2019.10.31. 20:00 – Lángoló

Sok nyár és még több rock and roll - Itt az Indeed új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

indeed_1.jpg

A nemrég megjelent live sessionök, az Angel és a Wire Mesh után az Island egy teljes értékű klip lett az Indeed zenekartól. A felvételeken látni, hogy az alkotói élvezték a forgatást, de a szavaikkal élve, nem vitték túlzásba a dolgot. Hamisítatlan DIY életérzés-videó, sok nyár és még több rock and roll. Aktívan koncertező, főleg garage-grunge-rock műfajban alkotó, klubzenekarról van szó, zenéjükben nagyon sok stílus és inspiráció találkozik, a Beatlestől, a Nirvanán keresztül egészen Bonamassáig, de nem idegenkednek a stoner vonaltól sem. Az itt bemutatkozó dalról így beszéltek:


premier indeed #hangfoglaló20192019.10.31. 13:00 – Lángoló

Tucatsenkik - Dalról dalra a Stifler Mamája bemutatkozó anyaga

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tucatsenkik.jpg
Ritka az, hogy 40 körüli felnőtt férfiak fiatalkori lendülettel alapítsanak zenekart. Éppen ezért lehet érdekes a Stifler Mamája bemutatkozó anyaga. A 90-es években élte meg zenei szocializálóját a mai 40-es korosztály, így szinte természetes, hogy egy ebből a generációból sok zenész merít ihletet 20-30 évvel ezelőttről. Ők is. Három éve alakult meg a zenekar, akik elsőként csak amolyan pop-punk coverbandként léptek fel, de hamar megváltozott a helyzet. A zenekar tagjai a sima feldolgozásokat leváltották az Amerikában komoly kultusszal rendelkező punk goes pop-ra, ami a nagy világslágerek punkosítását jelenti.


stifler mamája #hangfoglaló20192019.10.31. 10:17 – Rácz Mihály

Káros szenvedélyek – Elolvastuk a Hellblazer képregényt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

3130353_big.jpg

Garth Ennis, a kiváló észak-ír képregényíró két fő támasza munkásságában - ahogy ezt jellemzően még a szócikkek is szóba hozzák az újságírókon kívül - a férfibarátság és a szuperhősök gyűlölete. Természetesen jóval szélesebb spektrumból merít, ráadásul harmadik pillérként a valláskritikát muszáj felhoznunk, hiszen elég csak tán leghíresebb alkotására, a Preacherre (Prédikátorra) gondolni. Az most eleve terítéken van, nemrég ment le a belőle készült sorozat harmadik, egyben záró évada, és idén a Kingpin kiadó belekezdett a teljes képregényszéria kötetenkénti megjelentetésébe. Ennis persze a nagy szuperhős gyűlöletét felülírva dolgozott a két legnagyobb kiadónak a DC-nek és a Marvelnek, és nemcsak a felnőtteknek szánt Vertigo és MAX címkékbe, de írt Pókember, Szellemlovas, Hulk és Thor történeteket is. Persze az igazán fontos munkái képregénytörténeti mérföldkövek: az említett Preacheren kívül a Hitman, a Dredd Bíró, a Megtorló, a The Boys, és jelen írásunk tárgya, a Hellblazer. 
2019.10.30. 15:47 – Prieger Zs.

Technópápa látogatja magyar híveit - Juan Atkins Budapesten

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

juanatkins-1024x576.jpg

Nemcsak a techno őse, de jelenlegi meghatározója is ez a közel 60 évesen is friss benyomást keltő fekete férfiú, elég Moritz von Oswalddal közös innovatív gyönyörűségeire gondolnunk. Jó hír, hogy csütörtök éjjel a budapesti közönség is megmártózhat a legenda aurájában.


juan atkins2019.10.30. 12:29 – dankógábor

Jön az új Algiers-lemez, új dal is van

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

unnamed_4.jpg

Új dallal és videóval jelentette be az amerikai alapítású, de brit székhelyű Algiers, hogy jön az új, sorban a harmadiklemeze. A There Is No Year januér 17-én jelenik meg a Matador Recordsnál, és egy masszív turné is kíséri majd, aminek most kivételesen nem lesz magyar állomása, pedig már gyakorlatilag olyan volt, mintha hazajárna a csapat (legutóbb a Szigeten léptek fel). Előrendelni innen lehet a szociálisan nagyon érzékeny csapat új lemezét, a vinyl verzióhpz pedig egy bónusz kislemez is jár majd. Addig pedig itt a Dispossession című dal, klippel együtt.


algiers2019.10.30. 12:00 – Lángoló

Jóban-rosszban együtt? - Itt az Indigó Utca zenekar új dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

indigo_utca.jpg

Az Indigó Utca neve sokak számára ismerősen csenghet a PontPontPont miatt, most azonban új anyaggal készültek, melyben új terepre tévedtek, ahol, a párkapcsolatokban felbukkanó szövevényességet boncolgatják. A Labirintus arra próbálja felhívni a figyelmünket, hogy a két ember közti kapcsolat sosem fekete-fehér. A klipről a zenekar így nyilatkozott:

Alapvetően szerelmes dalról van szó, viszont nem akarunk egy romantikus szerelmes pop klipet. Inkább fontosabb számunkra, hogy az emberek közötti kapcsolatot mutassuk be. Az, hogy igazan szélsőséges vonalon mozoghatnak a viszonyok. Így a Bonnie & Clyde felé autólopástól a mondjuk érzelmes veszekedésen át a baráti fejre pusziig minden előfordulhat. Lényeg, hogy a számunkra fontos emberre mindig vágyunk.

A zenekart legközelebb november 1-én láthatjuk az Instant színpadán a Mocsok 1 Kölykök társaságában.


premier indigó utca #hangfoglaló20192019.10.30. 10:14 – -dj-

Pitfalls - Egybekezdéses ítélet a Leprous új lemezéről

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pitfalls-cover-1000-740x740.jpg

Első nekifutásra annyira lelkes voltam a norvég Leprous új lemeze kapcsán, hogy azóta minden hallgatásnál parázok, hogy elmúlik a varázs. Aztán megnyugszom, hogy ezt nem néztem be, tényleg lehet, hogy ez az év lemeze. Igen, elfogult vagyok velük, nagyjából onnantól, hogy láttam őket élőben. A Malinánál még bizonytalan voltam pár dologban, de most nem tudok az lenni. A Pitfallsban minden benne van, ami miatt a zenehallgatás nem felesleges időtöltés. A dinamika, az erő, a dallamok, a meglepetés, az otthonosság, a magabiztosság, a hangulat, és, teljes nyugalommal mondom ki, az egyediség. A tökéletes hosszúságú lemez óriási skálát fut be, kezdve a belassult funk ütemektől, a giccs határáig elnyúló vonós betéteken és az elektro szekvenciákon át, a pár percre felbukkanó metálriffig. És ha kéne egyetlen hibásnak látszó elemet előszedni (csak mert én már megszoktam Einar Solberg falzett énekét), akkor a The Sky is Red vége az, de a záró, 11 perces agymenés akár kifuthatott erre is, azaz egy horrorsamplerből kibontakozó mellbevágó djent témára. Odáig nem mennék el, hogy ez a lemez olyan, amire az ember nem számít a Leproustól, ahogy a zenekar agya, Solberg nyilatkozta, ugyanis ez a fejlődés egyenes vonalú, és szerintem nem a metál elhagyásától van ennek tartalma, és nem is a megkérdőjelezhetetlen technikai tudástól, hanem az egyre inkább kézben tartott, ámulatba ejtő szerzői tehetségtől. És ezért van az, hogy az Alleviate végén a mélyből a csúcsig emelkedő refrén hallatán minden alkalommal libabőrös lesz a kezem.  (5/5)


ezt hallgasd2019.10.30. 09:23 – dankógábor

Kanye West 68 millió dollárt kapott Istentől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Bizony, méghozzá azért, mert újjászületett keresztény lett belőle. Ezt James Corden Carpool Karaoke-jában mondta el, amit kivételesen nem autóban tartottak, hanem repülőn, útban egy Sunday Service fellépésre, körbevéve a gyülekezet éneklő tagjaival. És kivételesen vicces sem volt az adás, hanem inkább kínos a realitásérzékét teljesen elvesztett Westnek köszönhetően. A 68 millió dollárt például adóvisszatérítés formájában kapta Istentől, és még véletlenül sem azért, mert a nagy haverja Donald Trump, a gazdagok számára előnyös adószabályt alkotott, így egy csomó pénzt visszakaptak az amúgy is vagyonos emberek. Amúgy ott van fentebb a videó, aminek az elején Corden még próbál viccelődni, de aztán az ő fején is látszik, hogy nagyon nem érzi magát jól a helyzetben, gospel kórus ide, gospel kórus oda. Mellesleg Corden tavaly nyáron elárulta, hogy West 45 ezer dollárt kárt okozott neki azzal, hogy korábban állandóan lemondta a rendes Carpool Karaoke adást, szóval lehet ezért sem őszinte a mosolya. Lentebb meg egy élő felvétel is van, hogy legyen valami az új lemezéről is a posztban:


kanye westsüti beállítások módosítása