2020.02.03. 10:59 – Lángoló

RÓ – Szabó Sándor gitárművész és Kobza Vajk kobzás közös lemezének premierje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ro.jpg

Nézzük a száraz tényeket: Szabó Sándor gitárművész, zeneszerző, zenekutató, hangmérnök, zeneesztéta. Hangszerei: 6, 8, 10, 12 és 16 húros gitár, guzheng. Az improvizáció nagymestere. A Nemzetközi Akusztikus Gitárfesztivál szervezője. Kobza Vajk úd (arab lant) művész, zeneszerző, grafikus. Hangszerei: úd, kithara, saz, pszaltérium és koboz. A kortárs orientális- és a régi korok zenéjének művelője. Kobza ezt mondja az alább bemutatkozó lemezről:

Ez a lemez két lélek egyazon idő-észlelése. A külső valóságból befelé haladva lépteink nyomán időből épültek a falak, melyekre jeleket róttunk. Lélekhajóval a tudomás végtelen óceánján átevezve partot értünk. Szikra gyúlt. Meghajoltunk az észlelés kapui előtt, melyek kinyíltak és mi át mertünk lépni az ismeretlenbe. Ennek az utazásnak a lenyomata ez a zene. Világolás az időkön túlról. 

És akkor a lemez, amit itt meg is lehet vásárolni:


premier szabó sándor kobza vajk #hangfoglaló2020



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása