2020.04.02. 12:00 – Prieger Zs.

Közösségi transz Dorota-módra - Megjelent a Solar The Monk II. videó

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dorota_klip_snap03.JPG

Elkészült a saját úton járó Dorota negyedik és egyben utolsó videóklipje a tavaly ősszel megjelent Solar The Monk c. lemezhez. A korábbi klippekkel együtt (Solar The Monk I., Neméreztem, Vacsorázin,) a Solar The Monk II. egy videósorozat része, amely az album inspirációinak vizuális vetületeit foglalja magában. A zenekar mind a négy klipen Kőrösi Máté dokumentumfilm-rendezővel és operatőrrel dolgozott együtt.

Mint azt Porteleki Árontól megtudtuk, az új klip kiindulópontját egy csecsen szufi táncról, az úgynevezett “zikr”-ről készült Youtube-videó adta. A felvételen 50-60 szakállas férfi lépdel, ugrál, táncol egyszerre, miközben vallásos énekeket kántálnak transz-közeli állapotban.

Szerettünk volna a videóhoz és a koncertjeinkhez hasonlóan a klipben is egy erős közösségi élményt megjeleníteni. Egyébként a Solar The Monk II. szövegének egy része is egyfajta ‘összejövetelre' utal. A szereplőket egy Facebookon közzétett nyilvános felhívás alapján gyűjtöttük össze, minden megkötés nélkül. Jó volt együtt mozogni, táncolni, közösen kreálni valamit, lebontva a szokásos közönség-színpad viszonyt. A jövőben ebbe az irányba szeretnénk továbbvinni a koncertjeinket is.

A klipben megjelenő mozgást Vadas Tamara Zsófia kortárstánc-művésszel közösen találta ki a zenekar, a zikr lépéseit szabadon felhasználva. Tamara egy sodró, repetitív koreográfiát alkotott, ami elég nyitott tudott maradni ahhoz, hogy szabadon rá tudjon csatlakozni bárki. Itt meg is győződhetünk minderről: 


premier dorota



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása