2019.10.04. 11:11 – dankógábor

A megegyezés nélküli Brexit extrém módon megnehezítheti a brit zenekarok európai turnéját

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

imogenheap.jpg

Hivatalos útmutatást adott ki az Egyesült Királyság kormánya, ami részletezi, hogyan készüljenek a zenei előadók arra az esetre, ha megállapodás nélkül lépnének ki a britek az EU-ból. Gyakorlatilag extrém módon megnehezíti majd a brit zenekarok európai turnéját, egyes szakértők szerint ellehetetleníti azokat, főleg a kisebb előadók esetében.

Ugyanis ha október 31-én az Egyesült Királyság csak kizuhan az EU-ból, onnantól kezdve a brit zenészeknek munkavízum kell majd a kontinensre, hat hónapi érvényesnek kell lennie az útlevelüknek, nem lesz egészségbiztosításuk, autóra zöldkártya kell, esetleg nemzetközi jogosítvány, és ez még csak az eleje a dolognak. Külön engedély kell majd a pólók, lemezek árulására, papírok kellenek majd a hangszerekre, technikai eszközökre, illetve egy közepesen népszerű zenekar sem tudja majd egyszerűen áthozni a háttércsapatát, akiknek szintén vízum kell, így helyi emberekkel kell majd pótolniuk azokat. Utóbbi esetben viszont valószínűleg munkahelyek szűnnek meg, mert nem lesz gazdaságos egy-egy zenekarnak állandó embereket fizetni, ha azok kizárólag az Egyesült Királyságban tudnak velük dolgozni. Ezek egyébként nem csak a zenészekre, de minden turnézó művészre, sportcsapatra vonatkozik.

Már most vannak olyan előadók, akik lemondták az európai turnéjukat. A képünkön látható Imogen Heap például lemondta a komplett novemberi körútját a "brexit miatti extrém bizonytalanságra" hivatkozva, de valószínűleg nem ő lesz az utolsó, aki így tesz majd.


brexit



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása