2019.12.10. 15:27 – Lángoló

Ne menekülj - Sapszon Orsi új dala és klipje

Lángoló Premier

sapszon.jpg

Sapszon Orsi előadói pályája nem köthető egyetlen zenei stílushoz. 2009-től kezdve számos hazai népszerű pop zenekarban működött közre vokalistaként. Négy évig énekelt például Geszti Péter Gringó Sztár nevű zenekarában, amivel párhuzamosan alapította meg saját jazz-zenekarát, a Sapszon Orsi Quintettet - amivel az ország számos jazzklubjában, illetve jazzfesztiváljain felléptek. 2015-ben jelent meg Találkozás című lemeze, ami egy újabb zenei színt hozott számára, ugyanis régi magyar dalok feldolgozásait tartalmazta. 

Zeneszerző, zongorista bátyjával duóban rendszeresen koncertezik Amerikában, a Budapest Scoring szólistájaként pedig gyakran énekel filmzene felvételeken is.

Az utóbbi években a koncertezés mellett a lelki folyamatok, az önismereti munka nagyobb hangsúlyt kapott az életemben. Idén márciusban részt vettem egy kilencnapos csöndmeditációs lelkigyakorlaton, és itt született meg váratlanul a Ne menekülj című dalom refrénje. Később hazaérve gitáron megírtam az egész dalt, szöveggel együtt. Régóta szerettem volna dalszerzőként is kipróbálni magam, de most már tudom, hogy ez nem megy csettintésre. Ennek valamiért most jött el az ideje.

A most bemutatott dalt Elek Norbert hangszerelte, illetve Fenyvesi Márton ötleteit is beépítették a dalba.

A Nemzeti Kulturális Alap segítségével lehetőség nyílt arra, hogy klipet forgassunk a dalhoz. Fehér Ágoston operatőr ismerősömet kerestem fel ez ügyben, akit még régről, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolából ismerek. El is indult a közös munka, Toma (Ágoston) fogta össze az egészet, ő találta ki a helyszíneket és állította össze a csapatot a forgatáshoz. Egy nap alatt vettük fel a klipet, ami kisebb csoda, hiszen hét különböző helyszínen forgattunk, ráadásul Budapesten kívül is. A klipben csak én szerepelek, igyekeztünk inkább a belső folyamatokra fókuszálni, illetve a dal hangulatát megragadni. A vágó, Pálfi Dani nevét is szeretném megemlíteni. Nagyon jó volt vele és Tomával együtt dolgozni és végleges formába önteni az elképzeléseinket.

És akkor a Ne menekülj klipje:

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier sapszon orsi #hangfoglaló2019Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.