2019.09.30. 11:01 – -dj-

Nothing - Egybekezdéses ítélet a Korn új lemezéről

kornnothing.jpg

Egy Korn-lemez megjelenése ma már nem olyan zeneipari szenzáció, mint mondjuk a Follow The Leader idején volt 1998-ban. Szépen gyártják a lemezeket, kifejezetten sokat koncerteznek, kiszolgálják az amúgy stabilnak tűnő rajongótábort, de olyan megrázó erejű dolgokat nem tesznek le az asztalra, mint mondjuk a Life Is Peachy volt. Az új lemez is összetéveszthetetlenül Korn, minden összetevőjével együtt: van Davis-nyafogás rögtön az intróban, van sok húzós hip-hop groove, rajta sok röfögő riff, és bődületesen fogós refrének. Ez utóbbi a legfeltűnőbb. A refrének patikamérlegen lettek összerakva, egyszerűen nincs olyan, amelyik ne ütne. A produceri listát látva ez mondjuk nem is véletlen. Több dalszerző segítségével lettek kisimítva az egyenetlenségek, rendbetéve a rakoncátlankodó dallamok. Más kérdés, hogy még ha a tapasztaltabb fül ki is szúrja ezt az alaposságot, még neki is átjön, hogy ez egy szórakoztató lemez. Hibátlansága az egyetlen hibája. (4/5)

(x) A vinyl lemezeket a Pro-Ject Audio Systems lemezjátszóin hallgatjuk.


kornKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iamacollector 2019.09.30. 11:37:52

Korrekt. Szerintem is így van. Viszont én elengedtem a nagy elvárásokat. Ez egy fasza album, meg is vettem a fehér vinyl kiadást. Szerintem koncerten is működni fognak ezek a dalok. Örülök, hogy a Korn itt van és alkot.

aud 2019.10.01. 10:19:58

Pókember – Idegenben egybekezdéses ítélet

Egy Marvel-film megjelenése ma már nem olyan szenzáció, mint mondjuk a Vasember 1. idején volt 2008-ban. Szépen gyártják a filmeket, kifejezetten sokat marketingelnek, kiszolgálják az amúgy stabilnak tűnő rajongótábort, de olyan megrázó erejű dolgokat nem tesznek le az asztalra, mint mondjuk az első Avengers volt. Az új film is összetéveszthetetlenül Marvel, minden összetevőjével együtt: van Nick Fury-nyafogás rögtön az intróban, van sok húzós akciójelenet, rajta sok CGI, és bődületes fordulatok. Ez utóbbi a legfeltűnőbb. A fordulatok patikamérlegen lettek összerakva, egyszerűen nincs olyan, amelyik ne ütne. A produceri listát látva ez mondjuk nem is véletlen. Több forgatókönyvíró segítségével lettek kisimítva az egyenetlenségek, rendbe téve a rakoncátlankodó dramaturgia. Más kérdés, hogy még ha a tapasztaltabb szem ki is szúrja ezt az alaposságot, még neki is átjön, hogy ez egy szórakoztató film. Hibátlansága az egyetlen hibája. (4/5)