2019.10.09. 11:00 – Lángoló

Holnap este Vágtázó Halottkémek a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

191010_vhk_001_c_frank_oliver_kelesys.jpg

Azt gondolhatnánk, hogy egy kortárs művészeti fesztiválon csak komolyzenei hangversenyek, jazz koncertek, vagy épp táncszínházi előadások kaphatnak helyet a műsorfüzetben, azonban a 28. CAFe Budapest kivétel - a fesztivál zenei kínálatában idén többek között olyan nevek találhatók, mint az Ivan & The Parazol, Lovasi András, a Volkova Sisters, vagy a Vágtázó Halottkémek, akik bő négy évtizede számítanak a hazai underground egyik sarokkövének, és akik idén a chilei Föllakzoiddal közösen lépnek az Átrium színpadára a rendezvénysorozat keretében.

A Grandpierre Atilla vezette Vágtázó Halottkémek meghatározhatatlan műfajú, 40 éve töretlen népszerűségű zenekar. Indulásuk megelőzte a punkmozgalom nemzetközi felfutását, attól függetlenül született, egy időben a progresszív rock német hullámával, a népzenei, világzenei és mitikus hatásokat szívesen magába fogadó krautrockkal. Az együttes által képviselt stílus leginkább a pszichedelikus punk, pszichedelikus hardcore, „sámánpunk” vagy „mágikus népzene” kifejezésekkel írható le.

Saját definíciójukat idézve az VHK rituális ösztönzenéje maga az Élet, ezen az estén pedig a pszichedelikus hangzású dalaikban merülnek el.  Ez lesz az utolsó önálló koncertjük a jövő májusi VHK 45 esemény előtt. A chilei Föllakzoid is hasonló érzéseket közvetít, azonban a műfaj elektronikus megközelítéséből. A VHK jövő tavaszi európai turnéja előtt a Föllakzoiddal való kollaboráció különleges lehetőség, hogy a zenekar visszakerüljön az európai koncerttérképre. A legutóbbi hasonló eseményük (színházi környezetben) a szentpétervári SKIF festival volt két évvel ezelőtt, Anna von Hausswolff társaságában.

A CAFe Budapest keretében a zenekar október 10-én, csütörtökön este lép fel az Átriumban. További információk a koncert Facebook-eseményén, a CAFe Budapest weboldalán és közösségi oldalán.


budapest folk punk programajánló fesztivál hír művészet kortárs world vhk vágtázó halottkémek cafe budapest pszichdelikus



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása