2019.03.31. 15:25 – Lángoló

Idén egyszerre lesz két nagy zeneipari vásár + buli mindenhol városszerte

samtv_unplugged.jpg

A Musikmesse Európa legnagyobb zeneipari kiállítása, amit már évtizedek óta megrendeznek Németországban. A Prolight + Sound szintin a szakma egyik legnagyobb vására (a névből adódóan ugye a fény és a hang van a központban). Eddig ez a két szakmai vásár külön volt, időben is némileg elcsúszva, jövő hét keddtől viszont egyszerre, átjárhatóan tartják meg a frankfurti Messében. Az ok egyértelmű: méginkább összekötni a zeneiparban dolgozókat. De nem csak erről szól a Musikmesse.


vásár kiállítás musikmesse prolight+sound2019.03.30. 14:31 – Kovács.Attila

A bankár fiától a köztünk járó angyalokig - Meghallgattuk Hobo Hé, Magyar Joe! című lemezét

hobo_he_magyar_joe_cover_1500.jpg

Hobo legutóbbi albuma, a Hé, Magyar Joe! nagy általánosságban mindennel szembemegy, ami az aktuális könnyűzenét jellemzi. Ki az, aki manapság 27 dalból álló, egybefüggő történetet elmesélő lemezt készít, ami fiktív szereplőkön keresztül reagál napjaink valóságára, és ami már csak terjedelménél fogva is sok hallgatást, meg persze legalább ennyi gondolkodást igényel? Világviszonylatban sem csinálják ezt sokan, itthon meg pláne nem. Ráadásul mindezt úgy, hogy előtte bő fél évvel jelent meg a Bob Dylan dalait feldolgozó Lassú vonat.


kritika blues hobo lemezismertető ezt hallgasd grundrecords2019.03.29. 15:56 – Lángoló

Menj szombaton Frank Carter and the Rattlesnakes-koncertre, ingyen!

Szombat este Frank Carter and the Rattlesnakes-koncert lesz az Akvárium Kishalljában. Carter onnan is ismert, hogy a ....... zenekar énekes volt korábban, de a Rattlesnakesszel is felvett már két nagylemezt, a harmadik pedig most jön. Ha tudod, hogy a pontok helyére milyen nevet kéne írnunk, akkor esélyed lehet, hogy másodmagaddal részt vegyél a koncerten. Annyit kell tenned, hogy Carter-játék tárggyal (csak az így küldött levelek érvényesek) elküldöd a jatek@langologitarok.hu címre a kipontozott zenekarnevet. Sorsolás szombat délelőtt, a nyertest e-mailben értesítjük, majd a címeket töröljük.


játék frank carter2019.03.29. 11:18 – Lángoló

Hi, folks. Itt jönni merész fejek! - Itt a Tom Stormy Trio x Petrovna új EP-je

Lángoló Premier

tst_x_petrovna_hidrogen_ep_cover_2.PNG

A Tom Stormy Trio x Petrovna formáció egy évvel ezelőtt alakult. Tom Stormy már régóta a rockabilly műfajban mozog. Alapítója és 10 évig dobosa volt a Mystery Gang-nek, hét évig az Ed Philips and the Memphis Patrol - Elvis Live-nak. A Tom Stormy Trio két régebbi etapjával szintén sikeresen járták Európát.

Az öreg motorosok tudják, a Gunning Dogs-sal indult minden... Most pedig itt van a tizenöt éves álmom! Hogy mi? Fiatal titánokkal megmutatom a Kárpát-medencén túli Nagyvilágnak, hogy van a Földön, Európa közepén, Magyarországon, Budapesten, Pesten, Angyalföldön a Pozsonyi úton egy rock and roll gigász. A legnagyobb tisztelettel és szeretettel, hölgyeim és uraim a Nagyvilágban! Ő Fenyő Miklós. Szerzeményeit "levetkőztettük" egyszálgitárra, majd újra felöltöztettük hangszereinkkel. A dalok már angolul hasítanak... hasítanak mint a ködvágó csukák.

- mondja Tom Stormy, aki még azt is hozzáteszi, hogy a zenekar énekesnője és ékköve Petrovna,  gitáros Les Burger, a nagybőgősük Aaron Young, közreműködőik pedig Szász Szabolcs tangóharmonikán és Vadász Gellért szaxofonon. Itt van az EP-jük, és alatta bővebben is beszélnek a dalokról.


premier tom stormy trió2019.03.29. 10:41 – dankógábor

A Machine Head újra felvette a Burn My Eyes lemezt

machineheadburnmyeyes.jpg

Volt ugye az a hír, hogy a Machine Head egyszerre keresi az új dobosát és gitárosát, és veszi vissza két alapítótagját ugyanezekre a pozíciókra. Utóbbit azért, hogy megünnepeljék az idén 25 éves Burn My Eyes című bemutatkozó lemezüket. Nos, Robb Flynn vezér minden bőrt le szeretne erről húzni, úgyhogy kitalálta, felveszik újra a nagylemezt ezzel a felállással, élőben, a stúdióban. Ez egyébként már meg is történt, és a terv az, hogy videók kíséretében szépen ki is tolják egyenként a dalokat. Akinek ez nem lenne elég, az elmehet október 20-án a Barba Negrába, ahol mindezt tényleg élőben is megnézheti. Erre egyébként már lehet is kapni a jegyeket.


machine head2019.03.29. 10:20 – dankógábor

Itt az új Rammstein-klip, amin már előzetesen többen kiborultak

rammstein_1.jpg

Pár napja jelent meg a Rammstein oldalain egy trailer, ami csap 30 másodperces volt, de sokan kiborultak rajta. A kis részletben a német zenekar tagjai álltak kötéllel a nyakukon, a náci koncentrációs táborok rabruháiban, sárga csillaggal a mellükön. Az utalás egyértelmű volt, neki is ment több zsidó szervezet, köztük a Németországi Zsidók Központi Tanácsa, akik azt kifogásolták a legjobban, hogy a Rammstein önmaga promotálására használja fel a holokausztot, és ez felháborító. Pedig csak egy kicsit kellett volna várniuk, hogy kontextusba kerüljön a (z azért egyértelműen provokációként kiragadott) részlet abban a Deutshland című, kilenc perces videóban, ami lényegében szembenéz Németország erőszakos múltjával. Szóval igen, kijött egy új Rammstein-videó, ami a zenekar május 17-én megjelenő, egyelőre cím nélküli nagylemezéről származik, és máris botrányt kavart, de nem ők lennének, ha nem ez történt volna. 


rammstein2019.03.28. 17:06 – Lángoló Gitárok

Utazás a Planet 8-ra - Négy hét múlva nyit a Budapest Park

park_altalanos_3.jpg

A húsvéti hosszú hétvége után kipihenten indulhatunk neki a Budapest Park nyolcadik szezonjának, amely megjelenésében egy intergalaktikus világba kalauzolja majd a közönséget. Ráadásul igen erős nyitóhétvégére számíthatunk négy hét múlva: a Fővárosi Rapcirkusz bontja a kapukat április 25-én, újra lélegzetelállító energiákkal érkezik a Vad Fruttik, majd április 27-én a csillagokat is leénekli az égről nekünk Rúzsa Magdi.


ajánló pop programajánló rock koncert hiphop hír rap budapest park