2019.10.17. 11:00 – Lángoló

Sajátos Motörhead-tribute a Peter Kovary & the Royal Rebelstől

Lángoló Premier

peter_kovary_the_royal_rebels_get_wasted_cover.jpg

Novemberben érkezik a GrundRecords gondozásában a Fonogram-díjas Halfway Till Morning lemez folytatása, ám előtte még digitális kislemezzel rukkol elő a Peter Kovary & the Royal Rebels. A csapat ezúttal egy tőlük kicsit meglepőnek tűnő dallal jelentkezik, amiről így nyilatkozott a Kőváry Péter zenekarvezető:

A Get Wasted az album nyitódala, és egyben a lemez legzúzósabb felvétele. A nótát még Lemmy halálakor kezdtem el írni, és néhány hónapja fejeztem be, ez egy direkt, "Motörhead tribute" nóta, persze a mi képünkre formálva. A dalszöveg megírásakor is próbáltam magam Lemmy helyébe képzelni, és az ő szemszögéből megfogalmazni azt, hogy mi is minősül rock 'n rollnak. A refrén szövege ("üsd ki magad”) arra utal, hogy ha elmész egy buliba, de rossz helyre kerülsz és rossz zenét hallasz, de valamiért muszáj ott lenned, akkor még mindig ott van a whisky-cola. A klip a nyári koncertek alkalmával forgott, több helyre elkísért minket egy mini stáb, és próbáltuk visszaadni az élő koncertjeink energiáját, képi formában is. Ezúttal semmi sztori, semmi sallang, csak a zenekar van megörökítve, ahogyan a színpadon éli a zenét. Ezzel is próbáltunk visszatérni a rock 'n roll gyökerekhez, amikor még nem számított a körítés, csak a muzsikálás maga.

A dal azonban nem reprezentatív a csapat következő lemezére nézve, ugyanis megmaradtak a rájuk jellemző modern megszólalású, de mégis klasszikus ízű hard rocknál, aminek határait minden alkalommal tágítják egy picit, mint most, ahogy most az itt bemutatkozó Get Wasted esetében is.


premier peter kovary and the royal rebelsKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.