2019.05.05. 19:00 – Lángoló

Madárka - Itt a Karmapirin új videója

Lángoló Premier

karmapirin_zenekar.jpg

Május 20-án jelenik meg Madárka címmel a Karmapirin új EP-je, amiről a Lángoló olvasói nézhetik meg az első klipesített dalt, ami a címadóhoz készült. Az új anyag nagy felelősség volt – véli a zenekar, hiszen a 2017 nyarán megjelent első, Cirkusz című albumuk meghozta a vártnál is nagyobb elismerést. Közel száz koncerten mutatták be az lemezt az ország számos pontján és határokon túl is. Azért lett EP, mert nem akarták töltelékdalokkal lemezzé hizlalni, így csak a legerősebbnek vélt szerzeményeket rögzítették. Az alkotói munka másfél, a stúdiózás fél évig tartott, közben pedig egy tagcserét is megélt a zenekar. 2018 végén Balázs Béla basszusgitáros-producer vette át az alapító tag Papp Levente helyét, így a lemezen két basszusgitáros játékát is hallhatjuk. A szövegeket Szakos Andrea énekesnő írta, aki saját gyermekkorának szép emlékeit is felidézi, de bemutatja a felnőtté válás fájdalmas folyamatát, valamint az elengedésről is írt verset és családjának széthullását sem rejtette véka alá. A csapat szerint a Madárka talán az egyik legerőteljesebb dal, ezért már a lemezfelvételnél kitalálták, hogy különleges videoklipet készítenek hozzá, amit kézzel rajzoltak meg végül. Ez látható alább.


premier karmapirin2019.05.03. 11:00 – Lángoló

Az izraeli kősivatag csendje és a Sin Seekas zenekar

Lángoló Premier

sin_seekas_logoval.png

A Sin Seekas  egy vajdasági olvasztótégely, amiben ska, balkáni, crossover reggae, funk, dancehall elemek keverednek magyar és angol dalszövegekkel. Megjárták a Művészetek Völgyét, a Fishing on Orfűt, a Szigetet, a Lb27 Reggae Campet, a SZIN-t, a FehérTone fesztivált, a szerbiai Malomfesztivált, a pozsonyi KC Dunaj-t és a boszniai Demo Festet is. A közönségtáncoltatás mellett egy öt méter átmérőjű szoknyával érkeznek a koncertre, amellyel az énekesnő a nézőtéren együtt táncol a publikummal, de a színpadon egy páncélos lovag is bármikor megjelenhet, illetve az sem kizárt hogy a nyári forróságban egy szóda szökőkút frissíti fel a tömeget. A tavaly szeptemberben megjelent első nagylemezük - Revolution – előfutáraként a Don Quijote videoklip VHS-en is borzolta a kedélyeket. Az albumon Miksa, a Ladánybene 27 zenekar énekese és Krsa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere is szerepel, most pedig itt az An Angry Door klipje, amit a Lángoló olvasói láthatnak először.


premier sin seekas2019.05.03. 10:08 – Lángoló

Sear Bliss-turnézárás és Watch My Dying-koncert az Instantban

searbliss.jpg

Nem túlzás azt mondani, hogy a szombathelyi alapítású Sear Bliss zenekar Seven Springs turnéjának utolsó, hetedik állomása különleges esemény lesz a hazai underground tavaszi koncertszezonjában, hiszen a turné kiemelt zárókoncertjén az év eleje óta ismét aktív Watch My Dying lesz az este másik fő fellépője. A két zenekar közötti kölcsönös tisztelet és megbecsülés, illetve baráti viszony ellenére - aminek kitűnő illusztrációja, hogy a Sear Bliss három tagja is szerepel Veres Gábor WMD-énekes pár hete kiadott szerzői lemezén - eddig még soha nem koncertezett együtt. Május első szombatján erre is sor kerül. Az este vendégzenekara az ultrasúlyos sludge / post/metalban utazó budapesti Torn From Earth lesz. Mindez május 4-én, szombat este az Instantban. Az eseményhez ide, jegyvásárláshoz ide kell kattintani.


sear bliss watch my dying torn from earth2019.05.01. 10:36 – dankógábor

A Helmet 30 dalt játszik majd szeptemberben Budapesten

helmut.jpg

Igen, ismét jön a Helmet Budapestre, ismét a Dürer Kertbe, de most speciális bulival. Már ha az speciálisnak számít, hogy jó sok dalt játszanak majd el nekünk szeptember 24-én. A jó sok, az egész pontosan 30, és ez azért lesz, mert a Helmet idén 30 éves, ezért 30 európai városban játszanak majd el 30 dalt. Így lett a 30 x 30 x 30 turné. Page Hamilton:

Azt a napot tartom a Helmet kezdetének, amikor John, Peter és én meghallgattuk Henryt. 1989-et írtunk, azt hiszem május volt. Mindennél jobban szeretem játszani ezt a zenét a jelenlegi társaimmal, Kyle-lal, Dannel és Dave-vel. Azért, hogy megünnepeljük, hogy 30 éve írunk dalokat és turnézunk, úgy döntöttünk 30 dalt fogunk eljátszani, 30 európai városban és további 30 amerikaiban. Reméljük mindannyiótokkal találkozunk.

Itt a nagy esemény linkje.


helmet