2019.11.16. 19:00 – Lángoló

Femme Fatale - Itt a Hungry Eyes új dala

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hungryeyes.jpg

A Hungry Eyes zenekar 2018-ban alakult, saját meghatározásuk szerint az univerzum egyetlen OrkPoP zenekara. Zeneileg az elszállós pszichedelikus – stoner rock és a különösebb műfaji megkötések nélküli keményebb veretés jellemzi őket. Első EP-jük a háromszámos The Opening volt, mellyel több kisebb budapesti klubban is játszottak már. Következő kislemezük You Got That Hunger cimmel ezen a télen várható, melynek első előfutára a Slave of the Profit október végén jelent meg. Legújabb és egyben egyik legrégibb számuk a Femme Fatale a zenekar érzelmesebb, de kemény energiáktól így sem mentes oldalát mutatja be.

Lele Gergő a zenekar frontembere az új számról a következőket írta:

Igazából az első dalok között volt, amit összeraktunk a srácokkal. Egy hosszabb alkotói session szünetében kaja közben megcsapta Dávidot, a basszusgitárosunkat az ihlet és berohant a pizzát és sört hátrahagyva a terembe, majd utána a többiek és 10 perc múlva megvolt a verze. Talán ez volt az a pillanat amikor beütött az a kellemes érzés, hogy megvan a kémia. A szöveg egy régi, minden szempontból plátói találkozást követően született. Nem gondolnám, hogy külön magyarázatot követelne, mindenkinek volt már olyan nőhöz szerencséje, akitől egy szempillantás is elég volt. A most megjelent két szám egyébként double singleként készült a Szegedi Miracle stúdióban -ahol a mostani lemezt is rögzítettük- de inkább úgy gondoltuk, hogy hozzácsapjuk egy nagyobb anyaghoz. 

A saját zenei stílusukról egyébként ezt mondják:

Nincsenek megkötéseink és nem akarunk semmi sablonnak megfelelni, ezzel kizárva más lehetőségeket. Semmi sem tilos és semmi sem kötelező, a minőséget leszámítva. Ezáltal, ha valami téma megtetszik nem dobjuk ki azért mert stílus idegen. Alkotunk és nem terméket csinálunk, őszinte az egész. Az underground popját csináljuk. Nem eröltetjük magunkra ezt a cringe perifériára vonulást, illetve a mainstream álszent közhelyeit is lehamuzzuk ahol csak lehet. Az OrkPOP az a figura az asztalnál, aki felteszi a kínos kérdéseket és mindenkit zavarba hoz mégis minden anyuka megkínálja kávéval amikor kijön a lánya szobájából. Hozzád bújik és egész éjszaka a füledbe suttog, te pedig ezt élvezed.

A Hungry Eyes zenekart legközelebb december 5-én a Fészek klubban, 7-én pedig Pécsett lehet majd élőben is hallani, addig pedig megéri a Facebook-oldalukat követni, az új megjelenésekért.

Itt az előző kislemez is, csak a miheztartás végett:

---

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier hungry eyes #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása