2019.11.12. 10:44 – Lángoló Gitárok

Ma Halmos Béla Klub, szombaton a Halmos Béla Program Napja az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hbpnap_1200_628_pengetostrio.jpg

Egész nap a népzene jegyében az A38-on ma és szombaton! Az NKA Halmos Béla Program igazi minifesztivált varázsol a Hajóra, izgalmas előadásokkal, szórakoztató gyermekprogramokkal, fantasztikus koncertekkel és az elmaradhatatlan táncházzal. Programajánló a hajtás után! 

Idén utolsó alkalommal kerül megrendezésre a Benczúr Házban a Halmos Béla Klub névre hallgató eseménysorozat. Már három nagysikerű rendezvény során hallgathattunk előadásokat, nézhettünk kurrens népzenei koncerteket, illetve mi magunk is táncra perdülhettünk - hogy milyen hangulat is volt, arról ide kattintva nézhetsz videókat. De még közel sincs vége, hiszen november 12-én újra népzenével telik meg a Benczúr Ház. 19 órától Lipták Dániel Moldvai hangszeres népzene című előadásával készül, amelyet a magyar táncházmozgalom egyik legfiatalabb csapata, a Korinda lemezbemutató koncertje követ. A Rögtől szívig anyaga A csángók és a keleti székelység népzenéje című műsoruk legkiforrottabb összeállításait gyűjti össze: a moldvai csángó dallamokon túl alcsíki székely, valamint gyergyói és bukovinai román népzene hallható rajta. A lemezbemutató koncertet pedig ezúttal is táncház követi majd, jegyek elővételben ide kattintva vásárolhatóak, további információkat a programhoz kapcsolódó Facebook-esemény oldalán. 

Szombaton a Halmos Béla Program Napja várja a látogatókat. A kiállítótérben többek közt Halmos Béla gazdag életművével kapcsolatos filmvetítésnek és előadásoknak lehetünk szem-és fültanúi Árendás Péter és Szecsődi Barbara jóvoltából. Mindeközben az étteremben minden izgő-mozgó picinke lábat táncra hív a Bihari Néptáncegyüttes gyermektáncháza. Persze nem csak a kicsik, de a felnőttek szórakozásáról is gondoskodnak az esti koncertsorozattal. Fekete Bori, a Pengetős Trió, valamint Csoóri Sándor és fiai frissen kiadott, vagy épp kiadás előtt álló lemezének anyagát mutatják be, az Erdőfű fellépését pedig a nap zárásaként táncház követi majd. Így egy igazán aktuális, friss és szórakoztató népzenei vigasság részesei lehetünk november 17-én az A38-on. A belépő elővételben itt váltható meg, mely a helyszínen teljes egészében lefogyasztható. Információk a kapcsolódó Facebook-esemény oldalán! 


folk programajánló hír a38 csoóri sándor népzene családi program halmos béla program fekete bori lipták dániel pengető trió #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása