2020.04.05. 12:00 – Lángoló Gitárok

Ballada az elveszett emberről - Hallgasd meg Horváth Misi Látom az út végét című dalát!

Lángoló premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

latom_az_ut_veget.jpg

Horváth Misit számos formációból is ismerheti a közönség, hiszen több mint három évtizedes pályafutása alatt olyan előadók lemezein bukkant fel szájharmonikájával, mint Török Adám és a Mini, Fekete Jenő, a Kontor Horvath Acoustic, vagy Takáts Eszter és zenekara. Misi jelenleg gőzerővel dolgozik második szólóalbumának anyagán, melyen saját szerzeményei lesznek hallhatók ismert zenészbarátai közreműködésével. Az album a tervek szerint még idén napvilágot lát, kedvcsinálóként pedig érkezett róla egy dal, amelyhez videóklip is készült. A Látom az út végét című számot, ahogy mondani szokás, igaz történet ihlette. Premier a hajtás után!  

Misi így mesélt a Látom az út végét megszületésének körülményeiről: 

Ezt a dalt körülbelül 10 évvel ezelőtt írtam, egy elégé megrázó élményem miatt, ami a mai napig kísért.

A történet röviden:

Nagyon hideg téli időszakról és Budapest belvárosáról beszélek. Biztos sokan tudjátok, hogy zenészként élem az életemet, ezért a koncertek után rendszeresen éjszaka járok haza. Az egyik alkalommal, mikor kiszálltam a taxiból a tömbház előtt, megpillantottam egy hatalmas takaró, és nejlon kupacot a ház oldalánál, ami alatt egy ember feküdt. Nagyjából mínusz 10-15 fokról beszélünk. Odamentem és ébresztgettem, tudni szerettem volna, hogy minden rendben van-e. Nagyon nehezen felébredt, a félelemtől és a hidegtől remegve mondta, hogy ne bántsam, és hogy minden rendben. Mondtam neki, ha gondolja, beengedem a lépcsőházba, de nem fogadta az invitálást. Felmentem a lakásba és egy szatyorba összepakoltam a hűtőből szinte mindent, raktam még néhány konzervet, főztem két liter teát, és levittem neki. Nehezen fogadta el, de érezte, hogy jó szándékkal közelítek. Kicsit beszélgettem vele, adtam neki 1000 forintot, és elköszöntem tőle. Ettől a naptól kezdve körülbelül három hónapig heti öt alkalommal megtettem ezt. Egy idő után vártam, hogy találkozhassak vele egy kicsit beszélgetni, és hogy ott legyen a lehetőségekhez képest biztonságban. Sok mindent mesélt, de ezt nem részletezném, sokat tanultam tőle az emberi tulajdonságokról. Aztán az egyik nap, mikor szálltam ki a taxiból, csak a takarók, a nejlonok voltak a helyén, ő eltűnt. Azt hittem, hogy majd másnap ott lesz, de nem volt, így teltek a napok, hetek, hónapok és soha többé nem láttam. Szomorú lettem emiatt, mert nem tudhatom, hogy mi történt egy ilyen elveszett emberrel. Őt senki nem keresi, tehát nem létezik az emberek szemében. Figyeljünk oda, mert ők is köztünk élnek, a jövőben talán többen is, és nem minden fedél nélkül élő tehet a sorsáról, és aki tehet róla, az sem érdemel ilyen sorsot.

A dalban közreműködtek: Horváth Misi - zene, szöveg, ének, szájharmonika, gitár, vokál, Giret Gábor - basszusgitár, gitár, keverés, master, Juhász Anikó - gitár, vokál. A videóklip Urbán László munkája. 

További információk Horváth Misi weboldalán


premier videó hír blues klip szájharmonika akusztikus új dal horváth misi



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása