2020.03.22. 14:00 – Lángoló Gitárok

A Giliszta és a Kék mocsár - Hét percben a függőségek boldog illúzióiról

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

giliszta_zenekari_foto.jpg

Van egyfajta szépsége annak, amikor az ember időről időre belefut egy maroknyi, magát zenekarnak tituláló elmebetegbe, akik munkásságukkal immár a 21. századba mentik át a legelvetemültebb hazai underground alakulatok hagyományait, emellett még jó zenét is játszanak. Hogy miért jutott ez eszünkbe a saját definíciója alapján psych pék fünk & bármicore stílusban alkotó Giliszta új dalát hallgatva? Nos, a folytatásban ez minden túlmagyarázás nélkül kiderül majd azon kedves olvasóink számára, akik magukévá teszik audiovizuálisan a zenekar most debütáló Kék mocsár című klipjét, esetleg kedvet kapnak általa az eddigi diszkográfia beható tanulmányozásához. Mai premierünkben egyedülálló lehetőséget biztosítunk erre mindenkinek, ne érdemes kihagyni! 

A fiúk így meséltek eddigi történetükről, és a most debütáló dalról:  

A zenekar 2017-ben alakult, a kezdeti szárnypróbálgatások közepette megjelentettek két kiadványt, a Gilisztalekvár 2018-ban, a Leolvadt a Hűtő pedig 2019-ben látott napvilágot, melyet ők maguk között kisnagylemezeknek hívnak bekategorizálhatatlan hosszuk miatt. A zeneileg folyamatosan változó formát mutató, és sokaknál a biztosítékot kiverni igyekvő, ám a következő pillanatban visszakapcsolni szándékozó formáció jelenleg éppen első igazi nagylemezét írja, amely remélhetőleg, tematikáját tekintve is időszerűen 2020 forró nyarán jelenik meg, amennyiben maga a téma, ami a sok globális probléma, nem húzza keresztül számításaikat.

Az albumról az első single, a ’Szúnyog’ már február 29.-én megérkezett, és a Keretblogon jelent meg, elég nagy sikerrel, a készülő anyag második előfutára, a Kék Mocsár pedig itt és most debütál.

A dal nem titkoltan az alkoholizmusról, és egyáltalán, bármilyen függőség ördögi köréről, és hiszékeny boldog illúzióiról szól. Egy átkozott loop, az emberi elme körkörös tévelygése önáltatással és tévedéssel kicukorkázva, hagymázas puha mohaburokba csomagolt műanyag katedrális. A szám eredeti címe ‘Kék Buszon’ volt, ám mivel a Kistehénnek létezik egy majdnem azonos című száma, ezért a srácok végül a ‘Kék Mocsár’ mellett döntöttek, pláne, hiszen az alkoholizmus maga egy nagy kék mocsár. A felvételt és a keverést a zenekar basszusgitárosa, Fodor Dávid, az animációt pedig az egyik frontember, Kő Ábel Holló késztette, úgyhogy ezúttal is egy "ízig-vérig Giliszta produkció" fül- és szemtanúi lehetünk. Hallgassátok sok szeretettel!

Mi ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy további információk a Giliszta Facebookján


premier magyar videó magyarország hír giliszta alter pék psych új dal fünk bármicore



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása