2019.02.28. 16:00 – Gnosis

Őskő - Itt az Ahriman új nagylemeze

Lángoló Premier

ahriman_band2019.jpg

A több mint negyedszázada létező szegedi Ahriman nem kapkodja el az atmoszférikus/pogány blackmetalkodást. Többször is meg-megálltak zenei kalandozásaikban, de nem hagyták soha kialudni a fekete lángot. Március elsején jelenik meg hivatalosan a harmadik nagylemezük Őskő címmel és abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy előtte egy nappal itt nálunk a teljes albumot végig lehet hallgatni.


blackmetal Ahriman lángoló premier2019.02.28. 13:00 – Lángoló

Ilyen személyes talán még sosem volt - Itt a SONYA új klipje

Lángoló Premier

sonya.JPG

Tavaly ősszel jelent meg a SONYA új EP-je, amihez már készített két videót a postrock-csapat, a Chinese Bells amolyan sima image-jellegű klip, az In Another World épp az ellenkezője, az alábbi Satin Life viszont sokkal személyesebb, ilyet pedig eddig még nem csinált a zenekar. Korbucz Sonya énekes-gitáros ezt mondja róla:

Korábbi videóink elképesztően színes világot jelenítenek meg, mindegyik kicsit absztrakt, a valóságtól elrugaszkodó, ez pedig nagyon is életszagú: mi vagyunk úgy, ahogy vagyunk. Nem utolsó sorban talán az is lényeges, hogy a Satin Life az első "lassú dalos" klipünk. A PURE stábja követett minket lépten-nyomon, koncertről-koncertre, buszon, vacsorára, szórakozóhelyekre. Manapság, amikor minden kicsit mesterkélt, minden ki van maxolva, tökéletesre húzva én speciel szeretek ilyeneket látni/hallani. Remélem más is így van ezzel. A koncertvideók az Apey and The Pea-turnén készültek, ami péntektől folytatódik.

Ehhez dátumokat az itt bemutatkozó videó alatt lehet találni. 


premier sonya2019.02.28. 11:30 – Lángoló Gitárok

"Örülni akarok minden percnek" - Németh Alajos az eredeti felállású Dinamit májusi koncertjéről

dinamit_lojzi_3.jpg

Tele a világ a reunion, jubileumi, életmű és búcsúkoncertek hírével. Ez alól a magyar zenészek sem vonják ki magukat. Ki ilyen, ki olyan évfordulót ünnepel, és ennek folyamatosan hangot is ad. De mi van az olyan esetben, amikor egy stabilan regnáló zenekar, nevezetesen a Dinamit gondol egy merészet, és a jelenlegi aktív formációt nem félreállítva, viszont az eredeti tagságot is csatarendbe hívva ünnepel? Erre a kérdésre ad választ a május 24-ei koncert. (Fotó: Bratincsák Péter // Photopium)


magyar rock koncert hír dinamit németh alajos barba negra track2019.02.28. 09:42 – Dankó Gábor

Pop volt ez, nem jazz - Ilyen koncerteket láttunk a Dubai Jazz Festivalon

52793046_2044244678958173_8703232500668825600_n.jpg

Azért mentünk ki Dubajba, hogy megnézzük, milyen ott egy fesztivál. Ezt le is írtuk ebben a cikkben, most pedig magáról a zenéről is szó lesz. Mert ugye konkrétan egy zenei fesztiválról van szó, nem például a Dubai Food Festivalról, amivel ottlétünkkor tele volt aggatva a város, vagy az egyéb más fesztiválról, ami folyamatosan lekötheti a Dubajba utazók figyelmét a helyi látványosságok mellett.


fesztivál #emirates dubai jazz festival2019.02.27. 16:23 – dankógábor

Itt az eddigi legdurvább Deafheaven-dal

deafheaven_1.jpg

Nincs igazán információ arról, hogy ez a Black Brick című dal most micsoda. Szóval lehet teljesen új szám, de az is lehet, hogy a legutóbbi lemezzel egy időben született. Ha az utóbbi, akkor nem csoda, hogy arra nem került fel. Köze sincs ugyanis ahhoz a napfényes hangulathoz, ami az Ordinary Corrupt Human Love-on hallható. Sőt, talán a valaha született legnyersebb, leggonoszabbul szóló szám a Black Brick. Mintha nem is Deafheaven lenne. De ettől még kiváló.


deafheaven2019.02.27. 10:48 – Lángoló

Never Again - Ilyen a Hybrid Drummer Trio

Lángoló Premier

hbyriddrummer.jpg

A Hybrid Drummer Trio 2018-ban alakult Jancsovics Máté ötletéből kiindulva, azzal a céllal, hogy az elektronikus klubzene különböző műfajait szólaltassák meg a színpadon élőben, hangszereikkel. Kihasználják a mai technika adta lehetőségeket, hogy vissza tudják adni ezeknek a stílusoknak az energikus hangzásvilágát, ezzel többletélményt nyújtva a megszokott klubhangulathoz. Koncertjeik DJ szettekhez hasonlóan vannak felépítve, azaz egy este egy kiválasztott műfajon belül mozognak, így a közönség könnyen rá tud kapcsolódni a hullámokra. A trióhoz néha vendégénekesek és MC-k is csatlakoznak a koncerteken. Olyan elektronikus tánczenei stílusokban adnak elő, mint a house, techno, drum and bass, trap, dubstep és ezek válfajai. 2019 elején rögzítették első, Recycled Words című EP-jüket, amin 3 dal található. A megjelenés mindegyik számnál live session videóval egészül ki.


premier the hybrid drummer trio2019.02.26. 16:35 – dankógábor

Májusban jön az új Bad Religion-lemez, friss dal is van róla

badreligion_img_20180215_204832.jpg

Age Of Unreason címmel május 3-án jelenik meg az új Bad Religion-lemez, amiről egy dalt máris meg lehet hallgatni. Bizony, elvileg a nem olyan régen kidobott The Kids Are Alt-Right és The Profane Rights Of Man nem lesznek a lemez szerves részei, maximum bónuszként jelennek meg itt-ott. Az igazság az, hogy ez némileg meg is nyugtat, mivel elsőre egyik dalban sem éreztem azt, ami miatt a Bad Religion az egyik legnagyobb kedvencem lett 26 évvel ezelőtt. A Chaos From Within viszont már tényleg jó szám, reméljük remekül reprezentálja az album egészét, ami keményen reflektál majd napjaink teljesen elbaszott politikai légkörére. (Ahogy kommentben felhívták a figyelmem rá, a My Sanity már kijött a lemezhez, ami sajnos viszont nem hozott lázba annak idején sem, jól el is felejtettem.)


bad religion