2020.04.09. 11:10 – [MTI] Lángoló Gitárok

3,6 milliárd forintnyi eurót adományozott a U2 a koronavírus elleni küzdelemre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

u2_16_9_1578385237.jpg

Tízmillió eurót (3,6 milliárd forintot) adományoz az ír U2 rockegyüttes a koronavírus-járvány elleni írországi küzdelem támogatására. A pénzadománnyal egyfelől az egészségügyi dolgozókat akarják támogatni, másfelől a járvány élvonalában küzdők számára megfelelő védőfelszerelés beszerzéséhez akarnak hozzájárulni. A zenekar által beszerzett egészségügyi felszerelések egy része már meg is érkezett a dublini repülőtérre - jelentette az ír köztévé. A beszámoló szerint más vállalatok is részt vettek abban a kampányban, amely a szükséges egészségügyi felszerelések beszerzésére irányult. Leo Varadkar ír kormányfő az erőfeszítéseket méltatva Twitter-üzenetében kiemelte, hogy kormánya annyi védőfelszerelést rendelt, amennyi rendes időkben 13 évre lenne elegendő. Ugyanakkor örülnek a magánszektorból és az állampolgároktól érkező segítségnek is. A szerdán este közzétett hivatalos adatok szerint Írországban csaknem hatezer koronavírus-fertőzött van, és eddig 235 halálos áldozata van a fertőzésből eredő különböző komplikációknak.

Bono egyébként korábban már kitett egy dalt, amit a koronavírus ihletett:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

for ANYONE who this St. Patrick’s day is in a tight spot and still singing. For the doctors, nurses, carers on the front line, it's you we’re singing to. Bono

U2 Official (@u2) által megosztott bejegyzés,


u2



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása