2020.01.04. 18:18 – Lángoló Gitárok

Tizenötből tizenhétszer – Jövő szombaton ismét Stagediving Fesztivál a Dürer Kertben

Nyerj páros belépőt a bulira!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cadaveres_2019.jpg

A Stagediving Fesztivál koncepciója a kezdetek óta változatlan, ahogy a két állandó fellépő is sokadik alkalommal osztja meg egymással az öltözőt, ugyanakkor a minden alkalommal megújuló program azt is garantálja, hogy egy rendezvény se legyen ugyanolyan, mint az azt megelőző. Ebben az évben a Cadaveres és a Watch My Dying mellett olyan zenekarok lépnek a Dürer Kert színpadára, mint a Don Gatto, akik az elmúlt tíz év egyik legkeményebben dolgozó csapataként ma már szinte minden rock- és metálzenei vonatkozású rendezvényen stabil fellépőnek számítanak, a 2017-ben Wackent is megjárt Nova Prospect, vagy a tavalyi év egyik legjobb hazai anyagát elkészítő Salvus, vagy az itthon egyedülálló csellós felállásban dolgozó Leecher. Rajtuk kívül pedig ott lesz jó pár figyelemreméltó csapat a hazai színtérről. A jövő szombati bulira most egy páros belépőt nyerhetsz, ha részt veszel most induló játékunkban. További infók a hajtás után!

Nem sok klubfesztivál éri meg Magyarországon a tizenötödik évfordulót, a január 11-én, jövő szombaton tizenhetedik alkalommal megrendezett Stagediving szép csendben mégis összehozta ezt a bravúrt. A hosszabb távú siker titka talán abban keresendő, hogy a hazai underground egyik legnagyobb szabású seregszemléjére egyszerre jellemző az állandóság és a folyamatos változás is. A bulit a kezdetek óta szervező Kovács Péter így beszélt erről a látszólagos ellentmondásról: 

Amikor 2005 októberében plakátoztuk az első Stagedivingot, én sem gondoltam volna, hogy tizenöt évvel később is fut majd a sorozat. Egy rozzant Ford Escorttal, meg egy nagy vödörnyi tapétaragasztóval jártuk a várost, és aki nem plakátot ragasztott, az vagy azt figyelte, van-e rendőrautó látótávolságon belül, vagy a megfelelő háttérzenéket válogatta a kazettákkal telepakolt kesztyűtartóból, Hofitól a Slayerig. Az első buli az épp a Klausztrofónia lemezzel koncertező Watch My Dying és az akkor pár hónapja létező Cadaveres párosára épült, mivel velük dolgoztunk együtt legtöbbet, és emberileg is jól kijött egymással a két csapat. Rajtuk kívül olyan, ma már jórészt történelemnek számító nevek voltak a plakáton, mint a Chaos Of Disorder, a Szeg, vagy a Monastery, és sajnos mára a koncertnek akkor helyet adó Kultiplex is rég a múlté.

A Stagediving viszont most is itt van, és jó ideje beálltunk már arra, hogy ez legyen az év első nagyobb underground eseménye, hiszen januárban nincs olyan dömping, mint tavasszal és ősszel, amikor mondhatni egymásnak adják a kilincset most már a neves külföldi zenekarok is a pesti klubokban.

A Stagediving Fesztivál menetrendjéről részletes információkat a rendezvényhez kapcsolódó Facebook-eseményen találhattok, jegyek elővételben a Tixa hálózatában kaphatók. Kapunyitás este hétkor, a fellépők listája pedig így alakul: Cadaveres, Watch My Dying, Don Gatto, Nova Prospect, Leecher, Salvus, Needless, Unforeesen, Hortobány Hardcore Crew, Mirror, Heedless Elegance, Nest Of Plagues, Sleepless, As Karma Brings, Hatvan City Hardcore. A rendezvény ideje alatt a Dürer Kert folyosójan a Watch My Dying gitárosa, Bori Sándor kiállítása tekinthető meg.  

Most pedig jöjjön a játék! A koncertre most egy páros belépőt nyerhettek, amihez nem kell mást tennetek, mint helyesen válaszolni a játékban feltett kérdésekre az alábbi űrlapon. Nem kötelező, de megköszönjük, ha ajánljátok a játékot ismerőseiteknek, esetleg megosztjátok idővonalatokon a koncert Facebook-eseményét. A szerencsés nyertest a sorsolás után e-mailben értesítjük.

 A végére pedig kaptok egy videóválogatást a fellépők dalaiból. 


játék underground rock hír metal watch my dying cadaveres nova prospect dürer kert leecher don gatto progamajánló stagediving fesztivál needless



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása