélők idézik fel a kalandos éveket, és azt állítja, hogy ő tudja, hogy úgy volt, ahogy volt, mert ő ott volt.

A rockzene csúcskorszakára emlékeztető, Tolcsvay Lászlóval együtt írt dalt Kirschner Péter hangszerelése teszi tökéletes idézőjelbe, és Bródy szövege emeli a költészet és a jelenlegi közélet közelébe. A klip felvételét stílusosan a Rockmúzeum színhelyén követték el az alkotók, keretet adva a jó ritmusérzékkel összevágott képanyagnak. Úgy tűnik, a Tini becenevű rezignált nyugger még mindig képes meglepni az évtizedes követőket is, nem is beszélve az ifjú rajongókról, akik teltházas koncerteken ünneplik az egyébként bölcs gondolatairól közismert művészt. Öreg rocker nem vén rocker, na ja.

 

Tudod, én ott voltam

Tudom, téged is érdekelnek még a régi történetek
Mikor a nagy mesélők idézik fel a kalandos éveket
Én emlékszem, hogy nem úgy volt, de minek is mondanám
Úgy volt, ahogy volt

Most az a szokás, hogy hamisítják a múltat mindenfelé
De bosszantó, hogy a színpad ma már az utólag hősöké
Hát ne mesélj nekem, én ott voltam, és jó a memóriám
Úgy volt, ahogy volt

Hidd el nekem, én tudom jól
Hogy milyen is volt az a Rock & Roll
És ne mesélj nekem a csajokról
Tudod, én ott voltam

Te ne mesélj nekem, én tudom jól
Hogy milyen is volt az a Rock & Roll
És ne magyarázd el, hogy miről szólt
Tudod, én ott voltam

Tudod, jönnek most a nagy magyarok, a későn ébredők
Hogy ellenálltak a rendszernek, s milyen bátrak voltak ők
Kevesen voltak, sokan maradtak, de minek is mondanám
Úgy volt, ahogy volt

Volt idő, mikor nem volt mindegy, miről szól a dal
És lázadónak számított egy Rock & Roll zenekar
Hát ne mesélj nekem, én ott voltam, és jó a memóriám
Úgy volt, ahogy volt

Hidd el nekem, én tudom jól
Hogy milyen is volt az a Rock & Roll
És ne mesélj nekem a csajokról
Tudod, én ott voltam

Te ne mesélj nekem, én tudom jól
Hogy milyen is volt az a Rock & Roll
És ne magyarázd el, hogy miről szólt
Tudod, én ott voltam

A dal zenéjét Tolcsvay László szerezte, szövegét Bródy János jegyzi, a zenei rendezői feladatok és a keverés ezúttal is Kirschner Péter munkáját dicsérik. Közreműködtek: Bródy János - gitár, ének, Kirschner Péter - gitár, vokál, ütős hangszerek, hangszerelés, Tóth Dóra Lilla - hegedű, vokál, Bakos Zita - zongora, vokál, Baka Rebeka - vokál, Winterverber Csaba - basszusgitár, Szász Szabolcs - tangóharmonika, Mozsik Imre - dob, Váray László - vokál. A hangfelvétel a Lily Stúdióban készült 2019-ben. A Rockmúzeumban forgatott klip rendezője, operatőre és vágója Farkas Péter Gábor (EMFOREN), az asszisztens Várfi István, producere Mentler Krisztina volt. Külön köszönet a Rockmúzeum önkénteseinek.

Bródy János legközelebb szeptember 20-án Marcaliban, és 24-én Szegeden lép fel zenekarával. Utóbbi koncertre szinte már minden jegy elkelt, de ha valaki élőben szeretné látni az énekest, lesz még rá esélye ősszel, többek között október 3-án Nyírbátorban, október 7-én Debrecenben, 19-én Kazincbarcikán, vagy 29-én Veszprémben. További információk Bródy János Facebook-oldalán.  


premier magyar pop rock hír bródy jános tolcsvay lászló dalpremier kirschner péter videópremierKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enrikokaruszo 2019.09.19. 15:06:04

a mester megint ránk szánt egy félórát hogy kiokoskodjon valamit, köszönjük

enrikokaruszo 2019.09.19. 15:20:48

remélem fizet jogdíjat a közhelyszótárnak

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.hu/ 2019.09.19. 16:29:28

A szöveg egész jó, bár kicsit szájbarágós, a zenének viszont magas a felejthetőségi indexe. Nem ezt fogják holnap a suszterinasok fütyülni az utcán.

lenörd hofstadter 2019.09.19. 17:16:36

Ez de jó.
Csak azt felejtik el, hogy vagyunk páran akik szintén ott voltunk, ezek között ugyan kevesen de velem együtt azért vagyunk páran akik ebben a világban voltunk ott és akik tudják, hogy mit jelent a körbeírt betétkönyv a katonakönyben, azok sejtik milyen volt az amikor az útlevelem volt hasonlóképpen "körbeírva", hogy ezekkel mindenhová mehessünk akkor amikor a nép hős és dicsőséges esztergályosa kék útlevelet csak full. átvilágítás után kapott és a szabadság csúcsa volt amikor bejött a valutalap és a három évenkénti x dollár.

Mindig röhögök amikor ezek a TTT-s " "T"ámogatott celebek az elnyomásukról anekdotáznak és még most is a "lázadó" szellemüket nyomatják ezerrel.

Behajtó70 2019.09.19. 18:41:48

A komcsik idején, ha ő rózsa volna, meg ha ő zászló volna, ugye. Aztán mostanra nem győzi gyalázni a magyarokat, szopni gyurcsány f@szát. Rohadék gazember, átvert minden magyart, csak egy beépített kommunista ügynök, konc-zászlóvagy-zsuzsával együtt!

Lajos Lantos 2019.09.20. 19:50:27

@Frady Endre: Lehet,hogy azoknak szájbarágós a szövege,akik a reppen nőttek fel,de tudod még egy suszterinast sem láttam mostanában,sem régebben reppet fütyörészni az utcán.

felhasználós 2019.09.21. 07:01:01

Ott volt, mert ott lehetett a támogatott lázadó. Most is lázad, csak nincs támogatva. Fáj ez neki.

lordblog 2019.09.21. 19:50:16

Azok szeretik Tini dalait akik az embereket is!!! - a slágerei nem csak azért slágerek mert fütyülni és dúdolni lehet, hanem mert van értelmes mondanivalójuk, elgondolkodtatóak és irányadóak!!! Aki fel tudja fogni a lényegét érzi mit kellene tennünk!!!

Ágnes Bíró 2019.09.23. 23:46:26

@Behajtó70: Rp. a név és arc nėlküli nagyokosnak. Bár választ sem ėrdemel.
.