2019.05.12. 19:00 – Lángoló Gitárok

Éjsötétről, csalódásról, sérülékenységről - Itt a Grimcity új albuma, a Vesper

Lángoló Premier

img_9187_3-2-es.jpg

Még a tavalyi év végén debütált a Lángolón a Grimcity legutóbbi videója, a Wounded. A black metalt crust punk és hardcore hatásokkal keverő zenekar azóta elkészült soron következő teljes anyagával, mely a Vesper címet kapta, ami az óangol éjsötét, illetve késő este kifejezés allegóriája. Akik kedvelik az egyéni hangzású underground zenéket, mindenképpen ismerkedjenek meg a teljes terjedelmében először nálunk meghallgatható albummal! Premier a hajtás után.


premier punk underground magyar hardcore hír crust black metal albumpremier grimcity2019.05.12. 11:14 – Lángoló

Zebulon és a Kővel töltött guminő - Itt a ZebulonZ új EP-je

Lángoló Premier

zebulonz.jpg

A ZebulonZ 2016-ban alakult, elődje a Nemkéne zenekar volt, ami feltűnt az MR2-n, és a Fábry Show-ban is 12 éve, ennek a repertoárját részben játssza a ZebulonZ. Az alább bemuttakozó új EP egy kissé elhúzódó stúdiómunka eredménye. Békési Zoltán 'Zebulon' frontember ezt mondja erről:

A Kővel töltött guminő az én személyes büszkeségem, egy kicsit tisztelgés Zappa előtt, orbitális codával a végén, és iszonyat hülye humorral, ahogy kell. Ehhez, és a Lélekpetefészek című dalhoz várható klip egy éven belül, és ősszel jön az EP-n még nem szereplő Barcelona c. opusz klipje. A Paralelepipedonhoz az animációt egy ifjú padavannal, Futó Ádámmal hoztuk létre, innen is nagyon köszönjük a türelmét, kitartását!

Szóval klip premierje is látható alább, nem csak az EP-é. Egyébiránt hamarosan újabb öt-hat dalt rögzít a csapat, szóval kifejezetten termékenynek mondhatóak. A koncerteket sűrítik ősztől, jövő nyárra cél a fesztiváljelenlét, jelenleg azonban Zebulon várja gyermekét, Borókát, akihez már írt egy dalt, de ezt most még nem lehet meghallgatni. Ellenben az alábbiakkal:


premier zebulonz2019.05.11. 13:44 – dankógábor

Ingyen végignézhető David Gilmour 2017-es Live At Pompeii című koncertlemeze

David Gilmour 2016 júliusában adott két koncertet Pompejiben, 45 évvel azután, hogy a Pink Floyd énekes-gitárosaként felvették a legendás Live At Pompeii lemezt ugyanott. A fellépést rögzítettk is természetesen, 2017-ben meg is jelent mindenféle formában, de ingyen természetesen nem. Most viszont Gilmour úgy döntött, meg lehet az egészet nézni a Youtube-on, ráadásul dalokra bontva, szóval akinek van két órája, csapjon bele így, hétvégén!


david gilmour2019.05.11. 11:17 – Lángoló

Nagy-Szín-Pad! 2019, negyedik elődöntő - Bemutatkozik The Bluebay Foxes és az USNK

Szerdán kezdődött a hetedik Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató. Négy este, négy elődöntőn lép fel az összesen nyolc induló, eddig lement a Follow The Flow, KosziJanka, a Nomad, a New Level Empire, a Useme és a Stolen Beat, az alábbi posztban pedig a negyedik, egyben utolsó elődöntő két fellépője mutatkozik be. A The Bluebay Foxes és az USNK válaszol néhány kérdésre, amiből valamennyire meg is lehet ismerni őket. Az esti elődöntő alatt egyrészt a Nagy-Szín-Pad! Crew szavaz, a közönség pedig, mint 11. zsűritag teheti le a voksát három platformon, az aznap fellépő előadókra 20:00-tól másnap 20:00-ig: SMS-ben, Instagramon és a www.nagyszinpad.com-on. 


nagyszínpad2019.05.11. 09:54 – Lángoló

Doomrajongók, vasárnap irány a Három Holló!

