2020.03.03. 09:20 – Rácz Mihály

A Muzsikás és az Amadinda közös lemezének nemzetközi sikere

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

muzsikasamadinda.jpg

A pár hónapja (azaz karácsonyra) megjelent Párhuzamok és kontrasztok című Muzsikás/Amadinda közös lemez a World Music Charts Europe rádióslista top tízében landolt most márciusban, mégpedig rögtön az ötödik helyre. A lista az európai világzenei műsorokat szerkesztő rádiósok lejátszásai alapján áll össze, így talán a lehető legjobb visszaigazolás az előadóknak rákerülni, nem mellesleg igen jó reklám, az is felfigyelhet rájuk, akinek addig elkerülte a figyelmét.

„… egyértelműen úgy is működőképes a dolog, hogy látszólag a kétféle zeneiségnek nincs sok köze egymáshoz. A lényeg tekintetében, a kulturális életben betöltött szerepükben, a gyökerek és hagyományok felfedezésének örömében, a magas szintű megvalósításban, és a nyitottságban viszont nagyon is hasonlóak, mondhatni testvéri a hozzáállás.” – írtuk a közös lemezről év végén, és az éves hazai világzenei toplistára is felkerült nálunk.

Az albumot CD-n a Fonó, LP-n pedig a Budapest Vinyl jelentette meg.
Az LP verzió rendelhető: www.facebook.com/budapestvinyl/posts/2207696649531044/
CD verzió: webbolt.fono.hu/hu/muzsikas.amadinda


amadinda muzsikás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása