2020.02.20. 13:13 – Nihil_AK

Újabb dal Ozzy pénteken megjelenő lemezéről Post Malone vendégszereplésével - It's a Raid

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ozzy_om.png

Új dal érkezett Ozzy Osbourne holnap megjelenő Ordinary Man című lemezéről, It's a Raid címmel. A kifejezetten spontán módon, rövid idő alatt összerakott albumról eddig megjelent számokat már alaposan dokumentáltuk a Lángolón, ahogy az utóbbi hetekben a rengeteg Ozzy-val kapcsolatos hírt is sajnálatos betegsége, és az épp tegnap lemondott turné kapcsán. Bár a korábban megjelent Straight To Hell és az Elton John közreműködésével készült címadó kapcsán továbbra is csak a legjobbakat mondhatom, a most nyilvánosságra hozott számot minden tiszteletem mellett és nagyon nehéz szívvel, de sajnos kénytelen vagyok alapos mellélövésként értékelni.

Az It's a Raid hallhatóan az anyag pörgősebb, mondhatni rock 'n rollosabb oldalát hivatott erősíteni, de - jobb jelző híján - egyrészt túlságosan sűrű benne a szónikus köd ahhoz, hogy igazán nagyot üssön, amit főként a nagyon művi, műanyagízűre torzított húros hangszerek okoznak, másrészt Ozzy éneke már-már önparódiába hajlóan esett áldozatául a stúdiótechnikának ebben a szerzeményben - csak sejteni lehet a sok vocoderrel és/vagy autotune-nal megrajzolt vokálsávból, mit is énekelhetett eredetileg. Meg hát maga a dal is meglehetősen butácska zeneileg és szövegileg egyaránt, kezdő garázszenekarok szoktak ilyen témákat összerakni, amikor nagyon tökös, lázadó rockszámot, netán poénos punknótát akarnak írni, de leginkább még csak az egyes-hármas ujjal riffelésre futja. Kár érte.

Mielőtt bárki azzal vádolna, hogy ásatag, múlt században rekedt őskövületek vagyok, és csak azért mondom ezt, mert ebben a dalban Post Malone is szerepel, hadd jelentsem ki, hogy az ő közreműködésével van itt a legkevesebb gond, persze Chad Smith dobolása mellett. Remélhetőleg a teljes anyagra inkább a korábban kihozott dalok színvonala lesz jellemző. Ettől függetlenül simán lehet, hogy sokaknak bejön majd a dal fésületlensége, és a lemez fénypontjai között emlegetik majd, meg az is, hogy pont a hozzám hasonló sznob tintanyalóknak szól a dal végén hallható "Fuck You All!!!" A legjobb, ha meghallgatjátok! 


rock hír metal heavy ozzy ozzy osbourne új dal post malone



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása