2020.04.11. 14:00 – Lángoló Gitárok

Zene, költészet, szinergia - Itt a VAHÚR csodát lát új klipje, a Madár

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vahur_sajto_03bwweb.jpg
Aki rendszeresen olvassa a Lángolót, az biztosan találkozott már a VAHÚR csodát lát nevével. A zenekar a költészet napja alkalmából új dallal és új videóval jelentkezett, és bár ez a felvétel kissé szofisztikáltabb a tőlük általában megszokotthoz képest, hiszen egy Szabó Magda vers megzenésítéséről van szó, nem is beszélve a klipről, amelyben egy valódi festmény készül el, azoknak, akik eddig szimpatizáltak velük, biztosan nem fognak csalódást okozni. Premier a hajtás után! 

A zenekar már nem először mutatja be saját szavaival úgy aktuális teljesítményét, hogy azt kénytelenek vagyunk szó szerint idézni. Ha a lustaság lenne a motiváció, azt is bevallanánk, valójában az élménytől nem szeretnénk megfosztani olvasóinkat: 

A VAHÚR csodát lát a Költészet Napja alkalmából egy Szabó Magda vershez készült zenés festménnyel jelentkezik. Ez a Madár. Eredetileg egészen más elképzelésünk volt a dal megjelentetésével kapcsolatban, de mint sokaknak, úgy nekünk is keresztbe tett a pandémiapara. Szerencsére létezik az internet és a maroktelefon, így karantént és országhatárt átívelő megoldásként a Krúbival is már többször együtt dolgozó Horváth Réka készített nekünk egy gyönyörű 10 perces festményt, amit aztán a dal 5 percére gyorsítottunk fel. Rékának ezért ezer hálával tartozunk! Interdiszciplináris, holisztikus művészetek szinergiája. Ki gondolta volna a Ne legyél fosadék! után ezt a kopernikuszi fordulatot?

“Tavaly egy barátom posztolta ezt a verset a Költészet Napján. Elraktároztam magamnak. Az első versszak rövid időn belül kialakult, majd próbákon pörgettük körbe-körbe, így lett madár a Madár.” - Bence, ének, gitár.

A hangszerelésbe sikerült berántanunk Gergő hangmérnök úr (Korossy-Khayll Gergely, Indiebandi Hangstúdió) fivérét, Korossy-Khayll Csongort, aki egy violinista őstehetség, és aki a Virtuózokból is ismerős lehet többeknek. Az ő hegedűjátékával lett teljes a dal. Sokat tett hozzá az eredményhez Paulusz Kristóf is, aki nemrég csatlakozott a zenekarhoz, ez az első közös alkotásunk vele. Szuper!

Egy kis fűszer.

A 2018-ban megjelent nagylemezünk sokak szerint trash, vagy ahhoz közelítő előadásmóddal párosul. Ki-kikacsingat tavalyi kislemezünk a feketelyukból, de a hülyeség folyton-folyvást visszarántja. Szeretnénk egy kicsit levetkőzni, majd más ruhákba bújni. Jobb helyeken ezt úgy hívják: átöltözés. Legyen az első új ruhadarab a Madár. A humort semmiképpen sem engedhetjük el, de okosabb zenei megoldásokkal szeretnénk vegyészkedni. Magyarán HALÁL A TRASHRE! A megnemértettművészlélek kiteljesedik és boldogan magába zuhan. Ez várható a saját szövegű lemezeinken és a versmegzenésítésekkel kapcsolatban is: nem ígérhetünk mást, csak vért, verejtéket és könnyeket. Most ítéljetek.

Amúgy mindenkinek áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánunk ezekben a zivataros századokban!
Köszönjük a jókívánságokat olvasóink nevében is, akiknek azt javasoljuk, szánjanak rá bő öt percet a dalra, érdemes. 

Aki nyitott egy teljes programra a zenekartól, az április 17-én 19:00 órától nézze meg a VAHÚR csodát lát karanténkoncert-közvetítését a TRIP Hajóról! További információk a csapat Facebookján és Instagramján
cover_3.jpg

vers premier punk magyar magyarország hír költészet alternatív szabó magda költészet napja megzenésítés vahúr csodát lát



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása