2020.02.07. 14:28 – Lángoló Gitárok

Fesztiválnak is beillő deathcore este jövő szerdán a Barba Negrában - Budapesten a Thy Art Is Murder, a Carnifex, a Fit For An Autopsy, a Rivers Of Nihil és a I Am

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

thyartismurder2019a.jpg

Kemény deathcore estének nézünk elébe február 12-én: öt olyan zenekar érkezik Budapestre, akik külön-külön is lazán megállják a helyüket, így együtt viszont akkora erővel csapnak majd az arcunkba, ami a műfaj rajongóinak biztosan egy kihagyhatatlan élmény. Thy Art Is Murder, Carnifex, Fit For An Autopsy, Rivers Of Nihil és I Am koncertek egy este a Barba Negra Music Club színpadán. Programajánló a hajtás után! 

Az ötödik, Human Target című lemezét hozza el idén az ausztrál Thy Art Is Murder, akik zenéjükkel szinte újradefiniálták az extrém metal szubkultúrát, és a metalsucks.net szerint még a világ 50 legnépszerűbb metalzenekara közé is beférnek. Az új albumot júliusban hozta ki a csapat, amivel napjaink posztmodern disztópiája, káosza és zavartsága ellen szólalnak fel. CJ McMahon, a zenekar énekese szerint ezt a lemezt sokkal nehezebb volt összerakni, mint a korábbiakat, mert próbáltak valós dolgokról írni, amik hatással voltak az életükre akár politikai, akár társadalmi szinten. Erről így nyilatkozott: 

Minden anyagot az előzőnél jobban akarsz megcsinálni. Próbáljuk kitalálni, hogy mi működött korábban és próbálunk mindig valami mást is hozzátenni. Ezzel a lemezzel kiléptünk a vallásellenes témákból és próbáltunk olyan dalokat írni, amik valódi dolgokról szólnak, amik hatással voltak az életünkre vagy a hozzánk közelálló emberek életére. Kicsit nehezebb volt szövegileg, mert új témákat próbáltunk ki.

Erős szettel készül a bulira az amerikai Carnifex is; a deathcore csapat nemrég dobta piacra a friss lemezét, a World War X-et. Az album a háború szemszögéből világít meg különböző témákat, melyek a rajongóknak már ismerősek lehetnek: egyéni küzdelmeinkről és belső kihívásainkról szólnak a dalok, a megszokott reménytelen köntösben tálalva, ami egyszerre kaotikus, veszélyes, erőszakos, ugyanakkor rejtélyes.

A szintén amerikai Fit For An Autopsy a The Sea Of Tragic Beasts című lemezét hozza el nekünk, amely tavaly októberben jött ki a Nuclear Blast gondozásában. Az albumon szereplő dalok a gitáros Will Putney szerint mind saját egyéniséggel rendelkeznek és hagyják, hogy a hallgató hosszabban élje meg az érzelmeit, mint az eddigi dalok esetében.

A Rivers of Nihil a Where Owls Know My Name című harmadik nagylemezét adja elő a koncerten, ami az eddigi legkiválóbb anyaguk; kevés metal banda készít bármit ekkora ambícióval, mint ők. A lemez az őszt szimbolizálja, és bár az ősz a hanyatlás korszakának számít, ebben az esetben az újjászületést jelenti. A The Silent Life című trekk videója itt látható. 

Február 12-én a nyitó zenekar a magát texas deathként definiáló I Am lesz a Barba Negra Music Clubban. A csapat 2017-ben adta ki első nagylemezét, a Life Through Torment címűt, zenéjére pedig főként olyan előadók hatottak, mint a Slayer, a Metallica, a Megadeth és az Anthrax, de a Pantera, a Power Trip és a Cro-Mags is alakította a stílusukat. A Hard 2 Kill című legutóbbi lemezük a texas death fogalmát is egészen új megvilágításba helyezi.

Jegyek kaphatók a www.rock1.hu és a www.tixa.hu weboldalakon, a Ticketportal hálózatában, a Barba Negra Track jegypénztárban, a CD Pince és Headbanger üzletekben. További információk a Concerto Facebookján, valamint a koncerthez kapcsolódó Facebook-eseményen


budapest programajánló ausztrália hír death metal egyesült államok concerto carnifex deathcore i am barba negra fit for an autopsy thy art is murder rivers of nihil



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása