2019.01.31. 21:02 – KirschAndrás

Nézegess pazar fotókat A38-as Therapy?-koncertről!

Míg húsz éve az E-Klubban jó, ha százan látták a Therapy?-t egy Clutch nevezetű, hót’ ismeretlen zenekar társaságában, addig tegnap minden jegy elkelt az A38-ra. Egy valami mindkét koncertről bártan kijelenthető: rohadtul bánhatja, aki kihagyta. Hogy Andy Cairns-ék élőben képtelenek hibázni, az tiszta sor, ráadásul ezúttal méltatlanul hanyagolt szerzeményeket (Church Of Noise, Accelerator, Moment Of Clarity) is elővettek a sublót aljából. A születésnapját ünneplő Neil Cooper maradéktalanul eleget tett a közönség kollektív felszólításának („drum like a motherfucker”), Michael McKeegan szórta az ördögvillákat, Andyt pedig – akivel a koncert előtt interjúztunk is - a Sátán ezúttal is zokszó nélkül elhelyezte volna plüssgyűjteményében. Amikor az ember 40-hez közel stage divingra ragadtatja magát, az utolsó dolog, amit megkérdőjelezne, hogy a Therapy? ismét gigászit alakított. Fotók: Máté Évi


galéria therapy?2019.01.31. 15:44 – Lángoló

Utolsók között az elsők - 2018 legjobb lemezei a Lángoló szerint

bestof2018.jpg

Szokás szerint a világon utolsóként mondjuk meg mik voltak az előző év legjobb lemezei, és a Lángolóhoz híven teljesen eklektikus lett a végeredmény is. Van itt a heavy, black, stoner metáltól kezdve az elektornikus zenéken, hip-hop-on át az indie punkig minden. Nagyjából sorrend is van (Anna von Hausswolff lett az első), de nem ez a lényeg, mert mindegyik lemez kiváló. Szóval lehet hallgatni, ha valaki még vissza akar nézni 2018-ra, és miért ne tenné, nem jelent még meg olyan sok lemez idén. (A címekre klikkelve szólhat is a zene!)


lista2019.01.31. 15:43 – Lángoló Gitárok

Három év után visszatér a Budapest Park színpadára Zaz

zaz_1.jpg

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője Isabelle Geffroy – művésznevén Zaz -, aki majdnem napra pontosan három évvel első Budapest parkos koncertje után tér vissza a koncerthelyszínre. Az elragadó énekesnő legnagyobb slágerei mellett nagyon friss, tavaly novemberben megjelent albumának dalait is magával hozza majd július 21-én. 


jazz francia programajánló koncert hír soul sanzon budapest park2019.01.31. 13:44 – dankógábor

Erős lesz az idei Kolorádó

kurtvile.jpg

Idén negyedszer jelentkezik a Kolorádó fesztivál, amit a megszokott helyén, a budai Sztrilich Pál cserkészparkban kell majd most is keresni június 19 és 22 között. Néhány napja már fű alatt kiderült (külföldi oldalon szivárgott ki), hogy a 2019-es etapban ott lesz a Kurt Vile & The Violators. Sokak számára biztosan az indie rockzenekar június 21-i fellépése lesz a teljes idei magyarországi koncertnaptár csúcspontja. 


fesztivál kolorádó2019.01.31. 09:40 – Boros Gábor

Ez nem az a Black Eyed Peas - meghallgattuk az új lemezt

masters-of-the-sun-vol-1-1.jpg

Azt már a három évvel ezelőtt megjelent Yesterday videó kapcsán tudni lehetett, hogy a Black Eyed Peas eltávolodik az Elephunk lemezzel és Fergie csatlakozásával megkezdett popba hajló, listákat megcélzó irányvonaltól és visszatér hip-hop gyökereihez. A Masters of the Sun Vol.1. albumon alkalmazott recept lényegében ugyanaz, mint amit a lemezboltban játszódó, kreatív videóban már hallhattunk: Klasszikus hip-hop groove-ok, ismert hangminták megcsavarva, az aktuális soundra fazonírozva, modern dalszerkezetbe préselve.


black eyed peas ezt hallgasd2019.01.30. 15:10 – Lángoló

A Dürer Kert nagytermébe érkezik IAMX

iamx.jpeg

Az Alive In New Light című albumhoz kapcsolva adott ki decemberben új, digitális kislemezt és videóklipet IAMX, azaz Chris Corner. A lemezbemutató turné európai leágazása pár hét múlva, február 12-én ér Budapestre, ahol a Dürer Kertben láthatjuk majd a zenekart.


iamx2019.01.30. 11:22 – dankógábor

Őszre tolódik Ozzy Osbourne európai turnéja

ozzyosbourneperforming_large.jpg

Betegség miatt Ozzy kénytelen lemondani az európai turnéját, ami konkrétan ma indult volna Dublinban. Kedden még csak az első négy dátumot tették volna későbbre, másnap viszont orvosi tanácsra a turné teljes európai részét lemondták. Az ok Ozzy súlyos felső légúti fertőzése, mit nem tudtak volna kigyógyítani rendesen. Az énekes kéri is a bocsánatokat rendesen, tavaly az ujjfertőzése, most meg az influenza döntötte  le a lábáról. Viszont egyben meg is ígérte, hogy szeptemberben pótolják a bulikat, és a Judas Priest is marad majd a koncertek különleges vendége. Konkrét dátumok egyelőre nincsenek.


ozzy ozzy osbourne2019.01.28. 12:21 – dankógábor

Wolfmother-koncert lesz az Akváriumban

wolfmother_3.jpg

2016-ban nagyon sokan örültek neki, hogy a Wolfmother végre fellép Budapesten. Meg is telt az Akvárium legnagyobb terme, annak ellenére, hogy Andrew Stockdale frontemberrel nincs minden rendben. Legalábbis nem nehéz erre gondolni, mikor lemezről lemezre váltogatja a zenésztársait, a jelenlegi felállás is csak tavaly óta van együtt, vagy mikor saját neve alatt ad ki lemezt, ami egy az egyben Wolfmother, aztán mégis újra Wolfmother néven turnézik. Szóval van baj a sráccal, ennek ellenére elég jó mindig, amit csinál ebben az úgynevezett vintage rock stílusban, ha fel nem is talált semmit vele. Szóval valószínűleg most is tele lesz az Akvárium, amikor június 15-én fellép ott a zenekar. Új lemez most nincs. Illetve, már van, csak megint a saját neve alatt, de teljesen mindegy, erről is játszik dalokat a Wolfmother úgyis, ahogy azt tette 2018-ban.


wolfmother2019.01.28. 09:14 – dankógábor

Állítólag áprilisban jön az új Tool-lemez, vagy csak a dobos megint félrebeszélt

toolcarey.jpg

Danny Carey Tool-dobos megint emberek közé ment és megint beszélt össze-vissza. Most a NAMM hangszerkiállításon osztogatott autogramot, amikor valaki teljesen váratlanul feltette neki a kérdést, hogy vajon mikor jelenik meg az új Tool-lemez. Carey erre teljesen váratlanul azt felelte, hogy

április közepén megjelenik. Ez a terv legalábbis.

Na most, ha Danny Carey-n múlt volna, akkor már nem az ötödik, hanem a hatodik Tool-lemezért nyafognánk egy ideje, de legalábbis már egy éve az ötödiket hallgatnánk, mivel legutóbbi prognosztizálásban azt mondta, 2018 tavaszán meg kellene jelennie. Nem történt ilyen. Bizakodásra adhat viszont okot, hogy Maynard James Keenan Tool-énekes azt írta nemrég, hogy hónapokkal ezelőtt felénekelte a lemezt, már csak a keverés van hátra, ami "hosszú folyamat." (Plusz ugye a saját szemünkkel láttuk, fülünkkel hallottuk tavaly júniusban Londonban a Golden Gods díjátadón, hogy 2019-re ígérte a Tool-lemezt.) Szóval lehet tényleg csak pár hónap van hátra. Plusz a zenekar egyik munkatársa kitette Instagramra, hogy hallotta az elejétől a végig a cuccot, és megérte a 13 év várakozást. Mondjuk ő mit mondana mást. Majd mi megmondjuk milyen lett. Ha megéljük.


tool2019.01.27. 09:00 – Lángoló Gitárok

Ocho Macho – Az ég egy világon

Lángoló Premier

ochomacho2019_2.jpg

Az utóbbi hónapok sok változást hoztak az Ocho Macho életébe. A megújult bandához csatlakozott Takács Roland Adrián (Kanóc), akit „A-kategóriás” basszusgitárosként jellemeznek a fiúk, Ya Ou Feng, aki vokalistaként színesíti a dalokat, valamint visszatért a zenekar korábbi trombitása, Csik Andor. Az új felállás nagy lelkesedéssel vágott bele szinte azonnal a zeneírásba, ennek első eredménye pedig egy friss, lendületes dal lett, melynek címe Az ég egy világon. Stílusa, hangszerelése kicsit eltér az Ocho Machotól korábban megszokottól, de ez is a megújulás része. Premier a hajtás után. 


premier reggae magyar pop ska rock hír videóklip új dal ocho macho2019.01.26. 14:01 – Lángoló

Menj ingyen az Ignite és a Fish! közös akváriumos koncertjére!

ignitefish.jpg

Február 2-án közös Ignite-Fish!-koncert lesz az Akváriumban. Ha mennél, de még nem vettél jegyet, akkor már nem is fog menni, mert a buli telt házas. Szerencsére a két zenekar február 3-án, tehát másnap is fellép ugyanott, erre pedig akár segíthetünk is bejutni, ugyanis kaptunk a szervezőktől három páros belépőt, tehát összesen hat ember élvezheti a Lángolón keresztül a popmetál/hardcorepunk-bulit. Persze kérdésekre is kell válaszolni annak érdekében, hogy az esély meglegyen, és nem árt a Lángoló Facebook-oldalát sem lájkolni annak, aki még nem tette meg. Szóval alább a kérdések, amire a válaszokat (FONTOS!) Ignite-Fish-játék tárggyal kell elküldeni a jatek@langologitarok.hu címre. (Aki nem így küldi, nem vesz részt a játékban.) A nyerteseket február elsején délután e-mailben értesítjük, majd az összes játékban részt vevő levelet töröljük.


játék