2019.09.25. 17:26 – Szponzorált Tartalom

Holnap kezdődik a Waves Vienna, a főszerepben idén Magyarország

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hots_waves_vienna.jpg

Csütörtöktől szombatig várja látogatóit a Waves Vienna, az európai showcase fesztiválok egyik legnívósabb szakmai eseménye. A fesztivál fókuszában idén a magyar könnyűzenei élet áll, ennek köszönhetően hét produkció, a Dope Calypso, az Ivan & The Parazol, a Jónás Vera Experiment, a Mayberian Sanskülotts, a Middlemist Red, a Platon Karataev, és a The Qualitons mutatkozhat be Bécsben.

Magyarország bizonyos szempontból a kezdetektől fogva jelen van a Waves Vienna történetében, hiszen a fesztivál ötlete is még a RegiON konferencián született meg Budapesten. Ebben az időszakban elindult egy zeneipari újhullám a közép-kelet-európai régióban, amelynek elsődleges katalizátorát a szakmai párbeszéd igényének felmerülése jelentette – belső és környező országok piacai felé is nyitottan.

A Waves Vienna több szempontból is fontos esemény. A régió legnagyobb múltra visszatekintő programja, amely folyamatos feladatának érzi a szakmai megújulást. A konferenciaprogram olyan üzleti-artisztikus témaköröket ölel fel, amivel reflektál az európai piacra és egyben példát is szeretne mutatni a régió szereplőinek. Mint minden showcase-eseményen, itt is fontos szerepet játszik a tehetségkutatás, olyan produkciók karrierje indulhatott innen, mint Kavinsky, a Kensington, SOHN, Charli XCX, a Ghostpoet vagy Jamie Woon.

A magyar zenekarok többsége által kifejezetten vágyott turnécélpont Ausztria, ami a kapuja egy több mint százmillió lelket számoló közös, svájci-német-osztrák piacnak, amin belül nagyon erős terjesztési, turnézási hálózatok épültek ki az elmúlt harminc-negyven évben. Az első Waves Vienna helyszíne a Balassi Intézet bécsi épülete, a Collegium Hungaricum volt – ahol a HOTS az idei a magyar fókuszt ünneplő fogadásra várja a résztvevőket -, magyar zenekarok 2011 óta játszanak az eseményen. A hazai könnyűzenei exportiroda, a HOTS megalapítása óta partnerintézménye a fesztiválnak.

Magyarország a Waves Vienna fókuszában

A Waves Vienna, mint önazonos közép-európai esemény, minden évben két ország piacára összpontosít: egy nyugati és egy keleti partnerre, ezzel is nemcsak összhangot, hanem példamutatást sugallva. A fesztivál mottója East meets West - Bécs tényleges találkozási ponttá válik idén szeptemberben is, hiszen a konferenciaprogram és a koncertező zenekarok is a legszélesebb körű európai zeneipari palettáról merítenek.

2019-ben így Magyarország lesz az a keleti partner - Bécs topográfiáját tekintve, a nyugati pedig Svédország -  amely a saját dinamikus piacfejlődése miatt kiemelt fókuszt kaphat. A szervezők most érkezték elérkezettnek az időt ahhoz az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hogy a magyar zeneipar olyan változáson megy keresztül, amit szeretnének bemutatni a régió szereplőinek. Hét magyar zenekar (Ivan & The Parazol, Middlemist Red, The Qualitons, Dope Calypso, Platon Karataev, Jonas Vera Experiment) kapott felkérést szereplésre, tartanak egy dedikált, ünnepi fogadást, és két konferenciapanel is a magyar piaccal, a magyar könnyűzene exportjával foglalkozik majd. A magyar jelenlét az Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának csaknem 4 millió forintos támogatásával valósulhatott meg.

A magyarországi fókuszt köszöntő HOTS fogadásra szeptember 28-án, szombaton délelőtt 11:00-tól kerül sor a Balassi Intézet Collegium Hungaricum épületében. A fogadáson köszöntőt mond Thomas Heher a Waves Vienna alapítója és fesztiváligazgatója, Bárány Anzelm a Balassi Intézet bécsi intézetének igazgatója, Bali Dávid, a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda vezetője, Tardy-Molnár Anna, a MANK - Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója, és Tóth-Péter Benjámin az Artisjus képviseletében.

A Magyarországra összpontosító teljes program elérhető itt: Hungarian Focus at Waves Vienna 2019


the qualitons ivan & the parazol mayberian sansklüotts jónás vera experiment middlemist red dope calypso hots platon karataev waves viennaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása