2019.02.03. 19:00 – dankógábor

Dobozba zárt érzelmek - Itt a PLASTICOCEAN új videója

Lángoló Premier

plasticocean_1.jpg

Izgalmasan kezdődik az idei év a soproni PLASTICOCEAN zenekarnál. A Hangfoglaló Program Induló előadói alprogram idei évadának egyetlen metálzenekará klippremierje most van a Lángolón. A videó még a Wave című nagylemezük Farewell dalához készült, de már javában dolgoznak az új albumon, ami idén jelenik majd meg. 

Régóta tervben volt, hogy készüljön videó a Farewell hez. Nagyon közel áll hozzánk ez a dal, hiszen ez volt az első szerzeménye a zenekarnak. A szöveget Geo (Pap Gergő - énekes) írta, amit egy szakítás ihletett. A zenét a többi dalhoz hűen mi szereztük. A felvételeket, a vágást és igazából mindent a White Noise Pictures készített. Nagyon köszönjük neki, hogy ismét profi munkát végzett.


premier plastic ocean2019.02.03. 15:47 – dankógábor

Meghalt Alex Brown, a Gorilla Biscuits gitárosa

alecbrown.jpg

52 éves korában, agyvérzésben elhunyt Alex Brown, a Gorilla Biscuits gitárosa, aki 2017 áprilisában Budapesten is fellépett a zenekarral. Ugyan nem volt alapítótag, de a legfontosabb lemezükön, az 1989-ben kiadott Start Todayen már ő is játszott. A legendás New York-i hardcore-zenekar előtt olyan csapatokban fordult meg, mint a Side By Side-ban vagy a Project X, illetve egy fanzine-t/kiadót is működtetett Schisms név alatt, ezt a Youth Of Today gitárosával, John Porcellyvel közösen csinálták. Emellett lemezborítókat is tervezett, például a Quicksandnek is.


gyász gorilla biscuits2019.02.01. 13:08 – Lángoló

Első nevek az idei Feszt!Egerre

feszteger_3.jpg

Most már mondhatjuk, hogy a Feszt!Eger nyitja hagyományosan a magyar fesztiválévadot  idén egész pontosan május 30-án indul a buli. A három napon át tartó szórakozás Magyarország egyik legizgalmasabb fesztivál-helyszínén, a boráról és a látványos, löszfalba vájt pincéiről híres egri Bolyki-völgybe várja a fesztiválra szomjas látogatókat.


feszt!eger2019.01.31. 21:02 – KirschAndrás

Nézegess pazar fotókat A38-as Therapy?-koncertről!

Míg húsz éve az E-Klubban jó, ha százan látták a Therapy?-t egy Clutch nevezetű, hót’ ismeretlen zenekar társaságában, addig tegnap minden jegy elkelt az A38-ra. Egy valami mindkét koncertről bártan kijelenthető: rohadtul bánhatja, aki kihagyta. Hogy Andy Cairns-ék élőben képtelenek hibázni, az tiszta sor, ráadásul ezúttal méltatlanul hanyagolt szerzeményeket (Church Of Noise, Accelerator, Moment Of Clarity) is elővettek a sublót aljából. A születésnapját ünneplő Neil Cooper maradéktalanul eleget tett a közönség kollektív felszólításának („drum like a motherfucker”), Michael McKeegan szórta az ördögvillákat, Andyt pedig – akivel a koncert előtt interjúztunk is - a Sátán ezúttal is zokszó nélkül elhelyezte volna plüssgyűjteményében. Amikor az ember 40-hez közel stage divingra ragadtatja magát, az utolsó dolog, amit megkérdőjelezne, hogy a Therapy? ismét gigászit alakított. Fotók: Máté Évi


galéria therapy?2019.01.31. 15:44 – Lángoló

Utolsók között az elsők - 2018 legjobb lemezei a Lángoló szerint

bestof2018.jpg

Szokás szerint a világon utolsóként mondjuk meg mik voltak az előző év legjobb lemezei, és a Lángolóhoz híven teljesen eklektikus lett a végeredmény is. Van itt a heavy, black, stoner metáltól kezdve az elektornikus zenéken, hip-hop-on át az indie punkig minden. Nagyjából sorrend is van (Anna von Hausswolff lett az első), de nem ez a lényeg, mert mindegyik lemez kiváló. Szóval lehet hallgatni, ha valaki még vissza akar nézni 2018-ra, és miért ne tenné, nem jelent még meg olyan sok lemez idén. (A címekre klikkelve szólhat is a zene!)


lista2019.01.31. 15:43 – Lángoló Gitárok

Három év után visszatér a Budapest Park színpadára Zaz

zaz_1.jpg

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője Isabelle Geffroy – művésznevén Zaz -, aki majdnem napra pontosan három évvel első Budapest parkos koncertje után tér vissza a koncerthelyszínre. Az elragadó énekesnő legnagyobb slágerei mellett nagyon friss, tavaly novemberben megjelent albumának dalait is magával hozza majd július 21-én. 


jazz francia programajánló koncert hír soul sanzon budapest park2019.01.31. 13:44 – dankógábor

Erős lesz az idei Kolorádó

kurtvile.jpg

Idén negyedszer jelentkezik a Kolorádó fesztivál, amit a megszokott helyén, a budai Sztrilich Pál cserkészparkban kell majd most is keresni június 19 és 22 között. Néhány napja már fű alatt kiderült (külföldi oldalon szivárgott ki), hogy a 2019-es etapban ott lesz a Kurt Vile & The Violators. Sokak számára biztosan az indie rockzenekar június 21-i fellépése lesz a teljes idei magyarországi koncertnaptár csúcspontja. 


fesztivál kolorádó2019.01.31. 09:40 – Boros Gábor

Ez nem az a Black Eyed Peas - meghallgattuk az új lemezt

masters-of-the-sun-vol-1-1.jpg

Azt már a három évvel ezelőtt megjelent Yesterday videó kapcsán tudni lehetett, hogy a Black Eyed Peas eltávolodik az Elephunk lemezzel és Fergie csatlakozásával megkezdett popba hajló, listákat megcélzó irányvonaltól és visszatér hip-hop gyökereihez. A Masters of the Sun Vol.1. albumon alkalmazott recept lényegében ugyanaz, mint amit a lemezboltban játszódó, kreatív videóban már hallhattunk: Klasszikus hip-hop groove-ok, ismert hangminták megcsavarva, az aktuális soundra fazonírozva, modern dalszerkezetbe préselve.


black eyed peas ezt hallgasd2019.01.30. 15:10 – Lángoló

A Dürer Kert nagytermébe érkezik IAMX

iamx.jpeg

Az Alive In New Light című albumhoz kapcsolva adott ki decemberben új, digitális kislemezt és videóklipet IAMX, azaz Chris Corner. A lemezbemutató turné európai leágazása pár hét múlva, február 12-én ér Budapestre, ahol a Dürer Kertben láthatjuk majd a zenekart.


iamx