2019.01.12. 16:49 – Prieger Zs.

Pokoljárás, kompromisszumok nélkül - Itt a Rien du Sol bemutatkozása

Lángoló Premier

rds.jpg

Különös, érzékeny és elektronikus elemekkel is felturbózott gitárzene a Rien du Sol-é. Debütáló EP-jüket, mely ambivalens hangzással és néhol tébolyító szövegvilággal tüntet, a Lángoló mutatja be. A csapat három M-betűs tagjával, Manuellel, Martinnal és Marióval beszélgettünk, a lejátszó alatt pedig a dalokról is beszélnek.


premier rien du sol2019.01.11. 11:43 – Rácz Mihály

„kevesebb nóta több pénzért” - Burzsoá Nyugdíjasok bakeliten

Budapest Vinyl újdonságok, 2. rész

burzsoa.jpg

A Budapest Vinyl lemezkiadó év végére fizikailag beérkezett LP újdonságaiból kettőnek egy körrel korábban már örültünk, de nem hagyható ki a Burzsoá Nyugdíjasok nagylemeze sem. Több okból. A legfontosabb tán, hogy ez a képzőművészek alkotta punkcsapat bár megkésett pár évvel betiltásilag, életkorból kifolyólag, de volt annyira punk, hogy ez mégis rákerüljön miheztartás végett az LP borítójára egy magyar/orosz nyelvű címkén (Betiltva / запрещенный), és jogos a poén, mert anno ez lett volna a sorsuk. A Burzsoá ahhoz a vonulathoz tartozott hazánkban, amihez a Bizottság, a Tudósok és az Ápolók is, vagyis képzőművészek abszurd hangszínházában járunk, de hőseink közelebb érezhették magukat a klasszikus punkhoz, legalábbis (anti)zeneileg mindenképpen, és talán abban is, hogy jobban reflektáltak koruk napi történéseire, és közéleti figurák viselt dolgait is (Antal Imre, Horváth Charlie) „szókimondó kocsis beszéddel” idézték testközelbe. A Vitéz Benedek énekes-gitáros, Dr. Csordás Aurél basszusgitáros-énekes, Réger Gedeon basszusgitáros-énekes-dobos és Ifj. Sas Endre dobos-énekes alkotta csapat tényleg képzőművészekből állt, többen ma is aktív alkotók, Csordás Dániel pedig ismert figurája a hazai képregényes színtérnek.


burzsoá nyugdíjasok budapest vinyl2019.01.10. 13:21 – Rácz Mihály

Faszi50 válogatás vinyl és Zuboly LP a Busa40 sorozatban

Budapest Vinyl újdonságok 1. rész

bpv.jpg

Dübörög tovább a bakelitpiac, vagy azért, mert megérdemeljük, vagy pedig, mert mostanában amúgy is jó irányba zakatol a tehetetlenségi nyomaték, vagyis a klasszikus zeneipari termékpaletta átrendeződése felgyorsult. A Budapest Vinylhez az év legvégére be is futott a legújabb szállítmány a gyártótól, de akkor már csak a kicsomagolással és az ezzel való posztolgatással teltek a maradék napok a kiadónál, úgyhogy első körben most szólunk két kihagyhatatlan megjelenésről.


budapest vinyl2019.01.10. 11:42 – Lángoló Gitárok

Konklúziók és álomnaplók - Itt a Watch My Dying új dala, a 3. fejezet, avagy a valótlan város

Lángoló Premier

20180112_1170609_wmd_ff_fotouzseka_norbert.jpg

Hosszabb pihenő után ismét aktív a Watch My Dying. Az idén megalapításának huszadik évfordulóját ünneplő extrém metal zenekar a mai napon egy új, 3. fejezet, avagy a valótlan város című szerzeménnyel jelentkezett, melyben a korai idők komplex, öntörvényű zenei világa ötvöződik a csapat érett korszakának dalközpontúbb megközelítésével. A dalt, és a hozzá készült szöveges videót először itt, a Lángoló Gitárokon nézhetitek meg egy stúdiós galéria kíséretében. (Fotó: Uzseka Norbert)


premier magyarország hír extrém death metal industrial thrash watch my dying új dal2019.01.09. 13:46 – Lángoló

Tiszteletadás a gyerekkornak - Itt a Waklárma új klipje

Lángoló Premier

Egy hónapja mutattuk be itt a Lángolón a Waklárma első nagylemezét. A csapat saját megfogalmazása szerint a zenéjükben a soul, az r’n’b, a jazz, az alter, a slam és a hip-hop tereit egyesítette. Már akkor tettünk ki videót is a premierhez, most viszont itt van az újabb klip, amiről ezt mondják:

A hip hop zene a '80-as években indult útjának igazán, mi is a '80-as években születtünk panellakókként és a stílus velünk együtt vált nagykorúvá. A klip tiszteletadás a gyerekkorunknak, amikor csak a zene és a szabadság létezett számunkra. Ezt jelképezi a 10 emeletes panelház teteje. A klipet ugyanaz a Gerócs Balázs készítette, aki az előzőt (Az első soul a.m.) is. Balázs, aki a zenekar jóbarátja, olyan előadókkal dolgozott már együtt mint Sterbinszky, Rippel Fivérek, Emilio, New Level Empire, Kozma Orsi, vagy a Balkán Fanatik.

A lemeznek egyébként csütörtökön lesz az online élő premierje, amit itt lehet majd követni.


premier waklárma2019.01.09. 11:30 – Kovács.Attila

Hihetetlen mennyiségű és minőségű szeretetet kapok az emberektől - Interjú Hoboval a Hé, Magyar Joe! album kapcsán

hobo_viharban_szulettem.png

December elején, mindössze néhány hónappal a Lassú vonat után dupla albumot jelentetett meg Hobo. A huszonhét dalt tartalmazó, száz perc feletti játékidejű Hé, Magyar Joe! az utóbbi idők egyik legfajsúlyosabb hazai anyaga, mely garantáltan méltó a Vadászathoz vagy a Circus Hungaricushoz hasonlóan összefüggő történetet elmesélő lemezeket kedvelő közönség figyelmére. Az új album apropóján készült nagyinterjúnkban nem csak a friss dalokról beszélgettünk; szóba kerül többek között Magyarország erkölcsi állapota, annak a fontossága, hogy észrevegyük a jót is, és az is kiderül, melyik az a dal, amit az aluljáróban melegedő csövesek és hazánk miniszterelnöke egyaránt idéznek. (Fotók Földes Borbála, Bene Attila)


interjú rock színház blues hobo költészet új album2019.01.09. 09:52 – Lángoló

Dalok a Lamb Of God gitárosának szólólemezéről Chester Bennington, Alissa White-Gluz és Randy Blythe vendégszereplésével

chesterbenningtonmarkmorton.jpg

Március 1-jén érkezik Mark Morton első szólóalbuma Anesthetic címmel. A Lamb Of God gitárosának első szólóanyagán rengeteg ismert zenész közreműködik, a két eddig nyilvánosságra hozott dalban szereplő neveken kívül többek között olyan énekesek, mint Mark Lanegan, Myles Kennedy, Josh Todd, vagy Chuck Billy a Testamentből.


hír metal chester bennington lamb of god szólólemez mark morton új dalok randy blythe alissa white-gluz