2019.04.14. 17:39 – Lángoló

Punkz Not Dead; sőt és nochdazu

Lopunk & Flash koncert volt a minap a Toldiban

flash_1.jpg

Jó. Nem árulok zsákbamacskát: a Feri is, meg a Miki is haverom. R-gó elfogult vagyok. Én velük. Never trust a Punk. Kambodzsai vakáción baszom a cenzor száját, persze, hogy California Über Alles és elég csak az újságba pillantani, hogy igazolódjon az Anarchy in the UK. Sör, virsli, pogo. Lehányt Union Jack (nagybrit zászló). Láncfűrész, vizeletfolt, elzöldült fejek, támolygás. Punk. Here we go now, a Sociology lecture (Sex Pistols)


flash lopunk2019.04.13. 15:37 – dankógábor

Korábban lesz a Dinosaur Jr. frontemberének berlini bulija, mert Neil Young-koncertre akar menni

jmascis_1.jpg

J Mascis a nyáron Európát járja majd szólóprodukciójával, aminek már egy ideje megvannak az összes állomása is. Rajongók már jól meg is vették rá a jegyeket. Valószínűleg néhánynak kellemetlenséget okoz majd a Dinosaur Jr. frontemberének döntése, hogy a július 3-ai buli inkább június 30-án lesz. Az ok pedig, hogy J Mascis inkább elmegy Neil Young-koncertre, minthogy vetélkedjen vele.

Helló Berlin, hallottuk, hogy Neil Young július 3-án ott játszik. Ahogy ti, J is ott szeretne lenni azon a koncerten, és ahelyett, hogy versenyezne a Grunge Keresztapjával, inkább előrehozza a Festsaal Kreuzberg-i fellépést július 3-ról június 30-ra.

- írták a Facebook-odalán. Természetesen a jegyek érvényesek a korábbi dátumra is, és melyik zenebuzi ne bocsátaná meg ezt a zenebuzis kifogást. Korábban egyébként az Echo & The Bunnymen csinált hasonlót, de mivel ők egy focimeccs miatt pakolgatták volna a bulit, így annyi fikát kaptak, hogy inkább nem tették sehová. Csinálták volna úgy, mint Mike Patton, aki egy tévén nézte a Volt fesztiválon az olasz meccset, Faith No More-koncert közben.


dinosaur jr j mascis2019.04.13. 15:09 – dankógábor

Max Cavalera vendégeskedésével ad ki kislemezt a Nails

nails2019.jpg

És gyakorlatilag meg is lehet hallgatni a teljes anyagot (na jó, egy remix kivételével) alább. Nagy meglepetésre egyébként nem kell számítani, a Cavalera nélküli szám olyan, mintha lemaradt volna a grindcore-zenekar legutóbbi, 2016-os nagylemezéről (ami után az is elterjedt, hogy feloszlottak, de aztán mégsem), a cavalerás pedig egy lassabb dal, amibe bömbölhet egyet kedvére a metállegenda is. Ennyi. Megjelenés június 7-én, limitált példányszámban.


nails2019.04.13. 09:00 – Lángoló Gitárok

Tiszteletadás és tejben ázó csöcsök - Itt az Omega Diatribe The Prodigy-feldolgozása

odbgt_edit.png
Új dallal és videóklippel jelentkezett az extrém metalban utazó Omega Diatribe. A Baby's Got a Temper, ahogy ez a címéből is sejthető, a The Prodigy 2002-es dalának feldolgozása, amivel a zenekar nemrég elhunyt Keith Flint emléke előtti tiszteleg. A dalhoz természetesen videó is készült - premier a hajtás után! 


premier magyar hír feldolgozás the prodigy keith flint omega diatribe extrém metal2019.04.12. 14:13 – Hirdetés

Májusban jön a hatodik Nagy-Szín-Pad!

nagyszinpad.jpg

Hatodik alkalommal indul a koncertező előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! A 2019-es mezőnyt a Follow the Flow, Koszi Janka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a Useme, a USNK és a The Bluebay Foxes alkotja. A résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLTra, a STRANDra, a MOL Nagyon Balaton eseményeire és a Campusra, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet. A Nagy-Szín-Pad! május 8-9-10-11-i elődöntőinek, valamint a május 16-i döntőnek is az Akvárium Klub ad otthont, a koncerteket az M2 Petőfi TV élőben közvetíti. 


nagyszínpad2019.04.12. 09:00 – Lángoló

Maori metál a Dürer Kertben

psx_20190411_214022.jpg

Bár még egy éve sincs, hogy kijött az Alien Weaponry debütáló albuma, a szakma máris a legígéretesebb fiatal metálbandaként említi az új-zélandi triót. A maori nyelven játszó banda zenéjében megelevenedik Új-Zéland történelme, a politika, mindez metálba gyúrva. A zenekar első önálló turnéján Budapestet is útba ejti, így nem érdemes kihagyni első hazai koncertjüket július 24-én a Dürer Kertben
2019.04.11. 10:39 – dankógábor

Újra kijön az A.M.D. első kazettája vinylen és CD-n

amd.jpg

Az A.M.D. első lemeze igazából nem az A háború borzalmai, sőt még rosszabb! volt, bár ez jelent meg először hivatalosan, hanem a Ne vonulj be!. Ezt 1990-ben adta ki a Fekete Yuk kiadó, de csak kazettán. Most viszont a Trottel Records újra elérhetővé tette az anyagot, méghozzá vinylen és CD-n, szóval ismét kapunk egy szeletet a magyar hardcore punk történelméből, jó minőségben. A vinylből a kiadó, jó szokásához híven csak 250 számozott példányt ad ki, megvásárolni pedig a vasárnapi düreres lemezbörzén lehet majd, illetve akár itt. Most pedig mutatunk belőle egy dalt:


amd