2020.01.15. 19:00 – Lángoló

Visszavágyó - Új dal és klip a Müller Péter Sziámi AndFriendstől

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sziamiandfriends.jpg

Több mint egy év után új dallal jelentkezik a nyolcvanas-kilencvenes évek ikonikus zenekara, a Sziámi utódjának is tekinthető AndFriends zenekar. A néhány koncerten már megversenyeztetett új Sziámi AndFriends-dalt a Kirschner Péter-Müller Péter Sziámi páros jegyzi zeneszerzőként és szövegíróként.

Nagyon nyerő volt ezzel a stábbal (Szeleczki Rozália, Polhodzik Ádám, Péter) és Lili partnernővel forgatni. Hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egy (film)nyelvet beszélünk. Ehhez a dalhoz, a Visszavágyóhoz mindnyájunk szerint egy felsejlő történet illett. Vagyis hogy ne konkrét, kronologikus kisjátékfilm-formáját öltse, inkább legyen belső, érzelmi események kivetülése. A minimál-sztori is ezt szolgálja: az oldószer, ami egy makacsul üldöző képzetet képes kimosni az emberből, az éppen az oldószer keresése. A szabadulás, az igazi szakítás pillanata pedig akkor jön el, amikor a másik megkövülve kiválik a lelkedből, kép/szobor marad - nem zaklat fel többé. Odébbállhattok egymástól. A groove erősen húz, közben azért a szöveget se vettük tőmondatosra, jó sokat elmond a magunkkal meg a másikkal való veszedelmes viszonyokról. A városbujócska és az Arborétum kocsma képsorai nekünk azért jönnek be, mert nem terhelik tovább a dalt, hanem enyhe, derűs öngúnnyal kikönnyítik a karakteres zene és a popköltőinek szánt szöveg üzenetét. Mindent összevetve kimondhatjuk, hogy szintet léptünk a Visszavágyóval - eddig ez a legönazonosabb, a nagy dinamika ellenére is legartikuláltabb dala a hétéves zenekarnak. Szeretjük, reméljük, hogy ti, mások is bírni fogjátok

- hangsúlyozta a Lángolónak Müller Péter.

A zeneszerző Kirschner Péter szerint

a dal zenei szövete körülbelül egy óra alatt állt össze a fejemben meg a gépen, egy azóta nagy sikerrel megjelent Bródy János-dal felvételeinek szünetében. Bár ez a sebesség ismeretlen nálam, de ebben az egyetlen órában egy teljesen szólam- és szerkezetkész demót hoztam össze a műtőasztalon. Miközben a dal készült, lehunyt szemeim előtt máris egy, a városban szaladgálós-kergetőzős film pergett, így a videó, ami a dalhoz készült, kifejezetten ezt az élményt közvetíti.

A nagyérdemű élőben is meghallgathatja a dalt, az MP Sziámi AndFriends január 17-én, az Instant Fogasház komplexumban tartandó koncertjén, melyre az élelmesek még elcsíphetik az utolsó szabad jegyeket.


premier #hangfoglaló2020



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása