2019.05.31. 11:06 – Lángoló

Vigyázat! A jó arcok köztünk járnak! - Lombos úr & TZUMO km. DJ R-NoLD új klipje

Lángoló Premier

lombos_3.jpg

Új klippel jelentkezett Lombos Márton dalszövegíró énekes, a Berklee-ösztöndíjas Herbie Hancock-tanítvány Tzumo Árpád zongorista, és  Piszkár "DJ R-NoLD" (ex-Punanny Massif) Bálint. A dal születését és üzenetét Lombos foglalja össze:

A Ruby Harlem Forró című dalának akusztikus verziója kapcsán ugrott be: Micsoda szigorú lazaság! Azonnal tudtam, hogy ebből a dumából dal készül. Akkoriban beszéltünk arról Tzumoval, hogy közös nótát kellene csinálnunk. Fel is hívtam, és mondtam a címet... másnap nálam volt a zenei alap! A dal a mai - de leginkább a mindenkori - fiatal generációról szól.. lazák. Szigorúan! Nekünk meg - hülye felnőtteknek - az a gyakran hangoztatott véleményünk, hogy ők egy zaklatott, út nélküli, felszínes generáció. Szerintem viszont mi is lazák voltunk. Szigorúan. Sokszor zaklatottak, út nélküliek és felszínesek. És bármit gondolunk erről, azt mindenképpen tudnunk kell, hogy mi ágyaztunk meg nekik, így ők azt a világot élik, amit mi tettünk eléjük. Nézem a klipet - amiben a balassagyarmati színjátszókör tagjai láthatók -, és az jut eszembe: Vigyázat! A jó arcok köztünk járnak!

És akkor jöjjön is a videó:


premier lombos úr2019.05.31. 10:11 – dankógábor

Bruce Dickinson Budapestre jön

bd_2_cnidhalmarzouk_1.jpg

Az Iron Maiden énekese most kivételesen nem zenélni fog, hanem a Mire való ez a gomb? című önéletrajzi könyvéről beszél majd november 2-án a Budapest Kongresszusi Központban. Igazából ennél többet nagyon nem is kéne mondani, de azért a sajtóanyagból idézzük ezt:

A műsor két részből áll: az elsőben Bruce humoros, olykor szatirikus hangvételben mesél hajmeresztő kalandokban sem szűkölködő életútjáról. A történeteket fotókkal is illusztrálja, és természetesen nem a könyvet “mondja fel”, azaz számos olyan sztori is előkerül, ami az önéletrajzába már nem fért bele, avagy egyenesen ki kellett hagyni, mert már túl rázós lett volna beletenni…

Az este második részében Bruce a közönség – általában vicces, kíváncsiskodó, őszintén érdeklődő vagy egészen agyament – kérdéseire válaszol, természetesen a rá jellemző módon: spontán, szellemesen és olyan szórakoztató módon, hogy azt még véletlenül sem lenne érdemes kihagyni.

Mivel mi is elolvastuk a könyvet, és rendkívül szórakoztatónak találtuk, így szinte biztos, hogy ez az este is kiváló lesz. Persze csak azoknak, aki értenek angolul, mert tolmács nem lesz. Jegyek már kaphatók a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon keresztül.


könyv bruce dickinson2019.05.30. 12:26 – Vörös András

Versek, alternatív zenével - Szűcsinger – MÜPA, 2019. május 20.

kep1.jpg

Két dologgal lehet engem kikergetni a világból, a versekkel és az alternatív zenével

– suttogja mellettem a nezőtéren valaki. A valaki, akit ráadásul én hoztam magammal, író-olvasó ember különben, bölcsészdiplomával, csak a verseket, azokat nem bírja. Meg az alternatív zenét. Istenem, hát van ilyen. Annál érdekesebb lesz, hogy mit kezdünk majd mi ketten a Szűcsingerrel, Szálinger Balázs költő, drámaíró és Szűcs Krisztián alternatívzenei ikon közös estjével. A MüPában. Tehát még csak nem is valami teraszon, kocsmában vagy fesztivál tábortűzszínpadán, ahol közbekiabálhatsz, beleénekelhetsz és ha úgy alakul, elmehetsz még egy italért, hanem rendes, igazi színházban. Ott, ahová a produkciót Szűcs és Szálinger eredetileg valószínűleg egyáltalán nem szánta, és ott, ahol a teli teremben most többen ülnek, mint ahány Facebook-lájkja (278) a produkciónak összesen van. Mondjuk minek is lenne több, ez aztán tényleg mindenről szól, csak arról nem, hogy komolyan vegyék. Brandet építsenek belőle. Na persze. Gondolom, ők maguk röhögnek a legjobban rajta, amikor jobb híján zenés irodalmi estként adódik el a dolog, nem mintha nem lenne tele zenével meg irodalommal, csak szerencsére nem úgy, ahogy egy zenés irodalmi estet rossz esetben elképzelünk. Mert ettől nem kell hanyatt-homlok menekülni, és még a színházteremben sem lesz kényelmetlen a szék húsz perc után, annak ellenére, hogy valójában teraszon, kocsmában vagy fesztivál tábortűzszínpadánál kellene ücsörögnünk. Keverve vodkát szódával, Petőfit utazós bloggal, Beatlest ki tudja, mivel és végső soron mindent mindennel. Szóval Szálingert Szűccsel.


szűcsinger2019.05.30. 11:41 – Lángoló

Titkod vagyok én - Dalról dalra az AŽUR első nagylemeze

azur_1.jpg

Nem olyan rég jelent meg Titkod vagyok én címmel az AŽUR zenekar első lemeze. A zenekar 2016-ban alakult és máris megnyerte az Öröm a zene tehetségkutató versenyt, fellépett a VOLT Fesztiválon, de játszott már a GMK-ban, a Fészekben, valamint a Müller Péter Sziámi And Friends zenekar vendégeként a Kobuciban, és a Gödörben, valamint turnézott a Lóci játszikkal is országszerte, most pedig alább dalról dalra bemutatják első nagylemezüket (élőben pedig június elsején lehet rájuk menni az Instantban).


azur2019.05.30. 11:13 – Lángoló

Még több lesz a koncert a Gárdonyi Pikniken

photo_balazs_glodi_07_veronika.jpg

Összművészeti minifesztiválnak ad helyet az újbudai Gárdonyi tér, ahol ezúttal is a zenéé lesz a főszerep. A III. Gárdonyi Piknik a korábbiakkal ellentétben már három napon át várja az érdeklődőket, így május 30-án, június 6-án és 13-án is lesznek programok. Fellép a Budapest Jazz Orchestra, a Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint duó és a Creme de la Pop is. Az ingyenes fesztivál célja a közösségépítés és a Gárdonyi tér népszerűsítése.


gárdonyi piknik2019.05.30. 10:48 – dankógábor

A Ministry tagja lett a Tool alapító-basszusgitárosa

al_and_paul.jpeg

Al Jourgensen híres arról, hogy legendás underground vagy éppen nem is annyira underground zenészekkel pakolja meg a Ministry aktuális felállását. Volt már itt tag Tommy Victor (Prong), Joey Jordison (Slipknot), Roy Mayorga (Stone Sour), Paul Raven (Killing Joke) vagy Tony Campos. Utóbbit váltja most Paul D'Amour, aki arról híres, hogy a Tool alapító-basszusgitárosa, és az első EP-n és nagylemezen játszott, és ugyan a végleges befutást jelentő 1996-os Ænima albumon már nem zenélt, de mint szerző, négy dalban is szerepel. Kiválása után nagy nyilvánosságot kapó projektekben nem szerepelt, inkább a filmiparban tevékenykedett, úgyhogy ez a ministrys szereplése némileg visszatérés a fősodroba. Ráadásul ezt a szereplést az A38-on is meg lehet majd nézni július 11-én, amikor is fellép ott a Ministry.


ministry paul damour2019.05.29. 17:44 – m.adi

Stadionrock 2019 – Muse a Sportarénában

Eléggé hihetetlen, de a Muse idén már huszonöt éves. Ebben a huszonöt évben kihoztak nyolc albumot, és a bemutatkozó Showbiz, meg a 2003-as Absolution kivételével az összes lemezbemutató turnét elhozták Magyarországra is. Nem tudom, bármelyik másik befutott zenekar fel tud-e mutatni hasonló arányt, de az biztos, hogy Muse-rajongónak lenni elég jó dolog Magyarországon, főleg, hogy a mostani turnénak Budapest mindössze a második európai állomása. (Fényképek: Artlasso)


budapest muse koncertbeszámoló aréna2019.05.29. 16:06 – Lángoló Gitárok

Augusztus elején ismét Paloznaki Jazzpiknik

jazzpiknik1nap2018-0942.jpg

Augusztus 1 és 3 között ismét Jazzpiknik Paloznakon. A nyár leghangulatosabb fesztiválja négy színpadon, több mint harminc koncerttel várja a közönséget a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig minden elképzelhető jóval. Programajánló a hajtás után.


balaton jazz pop fesztivál hír blues rick astley paloznak brand new heavies paloznaki jazzpiknik