2020.04.04. 14:42 – Lángoló Gitárok

Nem szégyellem - Karanténklippel jelentkezett a Kiscsillag

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kiscsillag_nem_szegyellem.jpg

Új videót, egy karanténklipet hozott ki tegnap a Kiscsillag, mely a néhány hete megjelent Tompa Kések Nem szégyellem című dalához készült, Lovasi András pedig néhány nap múlva 45 perces akusztikus streamkoncertet ad a Maradj Otthon Fesztivál keretében. Részletek a folytatásban. 

A zeneipar teljes egészét igen rosszul érintette a koronavírus-járvány miatti nagy leállás, az elmaradó klub- és várhatóan elmaradó fesztiválkoncertek. A Kiscsillagot olyan értelemben is, hogy Lovasi Andráséknak éppen márciusban jött ki Tompa kések című új nagylemezük, melyet tavaszi turnén szerettek volna bemutatni országszerte.

A zenekar azonban nem áll le teljesen ebben az időszakban: különféle aktivitásokkal és megjelenésekkel „élezik” a tompa késeket, keresik a lehetőségeket és az alkalmakat, hogy – ha csak a neten keresztül is, de – találkozhassanak a közönséggel.

Az alkalom szülte ötlettől vezérelve különleges klipet forgattak a Nem szégyellem című dalhoz. A szám főmotívuma: „Nem szégyellem, szar egyedül lenni” ugyan eredetileg párkapcsolati témát érint, azonban a koronavírus-karatén alatt mindenki számára átélhető új értelmet is nyert. A videó természetesen a szociális távolság szigorú betartásával állt össze, úgy, hogy a felvételeket a zenekartagok feleségei/barátnői készítették mobiltelefonnal, és a rendező és a vágó is otthonról dolgozott. A klipet Géczy Dávid rendezte, aki már több videón is - Bujócska, Tenyeremből el, Mindig karácsony - dolgozott a zenekarral. 

Ha nem is klasszikus körülmények között, de koncertre is mehet a Kiscsillag-közönség: április 12-én 20.00 órakor Lovasi András akusztikus szólókoncertet ad a Maradj Otthon Fesztivál részeként. A körülbelül 45 perces lakáskoncert-műsorban az új Kiscsillag-album dalai közül is eljátszik majd kettőt. Az énekestől egyébként sem idegen az egy szál gitáros forma, hiszen 2019. decembere óta koncertezik egyszemélyes műsorával, melyet bő 30 éves zenei pályafutásának dalaiból – Kispál és Borz-, Kiscsillag és szólószámokból – állított össze.

A koncertről Lovasi így beszélt: 

Mivel egy olyan világ marad velünk sokáig, ahol az utazás a legtöbb embernek újra csak képzeletben lehetséges, ezért a dalokat az utazás témája köré válogatom, hogy mindenki edzeni tudja a dalok hallgatása közben a képzeletét. Mostanában újra szükségünk lesz arra, hiszen, ha jó állapotban van a képzelőerőnk, akkor kevésbé nyomasztó egyhelyben. Ebben segítettek régen is a mesék meg a dalok, most erre is használhatjuk őket újra.

További információk a Kiscsillag, Lovasi András és a Maradj Otthon Fesztivál Facebookján! 


pop rock hír kiscsillag alternatív lovasi andrás maradj otthon fesztivál karanténklip



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása