2020.01.09. 08:29 – Juhász Edina

"Whaaaat?! No shit." - A nap, amikor az N.W.A. alapítója tanított zenélni

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2020-01-08_1.jpg

Maaaan, this shit is sick, ya!

- eddig ilyen és ehhez hasonló mondatokat nagyjából csak filmekben hallottam, de mikor a kanapén ülve Prozak ezzel fordult oda hozzám, miközben az N.W.A.-alapító Arabian Prince mutogatta neki, hogyan is kell használni a Joué eszközét, majd együtt megtanítottak vele a dobgép alapjaira, amire a Public Enemy-alapító Flavor Flav bólogatott, akkor attól függetlenül éreztem, hogy kell nekem egy ilyen, hogy a dobgép alapjain túl az égvilágon semmi zenei tapasztalatom nincs.

Viszont egy véletlen, a korai érkezés, és a megfelelő kanapé véletlenszerű kiválasztása után a Las Vegas-i CES konferencia egyik külön bulijában szó szerint testközelből láttam, hogyan lesznek ezek a zenészek rajongói ennek az eszköznek, amit egy francia cég fejlesztett, és alig pár hónapja elérhető az Amazonon és az oldalukon. 

20200108_184829.jpg

Az eszköz lényege, hogy egy olyan moduláris rendszer, ami egyszerre dobgép, szintetizátor, gitár, zongora és gyakorlatilag bármi, belefér egy hátizsákba, kompatibilis telefonnal, tablettel és baromi egyszerű használni, miközben a lehetőségei száma végtelen. De mivel nem értek én ehhez, ezért leírom, miket emelt ki Arabian Prince például Flavor Flavnek, és ő mire mondta azt, hogy 

Whaaaat?! 

vagy hogy 

No shit. 

Szóval: 

  • Jól néz ki.
  • Van hozzá egy csomó különböző szilikon lap, ezek más és más hangszert vagy eszközt jelenítenek meg. Kicseréli az ember a szilikon lapot, ráteszi a másikat, az eszköz pedig automatikusan átvált. 
  • Van hozzá egy kiválóan használható program, amivel még inkább egyénre lehet szabni a hangzásokat. 
  • Lehet rögzíteni mindent, Arabian Prince írt már rajta dalt, de élőben is nagyon jó. 
  • Több szilikon modul van hozzá, négyzet alakúak is, és akkor egyszerre három különböző eszközt lehet rátenni. 
  • Ha kérsz attól az embertől ott megveszed, akkor kapod a gépet, meg depulátort, fretboardot, és három kisebb modult is, amit egyszerre lehet mindennel használni, de még vannak hozzá lapok. 

A kezdőszett 479 dollár, amúgy, Arabian Prince szerint tényleg jó, ő ami szar, azzal nem foglalkozik.


public enemy flavor flav nwa



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása