2019.01.27. 09:00 – Lángoló Gitárok

Ocho Macho – Az ég egy világon

Lángoló Premier

ochomacho2019_2.jpg

Az utóbbi hónapok sok változást hoztak az Ocho Macho életébe. A megújult bandához csatlakozott Takács Roland Adrián (Kanóc), akit „A-kategóriás” basszusgitárosként jellemeznek a fiúk, Ya Ou Feng, aki vokalistaként színesíti a dalokat, valamint visszatért a zenekar korábbi trombitása, Csik Andor. Az új felállás nagy lelkesedéssel vágott bele szinte azonnal a zeneírásba, ennek első eredménye pedig egy friss, lendületes dal lett, melynek címe Az ég egy világon. Stílusa, hangszerelése kicsit eltér az Ocho Machotól korábban megszokottól, de ez is a megújulás része. Premier a hajtás után. 


premier reggae magyar pop ska rock hír videóklip új dal ocho macho2019.01.26. 14:01 – Lángoló

Menj ingyen az Ignite és a Fish! közös akváriumos koncertjére!

ignitefish.jpg

Február 2-án közös Ignite-Fish!-koncert lesz az Akváriumban. Ha mennél, de még nem vettél jegyet, akkor már nem is fog menni, mert a buli telt házas. Szerencsére a két zenekar február 3-án, tehát másnap is fellép ugyanott, erre pedig akár segíthetünk is bejutni, ugyanis kaptunk a szervezőktől három páros belépőt, tehát összesen hat ember élvezheti a Lángolón keresztül a popmetál/hardcorepunk-bulit. Persze kérdésekre is kell válaszolni annak érdekében, hogy az esély meglegyen, és nem árt a Lángoló Facebook-oldalát sem lájkolni annak, aki még nem tette meg. Szóval alább a kérdések, amire a válaszokat (FONTOS!) Ignite-Fish-játék tárggyal kell elküldeni a jatek@langologitarok.hu címre. (Aki nem így küldi, nem vesz részt a játékban.) A nyerteseket február elsején délután e-mailben értesítjük, majd az összes játékban részt vevő levelet töröljük.


játék2019.01.25. 14:51 – Nihil_AK

Terápia és kakisztokrácia - Itt az A38-on fellépő Therapy? új videója

therapy.jpg

A tavaly ősszel megjelent tizenötödik lemezének Kakistocracy című dalához forgatott videót a Therapy?. Bár a kakisztográfia kifejezés magyarul különösen viccesen hangzik, ironikus módon ebben az áthallásos formában még inkább fedi azt, amit az angol író, Thomas Love Peacock által megalkotott szó jelent: azt a politikai vagy kormányzati rendszert nevezik így, amikor legrosszabb, legkevésbé képzett, leginkább gátlástalan polgárok kezében van az irányítás. Andy Cairnsék dala talán nem is lehetne aktuálisabb.


punk rock hír videóklip therapy therapy? észak-írország2019.01.25. 11:49 – dankógábor

Így játszik Soundgardent a Metallica

Január 16-ám tartották Los Angelesben a Chris Cornell-emlékkoncertet, amin olyan előadók léptek fel, mint a Foo Fighters, Ryan Adams vagy a Metallica. Utóbbi zenekar két saját szám mellett két Soundgarden-feldolgozást is játszott, amiből az egyiket most feltöltötték profi minőségben. Az egészbe csak Jack Black zavar be. Komolyan, az az ember hogyan lett sztár? Se nem vicces, se nem tehetséges, csak egy idióta, akármiben szerepel. Ahogy ezen a felvételen is. Na mindegy, nem ez a videó lényege.


metallica soundgarden2019.01.25. 10:53 – Lángoló

Térdre! - Itt az Amberjack új klipje

Lángoló Premier

amberjacklive.jpg

Az, hogy kinek is kell térdre ereszkednie, kiderül a dalból, ami olyan társadalmi kérdéseket érint, mint a nők helyzete, az erőszak és a korrupció. Az Amberjack tagjai számára – akárcsak eddigi dalaikban – most is fontos volt, hogy a kiemelkedően igényes zene mellett szövegüknek aktuális üzenete is legyen. A dalt Remete Marcell gitáros szerezte, az énekes, Láng Vince szövegével. A klipet Eric Gast rendezte, aki amellett, hogy létrehozta saját lemezkiadóját a tengerentúlon és Európában, olyanokkal dolgozott együtt, mint Kid Rock, Will Smith vagy Britney Spears. Gast régóta figyelemmel kíséri az Amberjack pályafutását, és felajánlotta, hogy megrendezi legújabb klipjüket. A forgatás több napig tartott, négy helyszínen, sok statisztával. Az Amberjack idén új albummal is jelentkezik, amin az angol nyelvű dalok mellett magyar szövegekkel is meglepik rajongóikat.


premier amberjack2019.01.24. 13:00 – Lángoló Gitárok

Vasnéni – Dalról dalra a ZPZ új lemeze

zpz_cut.jpg

Az idei év első napján tette közzé Vasnéni című új lemezét a ZPZ. Az album első klippesített dala karácsony napján debülált a Lángolón, és bár megfogalmazásuk szerint a kiadással kapcsolatos kavarás még folyamatban van, a zenekar ebben az évben már színpadra is viszi az anyagot. A lemez dalaival kapcsolatban most első kézből kaphattok infókat a „köcsögmetál” hazai üdvöskéitől, ráadásul, ahogy ilyenkor mindig, a teljes albumot is végighallgatjátok. Érdemes, mert az értő fülek számára azonnal nyilvánvalóvá lesz, hogy a fiúk a korábban már megismert nemzedéki himnuszokhoz hasonló színvonalú slágereket írtak ezúttal is. 


magyar rock metal dalról dalra 18+ zpz teljes album köcsögmetál2019.01.24. 11:34 – dankógábor

Kiderült: Marilyn Manson nem is sátánista

mansonkristofferon.png

Január 20-án Kris Kristofferson Los Angelesben lépett fel, ami egy dolog, szokott ő ilyet csinálni. Az viszont mindenkit meglepett, hogy ki jelent meg a countrysztár koncertjén vendégként. Az meg pláne, hogy mit énekelt. Marilyn Manson volt az, aki Dennis Quaid és Tanya Tucker mellett beszállt vokálozni a Why Me Lord című számba, amiről azt kell tudni, hogy eléggé vallásos töltetű, és nem a pokol felől nézve. Istenhez való visszatalálásról szól, meg olyanokról, hogy Jézusnak kezébe adjunk a lelkünket stb. Nem tudjuk mi történt, de lehet egyszerűen csak Szikora Róbert keresztény aktivista megmozdulásai értek be., és mostantól nem kell a fiatalok elkárhozása miatt aggódnia senkinek. Vagy Manson egyszerűen csak trollkodott, de ilyenre még csak gondolni sem merünk.


marilyn manson2019.01.24. 11:04 – Kovács.Attila

Al Jourgensen elveszett evangéliuma - Elolvastuk a Ministry főnökének könyvét

Lángoló Könyvek

ministry-al-jourgensen-elveszett-evangeliuma.jpg

Mindig is szerettem a Ministryt, legalábbis azóta, hogy megláttam a Just One Fix klipjét. A Szigetes koncertjük 2006-ban különösen emlékezetes volt számomra, ugyanis nagy lelkesedésemben a buli második dala alatt úgy kificamítottam a nyakam, hogy a következő két hétben nem bírtam elfordítani a fejem. Ehhez jött még az, hogy néhány cimborám hajnalban tréfából hanyatt lökte magát a sörpaddal és velem együtt, aminek köszönhetően derékkal levettem a mögöttem ólálkodó betonkockát. Másnap úgy ereszkedtem be a kádba, mint egy hadirokkant, akit még agyon is vertek, és nem igazán tudtam eldönteni, megérte-e ez az élmény. De történhetett bármilyen meredek dolog velem fiatalabb koromban, garantáltan a közelében sem voltam annak, amit Al Jourgensen művelt magával az elmúlt évtizedek során. Ami azt illeti, nem hiszem, hogy bárki is képes lett volna ilyen szintre fejleszteni az önpusztítást rajta kívül.


könyv rock metal könyvajánló indusztriál konkrét könyvek ipari ministry dudich ákos al jourgensen ezt olvasd2019.01.23. 11:40 – dankógábor

Cigarettafüstbe mártott rock and roll - Itt az Electric Black első klipje

Lángoló Premier

Hallottátok már az Electric Black bemutatkozó EP-jét? Nem, pedig a Lángolón volt a premierje a Felföldi Péter basszusgitáros-énekes, Csiba Gábor gitáros, és Binder Gáspár dobos alkotta garázsrock trió anyagának. Annek az EP-nek a nyitódalához jött hirtelen egy videó most Szilágyi Rudolftól, aki amúgy a borítót is készítette korábban. Ő mondja a klipről:

A klip hirtelen felindulásból készült, 9x9 cm-es stúdióban, fapadosan, egy telefonnal. Egyszerűen csak a zene dinamikájá és egy látszólag független dolog találkozásáról van itt szó, cigarettafüstbe mártva.


premier the electric black