2019.06.23. 20:00 – Lángoló Gitárok

Mítoszok és hiedelmek Bábeltől Tibetig - Dalról dalra a Needless bemutatkozó albuma, a Heresy

Lángoló Premier

1561136850_tmp_dsc6501-3.jpg

Első teljes albumával jelentkezett a thrash/death metalban utazó dánszentmiklósi Needless. A srácok a különböző mítoszokat, vallásokat vizsgálják bemutatkozó lemezükön, a bábeli toronytól a tibeti égi temetkezések rituáléjáig. Az effajta témák, vagy egyszerűen csak marconább metálzenék iránt érdeklődő olvasóink számára a zenekar most dalról dalra is bemutatja az anyagot. Albumpremier a hajtás után! 


premier magyar hír death metal thrash dalról dalra teljes album needless2019.06.23. 17:37 – Kovács.Attila

Hollywood menni rock n’ roll?! – Thirty Seconds to Mars karriertörténet, 1. rész

A kezdetek és az első album

30stm_2002.jpg

Pontosan egy hónap múlva, július 23-án ismét Magyarországon lép fel a Thirty Seconds to Mars, akik, belegondolni is rémisztő, tavaly ünnepelték alapításuk huszadik évfordulóját, és akik két évtized alatt megkerülhetetlen nagyszínpados produkcióvá nőtték ki magukat az "annak a színésznek a zenekara" státuszból. Most induló sorozatunkban a koncertig hátralévő egy hónap alatt felidézzük pályafutásuk főbb állomásait. Az első részben a kezdetekről és az bemutatkozó album megjelenésének időszakáról olvashattok. 


indie programajánló rock koncert beharangozó elektronika alternatív thirty seconds to mars karriertörténet budapest park szűz füllel2019.06.23. 16:02 – dankógábor

Meghalt Lőrincz Sándor Lőrke, az A.M.D. gitárosa

lorke_edit.jpg

Elhunyt Lőrincz Sándor, azaz ahogy mindenki ismerte Lőrke, az A.M.D. gitárosa. A hír a zenekar Facebook-oldalán jelent meg. A halál okáról nem tudni semmit, a kommentek között írta valaki, hogy beteg volt. Lőrke a magyar hardcore punk színtér meghatározó figurája volt, olyan zenekarokban gitározott, mint a Trottel, a Marina Revue vagy Qss, majd beszállt az A.M.D.-be, amivel ha lehet, még legendásabb lett. A Ne vonulj be! című kazettán már ő játszott, és vele készült az első nagylemez, az A Háború Borzalmai Sőt Még Rosszabb! is. Onnantól kezdve Lőrke kisebb megszakításokkal folyamatosan zenélt az A.M.D. tagjaként, kivéve az 1999 és 2006 közötti időszakot, amikor nem volt aktív a csapat. Egy ideje egyébként a zenekar alapító gitárosa, Füleki Sándor játszik az A.M.D.-ben, a másik gitáros pedig Füleki Wall Of Sleep-es csapattársa, Kemencei Balázs volt, szóval Lőrke nem volt már a színpadon velük. Lőrincznek korábban voltak drogproblémái, de 2012-ben arról beszélt, hogy ha nehezen is, de sikerült rajtuk túljutni. Az utóbbi években addiktológusként is segítette a függőségtől megtisztulni akarókat. Lőrke 52 éves volt.


amd a.m.d.2019.06.21. 17:31 – Lángoló Gitárok

Jövő szerdán ismét Magyarországon koncertezik a Dead Can Dance

Ha akarsz, hangolódhatsz teljes koncertfelvétellel!

dead-can-dance-the-invocation.jpgJúnius 26-án, jövő hét szerdán ismét Magyarországon lép fel a Dead Can Dance. Az A Celebration - Life & Works turné hazai állomása a Papp László Budapest Sportarénában lesz este 8 órai kezdéssel, a programban pedig a tavaly megjelent Dionysus album dalai mellett várhatóan a zenekar teljes munkásságának legjobb pillanatait idézi majd fel a közönségnek, ahogy ez egy nagyszabású életműturnétól elvárható. Programajánló a hajtás után!


programajánló koncert hír dead can dance wave világzene ethereal papp lászló sportaréna lisa gerrard brendan perry dark wave2019.06.21. 14:36 – edicsek

