2019.03.10. 16:00 – Lángoló

Mara - Új klippel mutatkozik be a Gamma Baby

Lángoló Premier

gammababy.jpg

Év elején jelent meg az 2013-ban alakult rockzenekar, a Gamma Baby első EP-je Slide/Project címmel, amihez már két videó megjelent, most pedig jön a harmadik itt a Lángolón. 

Erre az epére azt a négy számot válogattuk ki amit megírásukkor a legjobban tükrözték a zenekar zeneiségét és stílustirányát. Bár közvetlenül szövegeket tekintve nincsen feltétlen szorosan vett kapcsolat a nóták között, mégis hangulatukban és megszólalásokban hasonlóak. Még az egyik az útkeresés örömeit és nehézségeit járja körbe (Got Ride) egy hosszú autóút alatt, addig van ami csak például az ördögöt helyezi helyzetkomikumba (Mara). Nyilván, mint minden dalszöveg, ezek is tartalmaznak önreflexiót illetve társadalomkritikát, ezt igyekeztünk lazán, de gondolatébresztően megfogalmazni. 

- mondja a zenekar. A mostani videó egyébként a Mara című dalra készült.


premier gamma baby2019.03.09. 18:00 – Gnosis

Deathtree Mystery - Frost-lemezpremier

Lángoló Premier

kep.jpg

A kazincbarcikai blackmetal szcéna állóvizét rendre felkavaró Frost új albummal jelentkezett. Huszonkét év és három lemez után, egy erősen átalakult csapat készítette el a közel félórás, hatszámos Deathtree Mystery című hangzóanyagot, ami ugyan hivatalosan már februárban megjelent, de kizárólag csak CD-n. Most viszont itt a Lángolókon először online is végighallgatható ez a norvég másodhullámos blackmetal érát a 90-es évekből megidéző, szurokfekete igazi hazai underground brutalitás:


blackmetal Frost Lángoló Premier2019.03.09. 16:00 – Lángoló

Zajos, néha melankolikus indie rock - Itt a Peer Pressure második EP-je

peerpressure.jpg

A Peer Pressure 2017 őszén alakult Budapesten. Az indie-rock-zenekar olyan inspirációk alapján írja a dalait, mint az Arctic Monkeys, a Strokes, a Red Hot Chili Peppers vagy a Nirvana. Emiatt aztán vannak keményebb, a 2000-es évek indie szcénájába beleillő dalaik, de a melankóliába is belenyúlnak. Annyira fiatal csapat, hogy 2018 nyarán adták az első koncertjüket a Hunniában. Ugyanazon a nyáron felvették a Mess című, négy trackből álló kislemezüket. Most viszont nem ezzel, hanem a második EP-jükkel, a Bees-zel foglalkozunk itt a Lángolón, egész pontosan bemutatjuk azt.

A dalaink kétféle módon íródnak. Vagy az egyikünk hoz egy témát,dalt vagy elkezdünk jammelni és a végén összeáll valami kellemes. Inkább az első verzió szokott történni. Valaki hoz egy témát , és mindenki hozzáteszi a maga részét. Általában a számok hangszeres része és az ének dallama szokott meglenni előbb, és utána jön a szöveg. Ha már nagyjából megvan a végleges verzió, akkor eljátszuk koncerten, és megnézzük ,hogy reagál a közönség . Aztán , amikor összejön egy kis pénz a koncertekből elmegyünk stúdiózni, felveszünk pár dalt. Így született meg a kislemez.

mondja Faniszló Marcell énekes-gitáros nagyon egyszerűen arról, hogy hogyan is dolgoznak. Rajta kívül egyébként még Dóbé Emese énekes, Gimesi Bence dobos, Marczis Bálint basszusgitáros és Németh Boldizsár gitáros van a csapatban. Most pedig hallgassuk meg az EP-t, közben pedig alatta még több információt lehet olvasni róla.


premier peer pressure2019.03.09. 14:57 – Lángoló

Acedia - Itt egy új Waiting For Violet-klip

Lángoló Premier

wfvband.jpg

A 2016. végén alakult Waiting For Violetnek tavaly február 24-én jelent meg az első albuma Lilith címmel, ami a hét főbűn témakörét járja végig, na nem vallási, hanem inkább mitológiai értelemben, a XXI. századra írva. Van a lemezen egy nyolcadik szám is Australia címmel, a szerelemre reflektál, egyfajta lehetséges nyolcadik főbűnként. Az alábbi premier nem ezt mutatja viszont be, hanem a Acedia című dalt. Ehhez készítettek látványos, de agresszív amerikai focis klipet Vona István rendezésében. A modern metal zenekar 2019-ben egyre több fesztiválon szeretne fellépni, de hosszabb távú célként külföld felé is kacsingatnak. Az alábbi klip premierje egyébként péntek este volt a Lurdy Moziban, ahol volt egy kisebb akusztikus koncert is, fotófal és pezsgő.


premier waiting for violet2019.03.08. 13:57 – dankógábor

Vagy készen van az új Tool-lemez vagy nincs

tool-with-joe-baressi-and-bob-ludwig.png

Van ez a kép itt fent. Rajta van a Tool háromnegyede, Joe Baressi producer és Bob Ludwig hangmérnök. Ezt a képet a Tool tette ki mindenféle kommentár nélkül a Facebook-oldalára, szóval nem igazán lehet róla eldönteni, hogy most ez mit jelent. Ludwig az érdekes leginkább itt, aki a legutóbbi Tool-lemezt is masterelte, magyarán végső formába öntötte. Szóval most vagy az van, hogy Ludwig elkezdte a munkáját vagy az, hogy befejezte. Nem tudjuk, de igazából már nem is érdekel minket.


tool2019.03.07. 15:43 – Á.Sza

Öt év után új Black Keys-dal

the-black-keys-alysse-gafkjen-lohi-new-single.png

A 2014-es Turn Blue album után a Black Keys két tagja, Dan Auerbach és Patrick Carney útjai egy időre szétváltak; új zenekarokat alapítottak, szólólemezeket készítettek, producerkedtek, más egyéb zenei projektekben vettek részt, most azonban újra együtt dolgozik a két Grammy-díjas garázsrock-zenész. A hosszú pihenő utáni közös munka első eredménye a Lo/Hi című psych-rock boogie, ami már meg is hallgatható a Lángolón:


the black keys2019.03.07. 10:25 – dankógábor

Vágd szét - Hallgass bele a Leukémia második lemezének újrakiadásába!

Lángoló Premier

leukemiatrio.jpg

Két nagylemeze jelent meg a Leukéminak, de annak idején egyik sem jött ki vinylen. Mindkettőt a Trottel adta ki, és most ugyanez a kiadó pótolja a hiányosságot (ami persze akkor nem volt az, lévén a kilencvenes évek első felében senkit nem érdekelt a bakelit). A tavaly a 1993-ban megjelent Közel a fejhajlító-géphez kapott újrakiadást, most pedig az 1995-ös Üzenetek a törésvonalról jön ki újra. Ezt a lemezt már az alapító gitáros Füleki Sándor nélkül írta az Jancsics Dávid basszusgitáros, Lakics Gábor dobos és Oltyán László gitáros-énekes alkotta trió, de ma már ez is ugyan olyan klasszikusa a magyar hardcore-színtérnek. A lemezből készül CD verzió is, de az igazi nyalánkság a 250 számozott példányban nyomott vinyl, ami először március 10-én, a düreres lemezbörzén lehet majd kapni. Itt pedig meg lehet róla hallgatni egy számot.


leukémia