2019.11.07. 12:00 – Lángoló

Aki ülve marad, szeret ülni - TÜLK-klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tulk_foto_live.jpg

A TÜLK-tagok külön-külön régóta hangsúlyos szereplői a magyar zeneipar különböző és sikeres formációinak. Eddigi munkásságuk műfaji különbözősége (pop, népzene, electronic, free jazz, klasszikus zene), ám zenei gondolkodásuk hasonlósága adja az új stílus érdekességét. A fúvósok biztosítják azt az elemi erőt a hangzásnak, amitől egyszerre lesz sodró és magával ragadó, mégis egymásnak kölcsönösen teret adó, néhol feszültséget keltő. A dob szerves részként tartja fent a lendületet, készíti elő a ritmusváltásokat. A billentyűk tovább színesítik a felállást, ezáltal belecsempészve egy-egy csavart a dallamba. Az instrumentális számok mellett a női énekhang ad kapaszkodót a gyakran szokatlan akkordokkal és hangszeres szólókkal fűszerezett zenei utazásban. A zenekar elkészült videói szimultán hang- és képfelvételek.

Hiszünk benne, hogy az élő zene lendülete ahogy a zenészeket, úgy a hallgatókat is magával sodorja, akár a képernyőn keresztül is. A felvételkor az „egy zenekar, egy kamera, egy snitt” elvet követtük. 

Az alábbi videó felvétel az L.A. Gardens stúdióban készült 2019-ben Maczkó Róbert hangmérnök és a videóért felelő Maczkó Róbert segítségével.

A felvételen szereplő zenészek: 

  • Lajtai Kati - ének 
  • Makó Péter - szaxofon 
  • Kiss Árpád - trombita 
  • Barcza Zsolt - billentyű 
  • Szeifert Péter - harsona 
  • Tóth Bence - tuba 
  • Lázár Tibor - dob, vizuális ötletek

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier tülk #hangfoglaló2019Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása