2019.11.23. 20:20 – Lángoló Gitárok

Beast in Black és Rotting Christ a 30. jubileumi Rockmaratonon

Valamint újabb 11 fellépő a magyar mezőnyből

beast_in_black.jpg

Újabb fellépőket jelentett be 2020-ra a Rockmaraton szervezői. A nemzetközi headlinerek közül a finn, de görög és magyar tagokat is felvonultató Beast In Black és a görög Rotting Christ koncertjét hozták most nyilvánosságra, emellett a hazai fellépők listája is bővült újabb 11 névvel. A névsor még közel sem teljes, hamarosan további nevek várhatók. Sajtóbejelentés a hajtás után! 


programajánló rock fesztivál hír black death dunaújváros metal heavy slam rockmaraton rotting christ beast in black within destruction2019.11.23. 11:22 – Lángoló Gitárok

A Sziget bebizonyította, hogy korlátok csak a fejünkben léteznek - Dokumentumfilm készült egy kerekesszékes fesztiválozóról

unnamed_9.jpg

“A Sziget megváltoztatta az életemet, ez a kedvenc fesztiválom és kedvenc helyem a Földön.” – mondja Gal Mizrachi. A kerekesszékes fiatalember akkor vált világhírűvé, amikor az idei Sziget Nagyszínpadán – a zenekar bíztatására - a földhöz vágta a Foo Fighters frontemberének gitárját. Gal idei szigetes fesztiválozásáról az osztrák Das Rund Filmproduction egy dokumentumfilmet készített Wheels of Madness címmel, amit nemrég mutattak be Bécsben.


magyarország fesztivál sziget hír portré dokumentumfilm2019.11.22. 17:17 – Lángoló Gitárok

Nyerj páros belépőt az áprilisi Parkway Drive-koncertre!

A második forduló kérdései

parkway_drive_cut.jpg

Április 6-án érkezik ismét hazánkba a legsikeresebb ausztrál metalcore zenekar, a Parkway Drive. A Viva The Underdogs turné budapesti állomásának helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna lesz, és ahogy erről már írtunk, a koncerten minden eddiginél komolyabb látvány és show várható, illetve nem akármilyen vendégcsapatok is, akinek a nevét, ha minden igaz, most már napokon belül megtudjuk majd. A Concerto és a Lángoló nyereményjátékában egy páros belépőt nyerhettek a koncertre - a folytatásban érkeznek a második forduló kérdései! 


programajánló koncert ausztrália hír ausztrál metal heavy nyereményjáték core metalcore concerto papp lászló sportaréna parkway drive2019.11.22. 16:50 – dankógábor

Így játssza Marilyn Manson a Doors klasszikusát

the-stand-tv-series-cast-marilyn-manson.jpg

Marilyn Manson feldolgozta a Doors The End című klasszikusát, méghozzá azért, mert a dal a Stephen King klasszikusából készült The Stand (Végítélet) című sorozat egyik betétdala lesz, és ebben Manson is szerepel, ő játssza majd a piromániás Szemétláda Embert. Valamikor jövőre jön a sorozat, de a dal már itt van, és egészen kiváló lett. Az elején még követi a Doors dalát, a végére már csak tiszteleg előtte, de máshogyan lesz apokaliptikus, mint az eredeti verzió.


marilyn manson2019.11.22. 15:35 – Rácz Mihály

Csatatéren született... - Elolvastuk az új Conan-képregényt

conan_1.jpg

Pár hónapja elemeztük ki Conan figuráját a Conan kegyetlen kardja sorozat második részének megjelenéskor, és már itt is van a ráadás. Az a széria a hetvenes évekbeli fősodorból, főleg John Buscema rajzoló kultikussá nemesült képnovelláiból áll, de ez a mostani kötet egészen más: ezredforduló utáni mű, és Conan ifjúkorára koncentrál (teljes címe: Conan gyűjtemény, Csatatéren született és más történetek [Fumax, 2019]). Ez rögtön felvet néhány kérdést, például, hogy milyen történeteken is alapul, ugyanis Robert E. Howard, Conan megalkotója sosem írt hősének ifjúkoráról, főleg nem regényt vagy novellát, mindössze egy rajongóknak szóló levelében említett meg néhány dolgot, hogy segítsen egy kronologikus biográfiában. Ezen felül az is kérdéses, hogy (az egyértelmű üzleti szempontokon túl) szükség van-e tényleg ilyen történetekre, hozzá tudnak-e tenni valami lényegeset a karakterhez a puszta szórakoztatáson felül? Már persze ha szórakoztató egyáltalán. 
2019.11.22. 11:55 – dankógábor

És itt van két új Paul McCartney-dal is

mccartneycartoon.jpg

Mondom, hogy ömlik ma minden, lemezek, új dalok, hajnali Coldplay-koncert, minden. Például Paul McCartney is kiadott két új dalt, ami fizikailag jövő héten, a Black Friday alkalmával jelenik meg. (Rendes országok egyetlen nap a Black Friday, kivéve Magyarországot, ahol legalább két hetes, és tele van átveréssel.) Annyiban egyébként nem új ez a két szám, hogy még a tavaly megjelent Egypt Station című lemez felvételekor rögzítették ezeket is. Egyébként jó sok számot vehettek fel akkor, hiszen az albumnak volt már egy bővített kiadása, plusz öt új dallal, ezekhez jön még ez a mostani kettő. McCartney lesz ráadásul a jövő évi Glastonbury legfőbb fellépője is, szóval eléggé pörög így, 77 évesen.


paul mccartney2019.11.22. 11:26 – dankógábor

Ahimsa - Itt egy új U2-dal

A U2 biztos csökkenteni akarta az egyre inkább u2-s Coldplay mai albummegjelenésének durranását, és kiadott egy új dalt, ami tisztára olyan, mint az új Coldplay-lemezen lévő világzenei beütésű dalok. Hogy végképp hasonlítsanak egymásra, itt is van vendég, méghozzá az indiai A. R. Rahman, a szám címe pedig azt jelenti, hogy ne árts, és ezt arra értik, hogy tisztelni kell minden élőlényt. Ez egyébként 2017 óta az első új U2-dal, de fogalmunk sincs róla, hogy kapcsolódik-e majd hozzá bármilyen lemezmegjelenés, vagy csak úgy kidobták, minden apropó nélkül.


u22019.11.22. 10:16 – dankógábor

Új Ozzy-dal, Slash-sel

Újabb Ozzy Osbourne-dal jött ki a jövőre várható új nagylemezhez, amit Ozzy a csodagyerekként számon tartott, még mindig csak 29 éves Andrew Watt producerrel rakott össze és Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) dobol, Duff McKagan (Guns N' Roses) pedig basszusgitározik rajta. Eddig úgy volt, hogy a gitárt Watt kezeli, de a most megjelent dalban nem ő, hanem Slash gitározik. Mellesleg ebben már semmi lírázgatás nincs, és úgy tűnik a fiatal producer elég jót tett Ozzynak. Attól meg még csak kicsit sem kell félni, hogy Watt mainstream munkái bármilyen hatással voltak erre a lemezre, régen szólt ilyen nyersen Ozzy. Ja, és mostanában sokat betegeskedő rocklegenda fellép majd Travis Scott és Post Malone társaságában az American Music Awardson.


ozzy osbourne