2019.10.10. 11:00 – Lángoló

Kedves Ezüst Hercegnők és Érdeklődő Fiatalemberek! - Itt az új Tudósok-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tudosok_2019.jpg

Nagyon jó hírem van: megjelent egy kegyetlen lemez, nekem az eddig legkedvesebb Tudósok-album, mert amellett, hogy változatlanul elmebeteg, zsigeri, sikolyszerűen őszinte vagy éppen álmos, gyomron-vágóan őszinte és kritikus, egyben csodálatosan hallgatható és táncolható is. Ha nem ezt veszed meg a szeretteidnek ajándékba, s ezek után nem jársz Tudósok-koncertre, akkor magadra vess, én szóltam.

Az Akkor is nevetek lemez eléggé furcsa körülmények között született. Amikor hétfő reggelente a normális emberek munkába, suliba, rendelőbe, bíróságra, börtönbe, műtőbe, bankba vagy pártközpontba mennek, mi egy budakalászi szerszámtárolóban találkozunk, ahol reggel kilenctől muzsikálunk, akár egy remek munkahelyen volnánk, aztán helyben születnek meg a szövegek, hozzájuk dallamok, s amikor a dolog összeáll, felvesszük telefonra, aztán mintha nem történt volna semmi, elvegyülünk a többi ember között. 

Baba

A kirakatokat nézegetve gyakran találkozhatunk a tökéletes szépséggel: gyönyörű babákon gyönyörű ruhák. És ha körülnézünk, akkor magunk körül is megannyi tökéletesen öltözött, sminkelt, mosolygó női és férfi babát látunk. Utóbbiak érdekes tulajdonsága, hogy annak ellenére, hogy élők, általában ugyanúgy üresek, mint a kirakati babák. Kicsit olyanok, mint a felfújható gumibabák, amelyek aztán, ha nagyon megtolják őket, könnyen felrobbannak, ami kicsit olyan, mint az ősrobbanás, amely által visszatérnek a világűrbe.

Akkor is nevetek      

Nem csak jó történik az emberekkel. Sőt! Hol bevered a fejed, hol elveszted a kulcsod, hol elromlik a géped, a sor végtelen. Egy a fontos: ne legyén emiatt szomorú, hanem mérges. Mert a harag erőt ad, amit hasznos dolgokra is fordíthatsz! Például zenére! S ha már ez sikerült, akkor hamarosan nevetni is fogsz, mert le fogod győzni bajt! Csak azért is nevess, akármi is történjék! És énekeld hangosan a refrént!

Hőhullám

Eddig nem volt kimondottan olyan számunk, amely a kánikulában való izzadáshoz, a kádban való kényelmes lubickoláshoz, a meditatív víznéző borozgatáshoz, a félőrült szörföléshez vagy a beutaltak gyógyvízi tornájához íródott volna. Most lett!   

Mutass egy f@szt

A szöveg elmondja, hogy mi van, s javaslatot tesz, hogy mit tégy. Az áramütésszerű zene pedig szupergitárosunk, Gulyás Levente kezét dicséri. Hallgatási javaslat: kisterpesz, léggitározáshoz felkészülni, hangot csutkára feltolni, aztán fejet rendesen rázni. 

(Azért a szomszédodat ne fejeld le, nem ő a hibás.)

Az Akasztotthoz bárban

A sarki kocsma olyan, hogy abban csak akasztott ember nincs. Pedig ha volna, a sokat látott vendégek már azon se lepődnének meg, még neki is rendelnének. A különleges dekorációs ötletet felvetettem a csaposnak, akinek az megtetszett. A megvalósítás történetét hallgasd meg.

Maszatolni akarok

Egy kedves gyermekdal. Mert a gyerekek még ártatlanok. Rájuk nem azt mondjuk, hogy anarchisták, hanem hogy csintalanok, önfejűek, játékosak. A gyereked szeretni fogja. Lehet, hogy te is.

Nem találom magamat

Egy szociológiai ihletésű dal egyén és társadalom kapcsolatáról, valamint a közösséggel való azonosulás nehézségeiről. Lehet, hogy a világ egy menza, ahol mi vagyunk a fél-adagok? A dal szerencsére happy enddel végződik: az emberek egymásra találnak, s megtalálják egymásban magukat. Előre!

Csak Én

Világunkban egyre több az egoista, ráadásul azok közül is egyre többen gondolják komolyan, hogy valóban ők minden jóban a „leg”-ek. Lehet, hogy a politikusok között van a legtöbb ilyen? Mindegy. Hagyd, hogy ez a kedves dal szépen elringasson, s meggyőzzön arról, hogy nem más a legjobb, hanem csakis TE!

Segítség

Himnuszjavaslatunk a mentőszolgálat számára.

Mondjál végre valami jót

A párkapcsolatokat megnehezíti a negatív hozzáállás, a depresszió, az unalom, a harag, az apátia. Dalunk arra kívánja motiválni az ilyen állapotban szenvedő felet, hogy pozitív hozzáállásával segítse jó irányba vinni a dolgokat. A dalt érdemes munkahelyen, házasságkötő teremben, pszichiátrián, börtönben, vizsgálókban és számlakibocsájtási helyszíneken egyaránt bejátszani, valamint rosszkedvű szeretteinknek bármilyen formátumban megküldeni.

Ma kérlek ne

A dal a Másnaposok Világszövetsége felkérésére íródott azzal a céllal, hogy megfogalmazza az érdekvédő szervezet célkitűzéseit és azok megvalósítását.

Műanyag

Sokan nem szeretik a műanyagokat. Pedig milyen szép egy fröccsöntött lila kerti-törpe, zöld bagoly vagy egy rózsaszín Bruce Lee! A dal a Környezetvédelmet Erőszakosan Szorgalmazók tevékenységének elszenvedői nevében írtuk a Műanyag-kedvelők Jogvédő Szervezete számára. Csatlakozz hozzájuk, hogy szükség esetén fröccsöntsenek neked bármit, akár téged magadat is!

Valami végleg eltörött bennem

A San Remo-i dalfesztivál felkérésére írtuk ezt a dalt, amely a francia sanzonok, a lapp romantikus popzene és a magyar punk zenei világainak az ötvözésével született. Várjuk az Eurovíziós meghívást!

Karcsi magányos

Karcsi, a Tudósok-lemezek nélkülözhetetlen hőse, ezúttal felfedezi a bérház-tindert, s egy csokor műanyag rózsával a kezében elindul hódító útjára.

Vezér

A Tudósok első és utolsó country száma, amely azért íródott, hogy pozitív kisugárzással zárja e kedves dalciklust. 

Kalapot a fejre, csizmát a lábra, ostort a kézbe és induljon a tánc!         

A Tudósok az Akkor is nevetek című új albumukat előbb egy külföldi turné keretében (Berlin, Ljubljana, Zágráb, stb.), majd november 23-án Budapesten az A38 Hajón mutatja be nagyszabású különleges koncert keretében.

A posztot írta: dr. Máriás


premier tudósok



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása