2019.10.13. 14:00 – Lángoló

Üvöltsd a szélbe - Közös dal és klip a Bad Habittől és a Privát Affértól

bhkesz_00_02_59_16_still028.jpg

A debreceni Bad Habit zenekar új dallal és klippel érkezik vissza a februárban kiadott Nyár videoklipje után.  A punkosabb vonalat sem elhagyva, most egy nagyobb ívű dalt sikerült összehoznia csapatnak, hiszen a szintén debreceni Privát Affér közreműködésével írtak egy dalt, amihez közösen is forgattak klipet a Reindeer Cinema segítségével, a Vekeri-tónál, Debrecen közelében.


premier bad habit privát affér2019.10.13. 10:05 – dankógábor

Zenekarra brandelt lemezjátszó, ami nem bóvli? - Nem lehetetlen

unas_895265_altpic_2.jpg

Általában az ilyen brandelt dolgokról nem a minőség jut az ember eszébe. Nem igazán a csúcsminőségre szokták rányomni egy-egy csapat logóját, sőt, néha kifejezetten ócska lesz az eredmény, aminél csak annyi a lényeg, hogy valami különleges cucc kerüljön a merchpultra. Tehát ha véletlenül azt mondják nekem, hogy igenis lehet minőségi lemezjátszót kapni úgy, hogy valamilyen zenekar neve van rajta, nem feltétlen hiszem el. Aztán mikor veszettül belemerültem abba, hogy valamilyen komolyabb, nem pár tízezer forintos lemezjátszót be kéne szereznem, elém került a Pro-Ject neve. Ezt egyébként először alapból ugrottam, mert nem tudtam miről is van szó, nem volt ismerős úgy a márka, mint a Technics, az Audio-Technika vagy a Dual. 
2019.10.12. 10:37 – dankógábor

Négy klasszikus Queens Of The Stone Age-lemez jön ki újra bakeliten

qotsasokelp.jpg

Újra kijönnek vinylen a Queens Of The Stone Age 2000 és 2007 között megjelent lemezei, tehát ez a négy: 

  • Rated R (1 LP)
  • Songs For The Deaf (2LP)
  • Lullabies to Paralyze (2LP)
  • Era Vulgaris (1LP)

Szóval a klasszikusok, a debütlemez kivételével, mindet a Universal Music adta ki annak idején és most is ők teszik ezt. Mindegyik 180 grammos lemezen lesz ami egyeseknek számít, másoknak nem. Plusz érdekesség, hogy az Era Vulgaris most jelenik meg először 12 inches formátumban, eddig ugyanis csak 10 inchesben lehetett kapni. Az első kettő november 22-én jelenik meg, a második kettő december 20-án, szóval pont belefér mindegyik karácsony előtt.

(x) A vinyl lemezeket a Project Audio System lemezjátszóin hallgatjuk.


queens of the stone age2019.10.11. 12:35 – Dankó János

Ahol Pókember a mellékszereplő - A Marvel-Legendák első három füzetéről

ml1-00.jpg

Amikor a Kingpin kiadó először írt arról, hogy egy új sorozatot terveznek, aminek az első száma Stan Lee személyének állítana emléket, az új sorozat tartalmát nehezen tudtam megítélni. Amikor a részletek kiderültek, még mindig várakozó állásponton voltam, nem lelkesedtem. Most, hogy a kiadó jóvoltából három számot elolvastam, továbbra is vegyes a kép bennem.


marvel2019.10.11. 10:16 – dankógábor

Teljes hátraarc a Machine Head új dala

mhlive.jpg

A nagy Burn My Eyes-os turné előtt kijött egy új dallal az új felállású Machine Head, igaz a számot még tavaly decemberben rögzítette Robb Flynn gitáros-éneke, Jared MacEachern basszusgitáros és Carlos Cruz, a Warbringer dobosa, aki viszont csak erre a dalra ugrott be a csapatba. A most kijött videón viszont már a fix új Machine Head-tagok láthatóak, azaz Flynn és MacEachern mellett Wacław „Vogg" Kiełtyka, a Decapitated gitárosa, valamint Matt Alston, a Devilment dobosa. A Do Or Die egyébként egy teljes hátraarc a tavaly januárban megjelent, igen megosztó (na jó, igazából szinte egyöntetűen lefikázott) kísérletezős Catharsis lemezhez képest, ami a végső csepp volt abban a pohárban, ami miatt a fél zenekar otthagyta Flynnt. Szóval kőkemény thrash metal a szám. A dal jövőbeni sorsa egyelőre ismeretlen, az viszont biztos, hogy a Machine Head október 20-án fellép a Barba Negra Trackben, ahol két másik alapítótaggal együtt eljátsszák majd a Burn My Eyes lemezt, meg az új tagokkal az újabb dalokat.


machine head2019.10.10. 14:00 – Lángoló

Ausztrál metalcore expressz – Áprilisban Parkway Drive a Papp László Budapest Sportarénában

parkwaydrive.jpg

Április 6-án a Budapest Sportarénában lép fel az utóbbi években szép lassan Ausztrália legkelendőbb zenei exportcikkei közé besoroló Parkway Drive, akik hamarosan már élőben is szintet lépnek: 2020-ban indul ugyanis első arénaturnéjára a zenekar. Az Európa tizenegy nagyvárosát érintő Viva The Underdogs körút európai szakasza Hamburgból indul április elsején, hogy aztán 18-án a Wembley Arénát zárják ezt a sorozatot.


programajánló koncert ausztrália hír metal heavy metalcore concerto papp lászló sportaréna parkway drive2019.10.10. 13:00 – Boros Gábor

Először játszik Magyarországon a francia disco-stílusikon Breakbot

breakbot.jpg

Ezen a hétvégén előbb Pécsett, majd Budapesten tölti meg forró groove-okkal a táncteret a kultikus Ed Banger kiadó utazó nagykövete Breakbot. French house, funk, neo soul és persze nu disco elemekből építkező szettjeivel nemcsak hazájában, vagy Ázsiában vált igazán népszerűvé, hanem az Egyesült Államokban is, ahol többek közt a Coachella közönsége előtt is pörgetett. A Justice, Lizzo, a Chromeo, és a Röyksopp egyaránt kérték a remixeit, míg saját dalait olyan világhírű kiadótársai dolgozták át, mint a Cassius vagy Busy P. Az egykori díjnyertes animációs filmes - akit megjelenése miatt sokan "disco-Jézusnak" neveznek - minden munkájából árad az a francia elegancia, és arányérzék, ami a párizsi elektronikus zenei szcénát az egekig emelte a 2000-es évek elején. Első magyarországi fellépései egy komoly űrt töltenek be két party erejéig, hiszen világhírű disco-funk dj-k sajnos csak igazán ritkán fordulnak meg hazai klubokban.


breakbot2019.10.10. 12:00 – Lángoló

Titkod vagyok én - Új videó az AŽURtól

azur3.jpg

Titkod vagyok én című dalához készített videót az AŽUR, akik 2016-ban megnyerték az Öröm a zene tehetségkutató versenyt, majd olyan fesztiválokon létek fel, mint a VOLT vagy a Sziget, de játszottak már az Akvárium Nagyhallban a Bagossy Brothers előtt valamint ké éve járják az ország klubjait többek között a Lóci Játszikkal, és a Müller Péter Sziámi & Friendssel. A dalról ezt mondja Baka Rebeka énekes:

A szöveg három évvel ezelőtt a legjobb barátomnál, Chrisnél született meg. Ő szakdolgozatot írt, én pedig ezt a dalt. Mindenkinek vannak titkai és nem csak egymás elől rejtünk el dolgokat, hanem sokszor magunkhoz sem vagyunk őszinték. Ez a dal számomra egy vallomás, amit sosem mondhattam ki annak, aki a szöveg születésekor épp nagy hatással volt rám. Egy be nem teljesült és egyben titkos szerelemről szól a dal, amit mi tudunk.


azur #hangfoglaló20192019.10.10. 11:00 – Lángoló

Kedves Ezüst Hercegnők és Érdeklődő Fiatalemberek! - Itt az új Tudósok-lemez

tudosok_2019.jpg

Nagyon jó hírem van: megjelent egy kegyetlen lemez, nekem az eddig legkedvesebb Tudósok-album, mert amellett, hogy változatlanul elmebeteg, zsigeri, sikolyszerűen őszinte vagy éppen álmos, gyomron-vágóan őszinte és kritikus, egyben csodálatosan hallgatható és táncolható is. Ha nem ezt veszed meg a szeretteidnek ajándékba, s ezek után nem jársz Tudósok-koncertre, akkor magadra vess, én szóltam.


premier tudósok