2020.04.01. 09:48 – Lángoló

Magam adom: The Devil's Trade - Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hangf_spoti_magam_adom_02.jpg

Ahogy minden hónap első napján, úgy most is itt van a Magam Adom, ami egy olyan lejátszási lista, ahol a Hangfoglaló Program felkérése egy-egy magyar zenész, zenekar vagy valamilyen módon éppen aktuális zeneipari ember, emberek állítanak össze, és ami itt a Lángolón szokott először megjelenni. Szerepelt már benne Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev, a Mörk, Lábas Viki, Somló Dani és Horváth Renátó, a BUSH - Budapest Showcase Hub szervezői, Szendrői Csaba, az Elefánt énekese a Carson Coma zenekar is, és volt két rendhagyó adás is a Hangfoglaló Program munkatársaival, és a legutóbbi nyertes induló előadókkal. Nemrég a Harmed szerepelt a Magam Adomban, aztán a Qualitons, most pedig a The Devil's Trade, azaz Makó Dávid következik. Alább a lejátszási lista egy rövid interjúval kiegészítve.

Miért éppen ezek a dalok kerültek rá a playlistre?

Ezeket a dalokat, lemezeket hallgatom a legtöbbet már egy jó ideje.  

Van-e köztük kakukktojás? Miért?
Saiid és Shahmen biztosan annak tűnik. Műfajilag ugyan kilógnak, de amiről és ahogyan beszélnek a dalaikban, szintén kilóg a saját műfajukból. 

Mik a terveid a The Devil's Trade-del 2020-ra?
Egy hét múlva indult volna a következő Európa turném a Roadburnnel a végén, ezek mind tolódnak őszre, illetve a Roadburn még nem tudjuk mikorra. Lennének nyári fesztiválok, de erről senki sem tud semmit, csak reménykedni lehet. Illetve augusztus-szeptember környékén megjelenik az új lemezem a Season Of Mist kiadásában. Nem vagyok optimista ember, reménykedni meg rémesen deprimáló számomra, úgyhogy próbálom elfogadni, hogy semmire sem tudok hatással lenni. Ez mindentől függetlenül egy fontos lecke lenne amúgy is.

Mit tartasz az elmúlt időszakban megjelent hazai lemezek közül a legizgalmasabbnak?
A Havária és az On graves dolgait, a Meszecsinka bármit csinál mindig izgalmas, a Törzs zenekar előző kiadómnál, a német Golden Antennánál megjelent lemeze, és Saiid Rep mixtapeje mind iránymutató produkciók. Mind szépen mutatja, hogy a jó út a befelé figyelés és nem a siker keresése. 

Ha az életedről most filmet forgatnánk, mi lenne a főcímzene?
Nem választhatom a saját új lemezem, így a Radiohead Spectre című dala, ami elég vicces is, mert eredetileg valamelyik James Bond-filmhez készült, csak hát ugye nem valami luxus autós, koktélos himnusz így kikerült a projektből.

magam adom the devils trade #hangfoglaló2020



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása