2019.07.31. 16:24 – Lángoló

Menj ingyen Black Tongue-koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

blacktongue.jpg

A brit doomcore keménykötésű úriemberei, a Black Tongue masszív riffjeivel és húsbavágó számaival érkezik augusztus 6-án, hogy a Dürer Kertben bennünket is lerántsanak a sötétségbe új lemezükkel. Négy évvel előző lemezük után, a debütáló The Unconguerable Dark után a Black Tongue 2018-ban, Halloween-kor jelentette meg a zenekar a kritikusok és a közönség által egyaránt mesterműnek kikiáltott Nadir című lemezét. Az apokaliptikus, atmoszférikus előző korong is jelezte már, hogy érdemes odafigyelni a bandára, de a hangjuk csak mostanra érett be igazán. A Nadir sokkoló, brutális számai többszöri figyelmes hallgatást követelnek, hogy egyenesen a számok mélyére hatolhassunk, megismerhessük annak félelmetes és szorongó világát. A belassult doom és metalcore dalok garantálják a fejszaggató élményt élőben is, augusztus legzúzósabb koncertjén, 6-án a Dürer Kertben. A Black Tongue előtt az Orient Fall és a Dreadwolf játszik. Alább pedig egy páros jegyet lehet nyerni a bulira!


játék black tongue



2019.07.31. 15:11 – Szponzorált Tartalom

Hangminőség kezdőknek - Te min és milyen minőségben hallgatsz zenét?

Lángoló Gitárok x Netdepo 1.

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

langolo_gedeon_borito_2.jpg

A zenehallgatás még soha nem volt olyan könnyen elérhető, mint a Spotify, Tidal és Youtube világában. Manapság bárki egy 1500 forintos előfizetésért cserébe a világ összes zenéjét hallgathatja vagy akár ingyen (cserébe gyengébb felbontásban) Youtube-on keresztül. Ennek ellenére a hangminőség, mint igény, mégsem terjed olyan gyorsan és sokan csak a telefonjuk hangszóróján, esetleg egy pár 10 ezer forintos bluetooth hangszórón keresztül hallgatják kedvenceiket. Akár abszolút kezdő vagy, esetleg veterán, igyekszünk bennfentes információkkal és logikusan felépített tanácsokkal segíteni azt, hogy a lehető legjobb hangminőségben élvezhesd zenéidet.




2019.07.31. 10:58 – dankógábor

A Hatebreed frontembere kiborult a Chvrches miatt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

chvrches-x-deftones-600x315.jpg

Hétfőn jelentette be a Deftones a második Dia de los fesztivált, amit San Diegóban tartanak november 2-án. Ez a Deftones saját fesztiválja, a kedvenceiket hívják meg rá, gyakorlatilag, mint egy hatalmas házibuli. Idén olyan előadók játszanak majd rajta a házigazdán kívül, mint a Churches, a Gojira, Jpegmafia, a Hum, a Youth Code és a Brutus. Szóval elég eklektikus a felállás, metállal, szintipoppal, hip-hoppal, rockkal. (A nyitóképen a Chvrches két tagja veszi közre a Deftones énekesét.)




2019.07.31. 10:10 – Kovács.Attila

A Skunk Anansie huszonöt éve, 4. rész - Az Anarchytecture és a jelen

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

skunk-anansie-2016.jpg

Ma este a korábbi szigetes koncertjeik után, ez alkalommal először főzenekarként érkezik Budapestre a Skunk Anansie, a kilencvenes évek komplett rockszíntérének egyik legegyénibb hangzású zenekara. A Barba Negra Trackben megrendezett esemény előtt ideje sort kerítenünk a róluk szóló sorozat befejező részére, melyben a kezdeti idők, a leginkább klasszikusnak tartott lemez, és az újjáalakulást követő korszak után a legutóbbi album, az Anarchytecture, és az aktuális történések kerülnek majd szóba.


anglia rock koncert metal alternatív concerto visszatekintő skunk anansie karriertörténet barba negra track mai füllel



2019.07.30. 10:30 – dankógábor

Zenei találkozás a folk, a rock és a világzene határán - Lanou-klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

lanou.jpg

Nagyon fiatal zenekar a Lanou. Annyira, hogy csupán másfél éve alakultak, de azóta már két telt házas koncertet adtak a Szimpla Kertben, majd ugyanebben az évben meghívott fellépői voltak az Everness Fesztiválnak, az Ozora fesztiválnak, az ősz folyamán pedig a prágai Ungelt Jazz Clubban léptek színpadra. 2019-ben felléptek a Művészetek Völgyében, a Tilos Rádió születésnapi adásában, a Jade Spirit fesztiválon, az Ozora fesztiválon és más helyszíneken. Zenéjük egy zenei találkozás a folk, a rock és a világzene határán. Népzenei gyökerekkel rendelkező, dalközpontú felfedezőút, amiben nagy helyet kap az improvizáció is. A zenekar 2018 decemberében 500 ezer forintot nyert videoklip készítésére az NKA Könnyűzenei Kollégiumától. Ennek a gyümölcse az alább bemutatkozó videó.

A dal címe Flowers on the Field, és decemberre tervezett nagylemezünkön fog megjelenni. A felvételt Super 8-as filmre rögzítettük Todoroff Lázárral, aki a vágásért és a rendezésért is felelt. A Balaton-felvidéken és környékén, gyönyörű helyszíneken forgattunk.

- mondta Tóth Eszter énekes. Ezek után már csak a klipet kell megnézni:


premier lanou



2019.07.30. 09:09 – Kovács.Attila

A Genesistől a bőrkabátos papig – Djabe-interjú Égerházi Attilával

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

djabe_steve_hackett_live_1-1.jpg

Nem túl gyakori, hogy egy magyar zenekar soraiban rendszeresen felbukkanjon olyan zenész, aki korábban egy legendás zenekar tagja volt, emellett szólóművészként is aktív, eseménydús karriert tudhat magáénak. A Djabe és Steve Hackett esetében mégis ez történt, és történik immár évek óta. A mára már hat lemez óta tartó együttműködés a közös zenei hullámhossz mellett egy több évtizedes munkakapcsolaton és barátságon alapul. Az idei turné előestéjén ezekről is kifaggattuk a Djabe gitárosát és zenekarvezetőjét, Égerházi Attilát


jazz magyar rock world progresszív genesis fusion djabe steve hackett égerházi attila



2019.07.30. 08:39 – dankógábor

A Nagy Tool-bejelentés: jön streamingre az összes lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

toolmaynard.jpg

Na jó, nem csak ezt jelentették be, hanem most már csaknem biztos, hogy augusztus 30-án az új Tool-lemez is megjelenik Fear Inoculum címmel. (Hacsak nem valami klassz díszdoboz lesz újrakiadásokkal, de csak nem.) És igen, azt is bejelentették, hogy péntektől streamelhető lesz az összes eddigi lemezük, amit szintén nem siettek el, igazából 2017 óta beszélik, hogy most már majd tényleg felkerül mindenhová a katalógus. (Az első demójuk fel is került, aztán jól el is tűnt.) Mindezt egyébként Instagramon kommunikálták, szóban vagy egyáltalán máshol még egyik tag sem mondott semmit sem az új lemezről, sem erről a streamingről. Pedig Maynard James Keenan énekes hétfőn egy rádióműsor vendége volt, de ott sem hangzott el az új lemez címe és megjelenési ideje. Csak úgy általában beszélgettek arról, hogy a zenekar hangszereseinek mennyire nehéz volt megfelelni a saját elvárásaiknak, és gyakorlatilag ezért késett ennyit az új lemez. Na de a lényeg, hogy Instán hamarosan újabb részleteket ígértek, ízelítővel, előrendelési információkkal.


tool



2019.07.29. 15:22 – dankógábor

A$AP Rocky szabadulásáért már robbantanának is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

asap.jpg

Történt pár hete, hogy A$AP Rocky híres rappert letartóztatták Svédországban, mert két társával együtt jól megvertek egy embert, aki állítólag követte őket. Van ilyen, más celeb is pipult már be, ha valaki zaklatta. Szóval A$AP Rockyt lecsukták, ami baromira nem tetszett nagy haverjának, Kanye Westnek. Ezért aztán West rögtön telefonált a másik nagy haverjának Donald Trumpnak, hogy ugyan már szabadítsa már ki Rockyt, ha már egyszer úgy alakult pár éve, hogy ő lett az Egyesült Államok elnöke. Trump szót is fogadott, és rátelefonált Stefan Löfven svéd miniszterelnökre, hogy nem kéne azt a rappert fogva tartani, csak védte magát. Erre Löfven azt mondta Trumpnak, akkor semmit nem kell aggódni, mert hamarosan kiderül, rendes eljárás keretében, hogy mi az igazság, és ha valóban úgy van, ahogy amerikai kollégája mondja, akkor Rocky mehet Isten hírével.


asap rocky



2019.07.29. 14:41 – dankógábor

Sziget előtt rombol a Meshuggah

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

meshuggahlive.jpg

Egyszer volt a Szigeten Meshuggah-koncert. Arra emlékszem belőle (azon kívül, hogy jó volt), hogy Jens Kidman énekes flip-flop papucsban tolta le a bulit, de ez inkább csak fokozta a bizarr hatást, amit a zenekar amúgy is nyújt. Hogy hogy jön ez ide? Úgy, hogy idén a Sziget első napja előtt (augusztus 6-án) ad koncertet a svéd zenekar a Barba Negra Trackben, ahol ugyan Fredrik Thordendal alapító-gitáros nem lesz ott, de az őt 2017 óta helyettesítő Per Nilssonnal is úgy oda tudnak csapni, hogy arrókódul mindenki. A londoni Golden Gods díjátadón legalábbis tavaly hiba nem volt abban a három dalban, amit játszottak. Szóval garantáltan jó lesz a buli, nem kell félni, bár nem tudom ki félt. Előzenekar a Harmed lesz.


meshuggah



süti beállítások módosítása