famyne.jpg

Anglia egyértelműen a doom hazája, gondoljunk csak a Black Sabbath-ra, akik a kezdő lökést adták a műfajnak és persze a heavy metalnak úgy általában. A fiatal bandák között, pedig valószínűleg a Famyne a legtehetségesebb a szigetországban. Karrierjük most kezd felívelni. Október óta turnéznak a zenekar nevét viselő, első nagylemezükkel, egyre csak halmozva a sikereket. A külföldi zenei blogok imádják őket és a fellépeseiket látva, nem csak a bandát hívják egyre több helyre, de a dobos Jake Cook, még munkát is kapott egy nemzetközi booking irodánál. (Fordítás a Forgotten Scrollról)
2019.05.10. 13:52 – Lángoló

Nagy-Szín-Pad! 2019, harmadik elődöntő - Bemutatkozik a Useme és a Stolen Beat

Két napja kezdődött a hetedik Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató. Négy este négy elődöntőn lép fel az összesen nyolc induló, szerdán lement a Follow The Flow és KosziJanka, csütörtökön a Nomad és a New Level Empire, az alábbi posztban pedig a harmadik este két fellépője mutatkozik be. A Useme és a Stolen Beat válaszol néhány kérdésre, amiből valamennyire meg is lehet ismerni őket. Az esti elődöntő alatt egyrészt a Nagy-Szín-Pad! Crew szavaz, a közönség pedig, mint 11. zsűritag teheti le a voksát három platformon, az aznap fellépő előadókra 20:00-tól másnap 20:00-ig: SMS-ben, Instagramon és a www.nagyszinpad.com-on. 


nagyszínpad2019.05.09. 16:26 – Kovács.Attila

Legalább húsz éve cipeltük magunkkal ezt a vágyat - Keep Floyding-interjú

_mg_0090-edit-edit-2.jpg

Fennállása egyik legkülönlegesebb koncertjére készül a Keep Floyding. Hazánk, de talán az egész közép-európai régió legsikeresebb Pink Floyd tribute zenekara május 10-én az emblematikus Live at Pompeii zenei anyagát adja elő az Aquincumi Amfiteátrumban, melynél autentikusabb helyszínt nem is találhattak volna itthon egy ehhez hasonló koncerthez. A fellépés előestéjén a zenekar gitáros-énekesével, Goldschmidt Gáborral beszélgettünk.


interjú magyar rock koncert pink floyd progresszív aquincum pszichedelikus keep floyding2019.05.09. 11:36 – Lángoló

Nagy-Szín-Pad! 2019, második elődöntő - Bemutatkozik a Nomad és a New Level Empire

Szerda este kezdődött a hetedik Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató. Négy este négy elődöntőn lép fel az összesen nyolc induló, szerdán lement a Follow The Flow és KosziJanka, az alábbi posztban pedig a második este két fellépője mutatkozik be. A Nomad és a New Level Empire válaszol néhány kérdésre, amiből valamennyire meg is lehet ismerni őket. Az esti elődöntő alatt egyrészt a Nagy-Szín-Pad! Crew szavaz, a közönség pedig, mint 11. zsűritag teheti le a voksát három platformon, az aznap fellépő előadókra 20:00-tól másnap 20:00-ig: SMS-ben, Instagramon és a www.nagyszinpad.com-on. 


nagyszínpad2019.05.08. 15:53 – dankógábor

Ősszel jön az új Mayhem-lemez

mayhem_1.jpg

A Mayhem egyrészt bejelentette, hogy mostantól új kiadójuk van a Century Media képviseletében, másrészt azzal fűszerezték meg a hírt, hogy október 25-én kiadják az hatodik nagylemezüket is. Azt egyébként már pletykákból lehetett tudni, hogy stúdióznak, de az előző lemezen is annyit szüttyögtek az első hírfoszlány után, hogy ilyen közeli megjelenésben nem is nagyon lehetett reménykedni. A megjelenéssel egyidőben turné is lesz, ami egyelőre Budapestet nem éri el, de például Bécsben és Prágában fellépnek november 14-én és 15-én. Szóval vége az évekig húzódó De Mysteriis Dom Sathanas-végigjátszásnak, és újra rendes Mayhem-koncerteket láthatunk a teljes életműből. Az új lemeznek egyébiránt még nincs címe, de ez csak idő kérdése, mint minden más. Aki meg még több Mayhemet akar, nézze meg a mozikban jelenleg is futó Lords Of Chaos (magyarul: Sötétség gyermekei) című filmet, el lehet rajta szórakozni.


mayhem