A Slayer és a fizika

kerrifizika.jpg

Bár mi már könnyes búcsút vettünk a Slayertől, a búcsúturné még javában tart. Vannak elképzelések, hogy vajon mit csinál a világ legkeményebb zenekara szabadidejében, és nyilván a Slayer az a zenekar, ami annyiszor körbeturnézta Európát, hogy valószínűleg már megnéztek minden látványosságot, amit a Google feldobott nekik. De ők nem hagyják annyiban, megtehetnénk, hogy Svájcban is csak sörözgetnek, vagy csokit esznek, esetlen nézik, ahogyan legelnek a tehenek, de ők elmentek a CERN-be, a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumába, a Nagy Hadronütköztetőbe, a web születési helyére hogy aztán Tom Araya öccse rácsodálkozzon, hogy milyen jó a büfében a jégkrém.  


slayer2019.06.21. 13:55 – Á.Sza

Thrash metal albummal jön a King Gizzard & The Lizard Wizard

kg.jpg

A termékeny, két dobossal felálló, héttagú ausztrál zenekar nemrég már adott egy kis ízelítőt az ős-Metallicára hajazó metálos oldalukból, most viszont azt is bejelentették, hogy a második 2019-es lemezük Infest the Rats' Nest címmel augusztus 16-án jelenik meg. Az eklektikus pszichedelikus rockzenekar legújabb lemezén a korábbi Planet B című metál-agymenés mellett a Self-Immolate kislemezdal is helyet kap, aminek a klipje a hajtás után nézhető meg. Stu Mackenzie zenekarvezető szerint egyébként az új albumon az iskolás évekig nyúltak vissza a metálhatásokért, amikor Metallica, Rammstein, Slayer, Sodom és Kreator zenekarokkal ijesztgették egymást a haverjaikkal.


king gizzard & the lizard wizard2019.06.21. 10:48 – dankógábor

Ratatata - Visszatért Nicki Minaj!!!!!!!!!!!!!!

nikimegatron.jpg

Mondjuk igazából el sem tűnt, de az ő műfajában az már nagy szó, ha pár hónapig nem hallani róla. Mivel kiderült, hogy a koncertezés nem nagyon megy neki (mi is otthagytuk a budapesti bulit), így azt csinálja, amihez a legjobban ért: image-klipekben mutogatja méretes idomait, miközben jellegzetes stílusában rappel. Hogy a Megatron című számhoz tartozik-e majd lemez, nem tudjuk, de ha már lúd, legyen kövér alapon itt van egy másik Minaj-újdonság is, ami egy közös szám Trinával. Remélem örül mindenki!


nicki minaj2019.06.21. 10:30 – Lángoló

Borsod - Szomszédok-részt forgatott a Z!ENEMi Miskolcon

Lángoló Premier

z_promo_19_kicsi.jpg

“A miskolci szarszag szült meg” – a Z!ENEMi nevű zenekart a tartalom hozta létre nem a forma, ahogy ők mondják. Elsődleges a mondanivaló, a tartalom, azoknak a problémáknak, annak az elégedetlenségnek a megfogalmazása, ami ma nagyon is sokakat feszít Miskolcon, Borsod megyében, vagy akár az egész országban. A Z!ENEMi így a legszövegcentrikusabb műfajt, a hip-hopot keresztezi a rockkal, a funkkal és a metállal. 


premier z!enzemi2019.06.20. 17:17 – Lángoló

Angel - Új számmal és klippel jelentkezik az Indeed

Lángoló Premier

indeed.jpg

A főleg grunge és hard rock elemeket vegyítő Indeed évek óta jelen van a budapesti klubéletben, tavaly játszottak az A38-on az L.A. Witch előzenekaraként, a Dürer Kertben, az Instantban de nyáron eljutottak Szlovákiába és Lengyelországba is pár koncert erejéig. Ezután a sűrű 2018-as évet megfejelve az együttes megnyerte a Pakson megrendezett XXI. Amatőr Pop-Rock-Jazz fesztivált. Az elnyert Művészetek Völgye és Budapest Music Expo fellépés mellett gazdagodott egy előzenés klipforgatás lehetőségével is. Az eseménynek az Art Major Session stúdió adott helyet, ahol már számos ismert zenész/zenekar (Fekete Jenő/ Mojo Workings/ Ripoff Raskolnikov) megfordult a közelmúltban hasonló céllal. A felvétel több kameraállásból de egy lendülettel lett megörökítve, így is erősítve az együttesre jellemző hangrögzítési formát (eddig három lemezükből kettő teljesen egybe lett feljátszva). Az itt bemutatkozó dal az első single a soron következő, Lazer címre keresztelt nagylemezükről.


premier indeed