2019.11.26. 14:00 – Lángoló Gitárok

Aktuális tehetség a Budapest Park színpadán – először koncertezik Magyarországon Tash Sultana

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

84ec707d_live_shot_2.jpg

A szemtelenül fiatal, csupán 24 éves Tash Sultana legutóbbi turnéja során Bécsig jutott csak el, ott azonban a hatalmas érdeklődésre való tekintettel azonnal duplázott is. A magyar rajongóknak viszont ezúttal nem kell külföldre utazniuk korunk egyik legőszintébb és legszerethetőbb énekes-dalszerzőjének koncertjéért – az ausztrál csodalány és zenekara szeptember 7-én a Budapest Parkban adja karrierjének első magyarországi koncertjét. 

A Melbourne-ben született Tash Sultana mindössze három éves volt, mikor nagypapája egy gitárt ajándékozott neki, innen pedig nem volt megállás – legalább tizenkét hangszeren tanult meg játszani a basszusgitártól kezdve a furulyán át egészen a szaxofonig. A multiinstrumentalista Sultana páratlan tehetségét először utcazenészként kamatoztatta, majd egy Mindpilot nevű zenekarban kezdett énekelni. A banda 2012-es feloszlása után szólókarrierjére kezdett koncentrálni.

A nagy (és hirtelen) áttörés 2016-ban érkezett a dalszerző életébe – gyanútlanul feltöltött egy videót az internetre, amit aztán öt nap alatt több mint egy millióan néztek meg. A hálószobájában rögzített Jungle című számot azóta csak Youtube-on közel 59 millióan látták. Még ugyanebben az évben stúdióba vonult, és rögzítette Notion című EP-jét, amiről két dal is a legnevesebb ausztrál rádióállomás, a Triple J év végi listájának élbolyában végezte.

A magát nembinárisként definiáló – vagyis sem nőként, sem férfiként nem határozza meg magát – előadó a digitális világnak hála hazáján kívül is egycsapásra ismertté, sőt, rajongottá vált. Így 2018. nyarán megjelent Flow State című debütlemezét már hatalmas várakozás előzte meg és számos szakmai elismerést vont maga után. Egyik pillanatban tehát még GoPro kamerával vett fel videókat a szobájában, a másikban pedig már világszerte arénákban és a legnagyobb fesztiválok (Coachella, Lollapalooza) színpadain játszott.

Tash Sultana egy kivételes tehetség, a zenéjében ugyanúgy megtalálható a lo-fi hangzás, mint az R&B beütés vagy a pszichedelikus gitárszólam. Szívesen kollaborál más zenészekkel – van közös dala például a Milky Chance-szel vagy Matt Corby-val -, most pedig karrierje során először teljes zenekarral vág neki európai turnéjának. Ennek az őszinte, léleksimogató csodának lehet most először a magyar közönség is tanúja szeptember 7-én a Budapest Parkban!

További információk a Budapest Park és a koncert Facebook-eseményén.  


hír r&b lo-fi alter loop pszichedelikus budapest park singer-songwriter tash sultana



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása