2019.09.24. 15:00 – Lángoló Gitárok

Belassult riffek helyett belassult képek - Itt a The Royal Freak Out legújabb dala és videója, a Status Quo

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

rfo_2.jpg
Az év elején debütált régi-új dal után új kisfilmmel jelentkezett a The Royal Freak Out, akik most eddigi legrövidebb szerzeményükhöz, a Status Quo-hoz készítettek egy koncertvideót. És ha már a legrövidebb és egyben legpörgősebb számról van szó, úgy gondolták, miért ne lehetne ezt is belassítani? A folytatásban klippremier, belassult riffek helyett belassult képekkel. (Fotó: Zsiga Pál) 

A Status Quo a tavaly megjelent A Step Beyond the Fading Line nagylemez egy nem tipikusan zenekarra valló dala, hiszen jóval rövidebb és pörgősebb az eredeti tételnél, amiben a lemezen Sipos Andris (Nuke, Strong Deformity) vendégszólózik. A zenekar régóta tervezett már koncertvideót, de szerettek volna valamilyen más, nem hagyományos formát adni neki, és erre a júniusi koncertet szúrták ki, amikor is a Három Hollóban játszottak a görög Their Methlabbel. A görög instrumentális stoner és a hazai prog-stoner ütős kombó volt, remélhetőleg lesz még folytatása.
A dalválasztásról a zenekar frontembere, Farkas Balázs mesélt: 
A lemezt tekintve a dal eléggé kiugrik a többi közül, a zenekar egyszerűbb, pörgősebb oldalát mutatja meg, ezért is esett rá a választás. Jól is jött, hogy rövidebb dalról van szó, mert szerettünk volna egy videót, ami jól bemutatja egy koncert pillanatképeit pár percben, mégis több, mint egy rövid teaser vagy bemutatóvideó. A cím sokat elárul a dalszövegről, ami pedig leginkább a zenekar attitűdjéről mesél, de a többit a fantáziára bízzuk, biztosan mindenkinek mást mond." 
A forgatáshoz a fiatal és tehetséges Bolla Kolost kérték fel, a videó konceprióját teljesen rábízták. Koli Farkas Zoltánnal dolgozott együtt a helyszínen, majd maga editálta a felvételt, amiről ő is megosztott egy-két gondolatot: "Több koncepciót is kipróbáltunk az utómunka alatt, de az mindegyikben közös volt, hogy a lassított közelikkel igyekeztünk képi megfelelőt találni a zene határozott, maszkulin húzására. Ehhez a koncerthelyzetből szerencsére szép számmal következtek erős, látványos pillanatok.

A The Royal Freak Out jelenleg új dalokon dolgozik, de azért többször is felbukkannak majd az ősz folyamán; szeptember 28-án a debreceni Kaptárban, október 4-én a fehérvári Nyolcas Műhelyben, 5-én az esztergomi Kaleidoszkópban lépnek fel, november 5-én pedig a dögös csajfrontos görög stoner bandával, a Godsleeppel játszanak majd a budapesti Robotban. További dátumokért csekkoljátok a zenekar Facebook-oldalát!  

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier magyar rock hír stoner új dal videópremier the royal freak out #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása