2019.04.30. 14:15 – -dj-

Pofán lett verve mindenki - Meghallgattuk az új Subscribe-dalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

subric2019.jpg

Az idén 20 éves Subscribe a modern, friss szemléletű zenéjével valószínűleg a maximumot hozta ki a magyar metálszíntérből, már ami az ilyen stílussal elérhető népszerűséget illeti, így nem csoda, hogy szünetre mentek, és szépen átgondolták, hogy mit is akarnak. Egyrészt kevesebb, de nagyobb eseményt jelentő koncertet, másrészt új zenét írni. Utóbbi első fecskéje a Darken The Vermillion, és nem úgy tűnik, mintha rozsdás lenne zenekar. Egyszerűen pofán vágják a teljes hazai modern metal mezőnyt, ami - teszem hozzá - most már eléggé beszűkült.


susbscribe



2019.04.30. 09:56 – Lángoló

A Live Nation május elsején útjára indítja a Koncert Hét akcióját

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

muse.png

A Live Nation egy új, nemzetközi akciót indít el Live Nation Koncert Hét elnevezéssel, amelynek keretében minden országban különleges ajánlatokkal várja a jegyvásárlókat a helyi Live Nation koncertkínálathoz kapcsolódóan. A 2019. május 1., szerda kora hajnaltól május 7., kedd éjfélig tartó akció Magyarországon is megrendezésre kerül, az élő zene rajongóinak kedvezményes jegyárakat, illetve a jegyvásárlás mellé extra ajándékokat kínálva. A magyar akciók részleteiért ide kell kattintani.


live nation



2019.04.29. 15:21 – Lángoló Gitárok

Unicef Segélykoncert a Budapest Parkban - Itt a fellépők névsora

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bpp_unicef.jpg

Néhány hete már olvashattatok nálunk arról a segélykoncertről, amit az Unicef Magyarország és a Budapest Park szervez a világ legnehezebb sorsú gyermekeinek megsegítésére. A fellépők névsorát még nem hozták nyilvánosságra akkor, de most véget ért a titkolózás, így mi is közzétesszük a listát. A rendezvényen a következő előadók és zenekarok támogatják fellépésükkel a jó ügyet:  Bagossy Brothers Company, Blahalousiana, Caramel, Lóci Játszik, Magna Cum Laude, Parno Graszt, Punnany Massif, és a Supernem. További információk a folytatásban! 


hír jótékonyság magna cum laude tcr caramel supernem parno graszt punnany massif budapest park blahalouisiana bagossy brothers company lóci játszik unicef magyarország



2019.04.29. 12:57 – dankógábor

Bécsben és Prágában is lesz Ozzy Osbourne-búcsúkoncert

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ozzyesagalambok.jpg

Bejelentették Ozzy elmaradt turnéjának átpakolt dátumait. Ez alapján szinte teljesen ugyan akkor kezdi az angliai turnét, amikor idén kezdte volna, de folyamatos szerencsétlenségek sorozata miatt erre nem került sor. És ami a lényeg, hogy ugyan budapesti dátum nincs, de van bécsi és prágai, szóval még egyszer lehet menni Ozzyt nézni a közelbe is. Bécsben február 26-án, Prágában február 29-én lép majd fel. Mellesleg kiderült, hogy a legutóbbi balesete egy éjszakai pisilés és egy papucs konfliktusából eredt, emiatt esett úgy, hogy egy régebbi sérülése kiújult. De most már jól van, és ez a lényeg. A turnén egyébként a Judas Priest lesz a vendég.


ozzy osbourne



2019.04.29. 12:17 – Lángoló

Menj ingyen a Lords of Chaos – A sötétség gyermekei díszbemutatójára!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lords-of-chaos-01.jpg

Május 2-án mutatják be itthon a részben Magyarországon forgatott Lords of Chaos – A sötétség gyermekei című filmet, ami a Mayhem vezérének, Euronymousnak a történetén keresztül mutatja be a kilencvenes évek eleji norvég black metal színtér templomgyújtogatásokkal, gyilkosságokkal, öngyilkossággal terhelt korszakát. A Jonas Akkerlund által rendezett filmet angolul, magyar felirattal játsszák majd itthon a mozik, a díszbemutató pedig május 2-án lesz Budapesten, ahol nem csak a filmet lehet majd megnézni, de a stáb szakmai tanácsadóival Sallai Péter zenész-grafikusművésszel és Juhász Dávid zenésszel is lehet majd beszélgetni (mindketten a Bornholm tagjai egyébként), de ott lesz Budai Béla dobos is, illetve ha ideje engedi, Csihar Attila, a Mayhem egyik korszakbeli és jelenlegi énekese is megjelenik majd. Erre az eseményre lehet tőlünk most nyerni öt páros belépő-filmplakát csomagot, illetve még öt páros belépőt plakát nélkül.


lords of chaos



2019.04.27. 11:45 – Á.Sza

Nyáron jön az új Black Keys-album

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bk.jpg

Március elején, hosszú szünet után új dallal tért vissza a Black Keys, a nagylemezre áhítozó rajongóknak pedig nem kellett sokat várniuk az igazi örömhírre, pénteken ugyanis Auerbachék bejelentették, hogy június 28-án jelenik meg legújabb albumuk "Let's Rock" címmel (igen, idézőjelben), amiről egy újabb, tempós blues-rock dal is napvilágot látott:


the black keys



2019.04.26. 15:33 – dankógábor

A Mastodon basszusgitáros-énekese beszáll a Thin Lizzybe

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sanders.jpeg

Troy Sanders a Thin Lizzy basszusgitárosa lesz. A nyári, európai fesztiválokon legalábbis biztosan, ahol olyanok mellé száll be zenélni, mint Scott Gorham gitáros, Darren Wharton billentyűs, Ricky Warwick énekes, Damon Johnson gitáros és a Judas Priest dobosa, Scott Travis. Mindenki kiadott egy közleményt, ahol mindenki nagyon örül a másiknak, a Mastodon-rajongók pedig egész biztosan nem lepődnek meg ezen, mivel zeneileg is elég nagy hatással volt a Thin Lizzy az atlantai metálzenekarra, és még az egyik dalukat is feldolgozták az első lemezük idején (amit még a gödöllői bulin is játszottak). A Thin Lizzy egyébként 1983-ban feloszlott, igazi újjáalakulást pedig az eredeti frontember, Phil Lynott 1986-os halála miatt soha nem jöhetett létre. A kilencvenes évek közepe óta viszont haknizenekarként töretlenül működik.


mastodon thin lizzy



2019.04.26. 14:29 – Rácz Mihály

Végjáték - Megnéztük a Bosszúállókat, de nem árulunk el róla semmit

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bosszuallokvegjatek.jpg

Természetesen a Bosszúállók: Végjáték című filmről írni ezekben a premiernapokban valódi mattot jelent. Ráadásul nem elég a történeti spoilerekre vigyázni, de még az érzelmi húrokkal és a sima véleményezéssel is csínján illik bánni – itt és most gyakorlatilag minden árulkodó nyom lehet. Ezen felül a film eleve simán bedarált, én pedig engedtem neki: gyermeki örömmel száguldoztam ezen a meglepően jól megépített, remek ötletekkel megbolondított érzelmi hullámvasúton, így talán még úgy is visszafogottan kötnék bele, ha már nem lenne fontos a leendő közönség élménylöketével törődni. Aztán van még valami, ez pedig saját döntés: jó ideje igyekszem a kulturális tartalmakat elvárások és prekoncepciók nélkül élvezni; ami persze melós dolog, mint minden praxis, de a gyakorlásnak megvan a hozadéka: a nyugodt szemlélődés, és az elengedés, ha nem jól sül el valami.




süti beállítások módosítása