2019.08.11. 15:16 – Lángoló

Ordas nagy kamu, de azért jó - A Sziget negyedik napján történt

Sziget 2019

meklemor.jpg

Nem igazán örülök, hogy ezt kell írnom, de az a helyzet, hogy nagyon jó volt Macklemore koncertje. Igen, ripacs volt. Igen, a zene meg sokszor kifejezetten lakossági. Igen, amikor éppen nem ment valamelyik szám, akkor az esetek felében totálisan kamu szövegeket mondott a Szigeten már harmadszor koncertező rapper. Például, hogy ez a fesztivál és ez a közönség a legjobb, de ilyet mondjuk mond más előadó is, ez még nem vészes. Az viszont, hogy az utolsó száma előtt bejelenti, hogy normális esetben most bemenne a backstage-be, de annyira fasza közönség vagyunk, hogy csak nekünk még eljátszik egy számot (ami, mit ad isten, az egyik leghíresebb dala, a Glorius volt, ami persze a setlist.fm-en ott figyel minden koncert végén), már tényleg halál felesleges hazugság. Miért kell minket hülyének nézni? (Képek: Rockstar Photographers)


fesztivál sziget sziget20192019.08.10. 20:53 – Lángoló

Erotika, buli, örömünnep - Ez volt nekünk a Sziget harmadik napja

Sziget 2019

tove_lo_001.jpg

Rengeteg ember volt kíváncsi Ausztrália egyik friss reménysége, a Gang of Youth koncertjére az A38 sátorban a délutáni kezdés ellenére is. Meglepően sokan. Én legalábbis nem is sejtettem, hogy ennyire népszerű a zenekar, elvégre a legnépszerűbb YouTube-videóik sem tudnak többet kétmillió kattintásnál, ennyi ma már a sarki zöldségesnek is összejöhet, ha nagyon megerőlteti magát. És a tömeg nem is csak úgy álldogált a színpad előtt, ekkora rajongással nem találkoztam eddig idén a Szigeten Ed Sheerant kivéve. (Fotók: Artlasso, Kálmán Alida)


fesztivál sziget sziget20192019.08.10. 11:30 – Lángoló

Metállal a hallássérültekért - Jótékonykodik az Archaic

archaiczaszlo.jpg

Az Archaic együttes a világ legnagyobb metal tehetségkutatóján a 2019-es Wacken Metal Battle-n, a 2. helyezést érte el.

Ahogy ígértük, a magyar zászlóval mindenkit képviseltünk. Ott volt velünk végig, a színpadon, a díjátadón és sikerült is aláíratni jó pár arccal, zenésszel. És most ez a zászlót szeretnénk nemesebb cél érdekében elárverezni, és a befolyt összeggel egy rászoruló családot támogatni.


archaic2019.08.10. 10:03 – dankógábor

Új Life Of Agony-dal, folytatódik a River Runs Red lemez története

lifeofagony.jpg

Scars címmel új dalt adott ki a Life Of Agony, ami a The Sound Of Scars lemezen jelenik majd meg október 11-én. A lemez legfőbb érdekessége, hogy a konceptlemez a New York-i hardcore gyökerű metalzenekar 1993-as debütalbumának, a River Runs Rednek a folytatása. Aki esetleg nem tudná vagy nem emlékezne, a River Runs Red egy fiatalról szól, akinek tönkremegy az élete, az apja elhagyja őket, a barátnője szakít vele, kirúgják a munkahelyéről, az iskolában is rosszul teljesít, az anyja pedig állandóan ordibál vele. A lemez a Friday című hangjátékkal végződik, ahol a főszereplő felvágja az ereit, majd a vér csöpögését és az anyja sikolyát halljuk. Szóval most, hogy a zenekar bedobta ezt a folytatás dolgot, lehetséges, hogy az első lemez nem halállal végződik, ahogy mindenki gondolta? Kiderül októberben. Addig is itt az új dal, ami zeneileg is visszautal a hardcore-múltba.


life of agony2019.08.09. 14:12 – Lángoló

Itt aztán nem volt Brexit - Ez volt a Sziget második napján

Sziget 2019

yungblood.jpg

Az idei Sziget második napjának fő fellépői elvileg a The 1975 és Richard Ashcroft voltak. Na most a helyzet az, hogy nem, vagy legalábbis csak papíron. Ugyanis 15 perccel nyolc után lépett az A38 sátor színpadára Yungblud, akiről nem csoda ha eddig nem hallottak a Lángoló olvasói, ugyanis a 22 éves angol srác csak 2017 óta aktív. Mostanában viszont üstökösként tör előre, nagyban köszönhető annak, hogy elkezdett Halseyvel járni, még közös daluk is volt (őt sem tudjátok ki? nézzétek mondjuk ezt a videót, egyre nagyobb sztár). (Nyitókép és The 1975: Rockstar Photographers. Többi fotó: Artlasso, Juhász Dorottya)


fesztivál sziget sziget20192019.08.09. 11:00 – Kovács.Attila

Az erdőben vagyunk farkasok, nem az állatkertben – P. Mobil - interjú Schuster Lóránttal

Nagyinterjú és albumpremier egyben

mobil_2019.jpg

És? címmel készített különleges feldolgozásalbumot a magyar hard rock legendás csapata, az idén ötvenedik születésnapját ünneplő P. Mobil.  A lemez teljes terjedelmében először itt, a Lángoló Gitárokon hallgatható meg nyilvánosan, emellett a zenekar szombaton a Barba Negra Trackben lép színpadra, mi pedig úgy gondoltuk, ennyi apropó épp elég ahhoz, hogy interjút készítsünk a zenekarvezetővel, Schuster Lóránttal. A beszélgetés a jeles évforduló ellenére sem kifejezetten a nosztalgiázásról szólt, hiszen a zenekar jelene és jövője legalább olyan izgalmas, mint az elmúlt öt évtized. Nagyinterjúval egybekötött albumpremier a hajtás után! 


premier magyar rock p.mobil új album hard rock teljes album schuster lóránt grundrecords feldolgozásalbum #hangfoglaló20192019.08.09. 08:12 – dankógábor

Váratlanul előbb jelent meg az új Bon Iver-album

boniverjustin.jpg

Augusztus 30-ra harangozták be, de váratlanul már csütörtökön, három héttel hamarabb megjelent az új Bon Iver-lemez (lehet nem akartak az új Tool-lemezzel versenyezni). Az i,i című albumról már eddig is hallható volt több szám, de tegnap óránként került fel a netre a maradék kilenc is, míg a végén már mindenhol elérhető volt. A kritikák egy kivételével nagyon jól értékelik Justin Vernonék új anyagát, a Guardian viszont mintha pont az ellenkezőjét hallotta volna ki a 13 számból. Mi még csak most indítottuk el, szóval nem tudunk még róla nyilatkozni (viszont eddig egyáltalán nem rossz), de itt alább meg is lehet hallgatni, aztán döntse el mindenki maga. Bónuszként egy film is van még lentebb a lemez készítéséről. Ja, fizikai megjelenés továbbra is augusztus 30.


bon iver