2019.12.14. 20:15 – Boros Gábor

Műfajegyesítő kezdeményezés - Interjú a Rapcirkuszról a Hősök és az Animal Cannibals tagjaival

rapcirkusz_180607_park_midres_nmp_wm_103.jpg

A Budapest Parkban már több alkalommal bizonyította a hazai rap-színtér legjobbjait nagyzenekarral egyesítő Rapcirkusz, hogy képes sok ezer embert megmozgatni, a hazai over- és underground közeg rajongói közül egyaránt. Vasárnap este az Akváriumban folytatják, ahol először csatlakozik Curtis és Dj Mango, visszatérő vendégként  pedig az Irie Maffia MC-i (Busa, Kemon, Columbo,), Tkyd, Saiid, az Animal Cannibals és a Hősök a Meggyes Ádám vezette Nart Orchestra zenészeihez. Az adventi koncertre készülve az utóbbi két hip-hop csapat tagjaival, és szervezői oldalról Kéri Sándorral beszélgettünk.


hősök animal cannibals rapcirkusz2019.12.13. 15:05 – Szponzorált Tartalom

Jägermeister Brass Band – Ismerd meg a jelölteket! Harmadik fejezet: Harsonások

jbb_montage_poz_20191203_v1.jpg

December 19-én, csütörtökön éjfélig tart a Jägermeister Brass Band második szakasza, melynek során eldől, ki jut tovább a második körből a végleges csapatba. A zenekar tagjaira egy interaktív felületen szavazhattok úgy, hogy az adott hangszeren akár minden egyes zenész próbafelvételét meghallgathatjátok, és végül azt a felállást választjátok ki, amellyel szerintetek a legjobban szól a dal. A zenekar leendő dobosaival és tubásaival már megismerkedhettetek, most a harsonások következnek Varga Nóri, Kiss Bálint és Kenesei András személyében. Az interjúban, ahogy eddig mindig, számos tanulságos gondolat hangzik el úgy általában a zenéről és a zenélésről, szó lesz a harsona más a rézfúvósokra nem jellemző tulajdonságáról, és más hasonló érdekességekről.


jazz pop elektro experimental brass harsona jägermeister kiss bálint big band brass band támogatott tartalom jägermeister brass band fúvósók varga nóri kenesei andrás2019.12.13. 11:57 – Szponzorált Tartalom

Jó áron találtunk egy jó koncertfotós telefont, amivel elmentünk a Ghostra

img_20191203_214200_1.jpg

Bár Marky Ramone annak idején megmondta, hogy a koncerteken telefonnal fotózni baromság, azóta viszont rengeteget fejlődött a technológia. Míg régebben valóban olyan volt egy koncerten készült videó vagy fotó, hogy nem igazán lehetett megmondani, hogy a felvételeken napkitörést láthatunk vagy koncertet, mostanra teljesen megváltozott a helyzet, de még ma sem minden telefonra igaz, hogy olyan képeket készít, amiket aztán tényleg bárki szívesen visszanéz otthon. 
2019.12.13. 11:33 – dankógábor

KEX-dalokat dolgoz fel legújabb lemezén a Qualitons

the_qualitons_niffer_calderwood_photography.JPG

Aki hallgatott mostanában Qualitonst, az tisztában van vele, hogy a zenekar nagyot ment az egykori KEX zenekar egyik dalának feldolgozásával. A Zöld sárga qualitonsos karrierje a seattle-i KEXP stúdiójában indult, de mára stabil szereplője lett a zenekar koncertjeinek. A Qualitons tagjai pedig tovább tolják a KEX-dolgot, felvettek ugyanis egy komplett lemezt, tele KEX-dallal, amik közül az egyik természetesen a Zöld sárga.


the qualitons #hangfoglaló20192019.12.13. 10:47 – Szponzorált Tartalom

Papa Roach, Pixies, Tash Sultana, The Subways - és ez még csak a kezdet!

pixies.jpg

Boldog időket élnek a zenerajongók, ugyanis az év végére csak úgy záporoznak a nemzetközi koncertbejelentések. A New Beat is évről évre egyre több nemzetközi előadót hoz el Budapest klubjaiba a friss, befutás szélén álló izgalmas produkcióktól kezdve a fesztivál headlinerekig. 2020-ra már most 24 koncertet jelentettek be, köztük a csapat első Aréna-rendezését, a Papa Roach és a Hollywood Undead fellépését is.


new beat2019.12.13. 10:03 – Lángoló

Mondd meg, mik voltak idén a kedvenc lemezeid, és nyerj!

szavazzesnyerj1.jpg

Van nekünk három nyereményünk:

  • David Bowie-tól a Glastonbury 2000 című koncertlemeze bakeliten, a Magneoton jóvoltából
  • páros belépő a Papa Roach következő, március 4-i budapesti koncertjére a New Beat jóvoltából
  • 10 ezer forintos vásárlási utalvány a Popshop jóvoltából

Mindez az olvasóinkhoz vándorolhat, feltéve, ha eleget tesznek az alábbi két dolognak:

A sorsolás a kérdőív alapján történik majd, tehát már egy szavazat is számít, viszont több szavazattal nem lesz nagyobb az esély. Három olvasónk fog nyerni, akiket e-mailben értesítünk majd december 24-én.


játék2019.12.13. 09:33 – dankógábor

Új Psychotic Waltz- Carcass- Ihsahn- Gone Is Gone- Body Count- Today Is The Day-dal érkezett

Úgy tűnik egy rakás zenekar december 13-át tartotta a legalkalmasabbnak, hogy bemutassa új dalát. Ezek között van olyan, amelyik már 23 éve nem csinált ilyet (Psyhotic Waltz) és van olyan, amelyik nem lemezhez tartozik (Carcass). A többi csak úgy simán jön a soron következő lemezhez, ami valamikor jövő év elején jelenik majd meg mindegyik esetben. Szóval van itt progmetál, kilátástalan noise, black metalos valami, death metal, Ice-T és keményebb Depeche Mode is, itt lent, sorban: