2020.01.16. 17:00 – Lángoló

Amikor az alter pop és a House zene találkozik - BÖBE - Dïe : AnnaElza remix premier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

annaelza_photo_02.jpg

Garay AnnaElza bár alapvetően jazz-szaxofonosként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti akadémián a zeneszerzés és a hangszerelés világa volt mindig is az ahol igazán otthon érezte magát. Több saját zenekart is alapított (The Funday Specials, City Chords, AnnaElza Live) akikkel főleg a jazz és a hip hop műfajában alkotott majd pár éve AnnaElza néven elindította szólóprojektjét ahol zeneszerzőként és zenei producerként alkot. Az elmúlt években az elektronikus zene felé és azon belül is a house és a techno irányába indult el. Jelenleg remixalbumán dolgozik, ahol számára kedvelt előadók dalait dolgozza át és helyezi át a house hangzás világába. Szerinte az album egy tökéletes játszótér a számára hiszen érdekes, hogy miként szólal meg egy megszokott környezetből kiragadott énekes hangja, szövege és dallama egy teljesen más zenei világban. 

A remixelés mindig is különleges ‘feladat’ volt a számomra. Teljesen más mint valakivel közösen, vagy valakinek dalt írni illetve hangszerelni hiszen ez egy egymástól független de mégis közös munka, egy átdolgozás ami végül mégis egy önálló alkotássá válik. Végtelen lehetőségei vannak egy ilyen átdolgozásnak ami utat nyithat a dalnak, hogy remix formájában más célközönségekhez is eljuthasson.

A dalok egyenként, sorozatban jelennek majd meg és ennek a sorozatnak az egyik első eleme BÖBE Dïe c. Dalára készült remix.

Böbével emberileg és zeneileg is nagyon könnyen megtaláltuk a közös hangot, a Halott Pénz zenekarban mindketten közreműködünk, ő mint vokalista, én mint szaxofonos és az első közös koncertezésünk napján debütált saját szóló dala a “Dïe”. Már első hallgatás után kedvet kaptam egy remix készítéséhez mert nagyon megtetszett a dal letisztultsága, egyedi szövege és melankolikus hangulata” mondja AnnaElza. “A dal különleges atmoszférája viszi a hallgató fülét, gondolatait, és simán elindőzünk Böbe világában anélkül, hogy unalmas vagy idegen lenne egy pillanatra is, így nem volt kérdés, hogy a régóta terveim között szereplő remix albumomon helyet kap majd ez a dal is egy átdolgozás formájában.

A hamar megtalált közös hang végül hosszabb távú közös munkákat, közös projekteket hozott ugyanis BÖBE közeljövőben megjelenő kislemezén is részt vesz producerként,valamint ősszel megjelenő, saját “We Are Coming” c. House EP-jén is közreműködik majd az énekesnővel.

Az idei nyár kezdetéig tehát 2-3 heti bontásban számíthatunk AnnaElza remixeire de addig is itt a Dïe-ból készült átdolgozás:


premier böbe annaelza



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása