2019.04.26. 15:33 – dankógábor

A Mastodon basszusgitáros-énekese beszáll a Thin Lizzybe

sanders.jpeg

Troy Sanders a Thin Lizzy basszusgitárosa lesz. A nyári, európai fesztiválokon legalábbis biztosan, ahol olyanok mellé száll be zenélni, mint Scott Gorham gitáros, Darren Wharton billentyűs, Ricky Warwick énekes, Damon Johnson gitáros és a Judas Priest dobosa, Scott Travis. Mindenki kiadott egy közleményt, ahol mindenki nagyon örül a másiknak, a Mastodon-rajongók pedig egész biztosan nem lepődnek meg ezen, mivel zeneileg is elég nagy hatással volt a Thin Lizzy az atlantai metálzenekarra, és még az egyik dalukat is feldolgozták az első lemezük idején (amit még a gödöllői bulin is játszottak). A Thin Lizzy egyébként 1983-ban feloszlott, igazi újjáalakulást pedig az eredeti frontember, Phil Lynott 1986-os halála miatt soha nem jöhetett létre. A kilencvenes évek közepe óta viszont haknizenekarként töretlenül működik.


mastodon thin lizzy2019.04.26. 14:29 – Rácz Mihály

Végjáték - Megnéztük a Bosszúállókat, de nem árulunk el róla semmit

bosszuallokvegjatek.jpg

Természetesen a Bosszúállók: Végjáték című filmről írni ezekben a premiernapokban valódi mattot jelent. Ráadásul nem elég a történeti spoilerekre vigyázni, de még az érzelmi húrokkal és a sima véleményezéssel is csínján illik bánni – itt és most gyakorlatilag minden árulkodó nyom lehet. Ezen felül a film eleve simán bedarált, én pedig engedtem neki: gyermeki örömmel száguldoztam ezen a meglepően jól megépített, remek ötletekkel megbolondított érzelmi hullámvasúton, így talán még úgy is visszafogottan kötnék bele, ha már nem lenne fontos a leendő közönség élménylöketével törődni. Aztán van még valami, ez pedig saját döntés: jó ideje igyekszem a kulturális tartalmakat elvárások és prekoncepciók nélkül élvezni; ami persze melós dolog, mint minden praxis, de a gyakorlásnak megvan a hozadéka: a nyugodt szemlélődés, és az elengedés, ha nem jól sül el valami.
2019.04.26. 12:31 – Lángoló

Fejben Prága - Itt egy új Pedig-klip

Lángoló Premier

pedig_fullhd_praga.jpg

A most bemutatkozó Pedig zenekar 2006 óta létezik és alternatív funk-rockot játszik. Ez idő alatt összejött három nagylemez, egy EP, rengeteg koncert Budapesten, meg néhány azért vidéken is. Tavaly ötéves szünet után vettek fel egy négyszámos kislemezt Köge (Autopilot) vezényletével. Mind a négy dalhoz külön klipet forgattak, melyekből hármat már megosztott a zenekar, most pedig itt az utolsó is, a Fejben Prága.


premier pedig2019.04.26. 12:12 – dankógábor

Újabb Rammstein-klip az új lemezhez

Gőzerővel folyik a Rammstein május 17-én megjelenő nagylemezének promóciója. Ugye volt a sokakban visszatetszést kiváltó első videó Németország történelméről, aztán egy rakás dalrészletet szivárogtattak, most viszont itt az új mérföldkő, a Radio című dal klipje. Egyébként a kivillanó női mellek, levágott fül és hasonló dolgok miatt korhatáros a klip, bár az elején még nem gondolná az ember, hogy ez lesz belőle.


rammstein 18+2019.04.25. 16:00 – Lángoló

Nem, nem, nem - Új dal Ember Márktól, a Vígszínház színészétől

embermark.jpg

Ember Márkra korábban már a színház és filmkedvelők korábban felfigyelhettek, hiszen a Vígszínház fiatal színészéről szerepei által régóta tudható, hogy énekesként is megállja helyét. Önálló előadói – dalszerzői munkássága során azonban a most bemutatásra kerülő Nem, nem, nem még csak a második a sorban. A lírai hangvételű dal zeneszerzője és szövegírója is Márk volt, hangszerelését a Follow the Flowból ismert Furák Péter készítette. Ember Márk:

Szerintem nem szerelmes dal. Azt a furcsa állapotot fejtegeti, amikor azt érezzük, hogy valami/valaki, amit/akit állandónak hittünk, eltűnni látszik, de mi nem tudunk semmit sem tenni azért, hogy ez ne így legyen. Azt gondolom mindenki tapasztalta már ezt a tehetetlenséget. Az is, akit mondjuk elhagyott a szerelme. Neki biztos szerelmes dal lesz. És ez így van jól.


premier ember márk2019.04.25. 15:25 – Kovács.Attila

Próbálok minden olyan dolgot kiírni magamból, ami lelkileg megérint - Interjú Pély Barnával

pelybarna2sm.jpg

A közönség számára a United és a B The First zenekarok mellett tehetségkutatós zsűritagként ismert, egyetemi zenetanárként is tevékeny Pély Barna januárban Blue Heart címmel jelentette meg új szólóalbumát, melynek lemezbemutatója ma este lesz a budapesti Orfeumban. Az angol és magyar nyelvű dalokat egyaránt tartalmazó, változatos zenei világú anyag egyik különlegessége mindenképpen az, hogy az énekes ezúttal szólóművészként dolgozott, sőt, élőben egyszemélyes zenekarként adja elő aktuális dalait. A koncert előestéjén sikerült elcsípnünk egy interjú erejéig, a beszélgetés során pedig a friss album mellett olyan témák kerültek szóba, mint a tinédzserkori lelkesedés újrafelfedezése, vagy a művészi szabadság.


interjú jazz magyar pop pély barna blues singer-songwriter2019.04.25. 15:20 – [MTI]

Hét napra kilenc headliner - Sziget 2019

sziget.jpg

A Sziget fesztivál idei költségvetése meghaladja a tízmilliárd forintot - mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a nagyszínpados fellépőkre 500 millióval többet tudnak költeni, mint tavaly, és két olyan nap is lesz, amelyre két kiemelt kategóriás főfellépő, headliner jut. (Fotó: Rockstar Photographers)


fesztivál sziget