2019.12.02. 10:00 – Lángoló

A The Subways 15 éves Young For Eternity lemezét Budapesten is eljátssza

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_subways_press_shot.jpg

Jövőre lesz 15 éves a The Subways első lemeze, a kerek évforduló kapcsán pedig a megállíthatatlan trió úgy döntött, megturnéztatják a Young For Eternity dalait. A hármas ezzel a lemezzel egy csapásra bekerült Nagy-Britannia legígéretesebb új zenekarai közé, az elmúlt évek alatt pedig bebizonyították, hogy bőven van még bennük erő és kreativitás, feltéve őket a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadaira. A The Subways május 28-án a Dürer Kertben zárja a Young For Eternity jubileumi turnéját. 

A The Subways tagjai még szinte tinédzserek voltak, amikor megjelent a debütáló, Young For Eternity lemezük, de a dalok megszólalása olyan minőségről árulkodott, melyet kétszer ennyi idős dalszerzőktől várnánk, miközben élőben olyan intenzitással, lélekkel, szexualitással adták elő a számokat, amilyen előadásból árad a fiatalság. 

Ezen az albumon szerepel az örökös slágerré avanzsálódott Oh Yeah és a Rock & Roll Quenn is, ami később a Rimmel reklámjaiban is szerepelt, de Guy Richie Spílerjéből és a Die Hard 4-ből is ismerhetjük erőtől duzzadó dallamaikat. A diadalmas első lemez után pedig az All Or Nothing című második lemezüket már a legendás Butch Viggel rögzítették Los Angelesben, a Top 20-ba repítve őket az Egyesült Királyságban és Németországban is. Felkerültek a Reading & Leeds és a Glastonbury nagyszínpadára is (utóbbinál maga, Michael Eavis választotta ki őket!), előzenekarként léptek színpadra az Oasis, a Foo Fighters és az ACDC stadion koncertjein és az NME, a Q, a Kerrang, valamint a The Guardian is azok között a bandák között említi őket, akiket látni kell élőben is.

Magyarországon legutóbb a Fishing On Orfű fesztiválon játszottak, most azonban ismét önálló koncerten láthatjuk őket, május 28-án a Dürer Kertben. A zenekar frontembere, Billy Lunn így mesél a turnéról: “Közel 15 éve, amikor megjelent a Young For Eternity, Josh és Charlotte 18 és 19 évesek voltak, én pedig 20. Turnézni a debütáló albummal kalandos volt, az izgalom robbanása, ahogy azóta minden egyes turnénk. 2020-ben újraélhetjük ezt a kezdeti izgalmat, amikor újra teljes egészében eljátsszuk a Young For Eternity dalait. Egyikünk sem tudja szavakkal kifejezni mennyire örülünk neki, hogy ezt megtehetjük.” 

A turné kapcsán a zenekar bakeliten is megjelenteti első két lemezét és dupla lemezes, gyűjtői CD-t is kiadnak, rajtuk korábban nem megjelentetett anyagokkal. A koncertre az elővétel december 6-án indul.


the subways



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása